Madeleine och Silvia i New York på Childhood-gala

prinsessan madeleine drottning silvia

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine glänste ikapp med kristallkronorna under Childhoods galamiddag i New York. Dessutom fick de chans att umgås med sina bästa väninnor.

Nästan som en gala på slottet skulle man kunna säga att det blev när Childhood Foundation avslutade sitt 20-årsfirandet med en gala på självaste Plaza Hotel i New York.

Kristallkronorna glänste ikapp med drottning Silvia och prinsessan Madeleine vid sin sida. Att mor och dotter hade det bra tillsammans rådde det knappast några tveksamheter om. De skrattade gott tillsammans och samspråkade glatt med gästerna.

Madeleine och Silvia bjöd på glamourchock

Dessutom fick de chans att umgås med sina bästa väninnor. Drottning Silvia hade bästa vännen Lena Kaplan med sig medan Madeleine passade på att ha roligt med Karini Gustafsson-Teixeira, som var med och skrev boken Stella och hemligheten.

På menyn stod Catskill-rökt lax till förrätt, kyckling med lyxig svamp, tryffel och vinsås med grönsaker. Det hela avslutades med en dessert bestående av choklad Marquise och härlig Bailey Anglaise sås.

Gästerna som var både från Sverige och andra delar av världen som står Childhood nära och ett antal New Yorkers som är vana att gå på galor, dock ej med kunglig glans vilket gör att Childhoods gala står lite extra högt i kurs i galornas stad. Det bjöds på underhållning som inleddes med att Grady Miranda sjöng om att vi alla är stjärnor innan Childhoods USA chef Joanna Rubinsteins välkomnade alla och Drottning Silvia höll ett otroligt fint och rörande öppningstal innan middagen kunde ta sin början.

prinsessan madeleine drottning silvia childhood

Silvia och Madeleine bjöd på glamourchock i New York!

Det bjöds också på Live Auction som bringade in rejält med slantar till Childhood. Bland höjdpunkterna som det bjöds på glatt fanns en lyxresa, men ändå i hållbarhetstecken, till Machu Pichu i Peru. En annan höjdpunkt på auktionen som också bringade in rejält med slantar till Childhood var skänkt av konstnären och prinsessan Madeleines goda vän Romero Britto och betydde att man fick tillbringa en dag hos och med konstnären i hans studio.

Madeleines vän stod för kvällens överraskning

Det bjöds också på filmvisning i form av lite förhandsvisning på filmen CATWALK som nyligen spelade in i New York i samarbete med Glada Hudik-teatern där huvudrollsinnehavaren fick resa till New York för att vara med i modevisning och dessutom fick träffa prinsessan Madeleine. Childhood har ju ett finger med i filmen så självklart ville man inte missa tillfället att få slå ett slag för den kommande filmen.

romero britto childhood

Konstnären Romero Britto var på glatt humör. Han är en god vän till prinsessan Madeleine.

Kvällen avslutades med skönsång i form av sången ”Beautiful” framförd av Alex Sombo. Det var en kväll i glädjen där man självklart inte heller glömde om vad som Childhood syfte att hjälpa sexuellt utnyttjade barn och andra barn som far illa på olika sätt. Drottningen var ju den som förde in ett tidigare tabubelagt ämne i de fina salongerna något hon nu kan vara stolt över att fira 20 års jubileum för. Drottningen hade ju även tidigare på dagen varit på FN och medverkat i Childhoods seminarium om ”Barns digitala värld – dess hot och möjligheter”, där även där drottningen höll ett känslosamt tal.

Karini Gustafson Teixeira med maken Pedro Teixeira

Madeleines väninna Karini Gustafson Teixeira med maken Pedro Teixeira.

Som så många galor i New York slutar de tack och lov inte allt för sent då många ska kunna gå till jobbet dagen efter. För prinsessan Madeleine väntade resa hem till Florida igen och hon kunde ju dessutom glädja sig åt att få ta med sig mamma hem, så att barnen fick träffa mormor igen.

Drottning silvia childhood

Drottning Silvia med sin hovdam Kristine Von Blixen-Finecke och väninnan Lena Kaplan.

Foto: TT