Madeleine och kungaparet hedersgäster på middag i New York

Prinsessan Madeleine fick glädja sig av att få på besök av både mamma och pappa i New York. Vi ser här drottning Silvia och kung Carl Gustaf gästa miljökongressen Green Summit.

Anledningen var att kungaparet valt att medverka som hedersgäster i Handelskammarens i New Yorks Green Summit ”From Farm To Fork”, ett koncept som man iscensatte redan förra året.

Då var prins Daniel och prinsessan Madeleine huvudgäster för kvällen.

Prinsessan Madeleine

I år kunde man glädja sig åt att ha både kungen, drottningen och prinsessan Madeleine på plats på såväl seminariet på Goldman Sachs som den efterföljande galamiddagen på Mandarin Oriental i Time Warner Building där gäster bjöds på utsikt över Central Park och dess omnejd.

Här ser vi kungaparet och prinsessan Madeleine tidigare under dagen.

Skånska delikatesser

På menyn stod skånska delikatesser iscensatta av Aquavits egen kökmästare Marcus Jernmark som samma dag belönats med en Guide Michelin stjärna, något han är ensam som svensk kock med att ha erövrat. Att det var just skånsk mat på menyn berodde på att Handelskammaren i år valt att samarbeta med Skåne och sätta dess delikatesser på kartan.

Celeber skara

Det var en celeber skara av talare som medverkade på the Green Summit och en av dem var Jacques Cousteau barnbarn Fabian Cousteau som menade att man inte bara skulle tänka grönt utan blått och plantera in en ny fisk för varje som man åt. Bland panelledarna återfanns Marcus Samuelsson som tyvärr missade galamiddagen för att skynda till Sverige och öppna sin egen restaurang.

Gå till sängs hungriga

Men en som inte missade kvällen var Jan Eliasson som nyligen kommit till New York för att arbeta för FN. Han höll kvällens tal på galan och vatten och mat vad som han fokuserade på. Ett lämpligt tema kan man tycka med tanke på kvällens tema och även han själv tyckte att det kanske var lite magstarkt efter en god middag behöva tänka på alla som skulle gå till sängs hungriga. Något att tänka på tyckte han då varje lite bidrag kunde leda till förändring.

Henrik Lundqvist och hustrun Therese på middag.

Välkänd svensk

Ishockeyspelaren Henrik Lundqvist var en annan välkänd svensk som valde att gå på galamiddag med sin fru Therese, ni ser dem på bilden här ovan. I samarbete med Deloitte delade Handelskammaren ut ett miljöpris som i år gick till företaget Plantagon. Utöver en check fick vinnaren med sig ett specialgjort äpple. Vad kan väl passa bättre att få med sig från The Big Apple.

Prinsessan fick en korg med specialgjorda äpplen.

Prinsessan Madeleine fick en hel korg av äpplen i naturlig storlek i en korg från samma konstnär – Ulla Ahlby från Gotland – som tack av Handelskammaren för sitt aktiva deltagande.

Tackade kungen

Prinsessan Madeleine har ju på kort tid blivit en riktig “new yorker” som också tagit styrelseuppdrag i Handelskammaren.

Handelskammarens president Renee Lundholm passade på att tacka kungen och drottningen för att ha lämnat sin dotter, prinsessan Madeleine i New York.

Se fler bilder på prinsessan Madeleine på Johannas Kungliga modeblogg››

Kungliga modebloggen om Silvias pälsjacka››

Läs mer om dagen på hovets hemsida här››

Av Catarina Lundgren Åström

Foto: All Over press och Catarina Lundgren Åström

Läs även:

Hovet kommenterar skandalbilden››

Nu startar kungaparets resa i svenskbygderna››