Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine och Chris öppnade slottet med Leonore

06 jun, 2014, 11:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
madeleine-chris-ao

I ett härligt somrigt Stockholm öppnade prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill slottets portar på nationaldagen 2014. Vår reporter Åsa Bönnelyche fanns på plats utanför Kungliga slottet.

Med den ståtliga obelisken som fond och solen som strålkastare spelade vitklädda armémusikanter på kullerstensbeklädda slottsbacken utanför södra valvet. Ett hundratal nationaldagsfirande är på plats för att få en högtidlig stund och kanske kanske få en glimt av prinsessan Leonore.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
madeleine-chris-leonore-ibl

För det var prinsessan Madeleine och Chris O’Neill som öppnade slottsportarna detta år och med sig hade de prinsessan Leonore.

Annons
madeleine-leonore-ao

Nog hoppades vi att prinsessan Leonore skulle vara med och ja, det blev ett historiskt ögonblick. Madeleine höll ett tal i mikrofonen med sin dotter i famnen och Chris vid sin sida. I dag har Sveriges nya prinsessa gjort sitt första offentliga framträdande.

madeleine-ibl

Det var en försiktig mamma som denna dag visade upp sitt barn för svenska folket. En knappt fyra månaders baby är en liten juvel som inte ska utsättas för massor av liv och rörelse. Men visst var det allt synd att inte alla fick se prinsessan. Madeleine och Chris stod i portöppningen. Alla som väntat så länge hade nog velat att familjen tog några steg ut…

Annons
madeleine-chris-leonore-ao

Besökarna välkomnades därmed till en heldag med fri entré till slottet med museer, en hel del musik och olika barnaktiviteter. Slottet stänger sedan klockan 17.00. Läs mer här>>

chris-madaleine-ibl

I vimlet träffade vi en av alla besökare denna dag – Margareta – som berättade om hur hon upplevde det historiska ögonblicket, se en film med henne här nedan.

Åsa Bönnelyche intervjuade också Svensk Damtidnings modebloggare Johanna Lejon.

Av Agneta Nisbeth/Åsa Bönnelyche

Foto/film: Patrik Österberg/All Over Press, Charles Hammarsten/IBL och film Åsa Bönnelyche

httpv://www.youtube.com/watch?v=s1VRwNNplY0&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=X7dzdnhRQGk&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=COPhT0CH3HY&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=Lhcr6Aa3oAw&list=HL1402050210&feature=mh_lolz

Annons