Madeleine och Chris på sitt första gemensamma uppdrag

Svensk Damtidning är just nu på plats i ett snötäckt New York och har träffat prinsessan Madeleine och hennes Chris O’Neill under deras allra första event som förlovade och vi fick som enda tidning vara med under middagen!

För bara några timmar sedan lämnade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill sitt första officiella event som förlovade i New York.

Hjärta i snön

På säkerhetsvakternas bil hade någon ritat ett hjärta i snön, och vid firandet av Raoul Wallenbergs 100-årsdag visade prinsessparet hur starkt just deras hjärtan bultar för varandra.

Syrenlila

Tjugo i sju klev prinsessan ur hissen på plan 21 i en skyskrapa på Vanderbilt Avenue i New York.
Den syrenlila klänningen var smällande vacker och paljetterna på axeln glittrade i det dova ljuset.

Bakom henne kom fästmannen Chris O’Neill, rödrosig av alla kamerablixtrar som mötte dem vid hissen.

Stora diamanter

På prinsessans vänstra finger hängde förlovningsringen lite på sniskan och mest av allt sprakade de stora diamanterna hon bar i öronen, samma hängen som på förlovningsfotografierna.

Och jag kan lova att det var svårt att hålla ögonen från diamanthängena när Svensk Damtidning talade med prinsessan om förlovningen.

Mingel

Efter ett kort mingel förflyttade sig gästerna till skyskrapans pampiga balsal där prinsessan Madeleine delade ut The Raoul Wallenberg Civic Courage Award till New Yorks polismästare Raymond Kelly.

Härlig kemi

Det blev en fin kväll och Svensk Damtidning kan avslöja att det var svårt att ta miste på den härliga kemi som finns mellan prinsessan och henne Chris.

Skämtade

De skrattade och skämtade hela tiden med varandra och flera gånger under middagen lutade Chris kärleksfullt sitt ansikte mot Madeleine. Efter denna kväll går det med säkerhet att säga att sommarens kungliga bröllop kommer bli minst lika kärleksfullt som kronprinsessans.

Vår reporter Margareta Heed i snöstormen i New York

Läs allt om tillställningen och vad prinsessan berättade om förlovningen i nästa nummer av Svensk Damtidning!

Läs mer om kvällen på hovets hemsida här››

Av Margareta Heed

Foto: All Over Press och Catarina Lundgren Astrom

Läs även:

Madeleines bröllop – vad kan vi vänta oss?››

Madeleines förlovningsklänning››

Lär känna Chris O’Neill››