Madeleine och Silvia på hemlig tv-inspelning i New York

prinsessan madeleine tv-inspelning

Madeleine och Silvia är inte bara kungligheter – de är också tv-stjärnor. Tv-inspelningarna för den kommande dokumentären pågår för fullt och snart kommer du att kunna se mor och dotter i rutan.

Kungligheter – och tv-stjärnor! För några veckor sedan kunde Svensk Damtidning avslöja att prinsessan Madeleine och drottning Silvia medverkar i en ny tv-serie som håller på att spelas in. Och nu kommer nya detaljer om det hemliga projektet.

Ett tv-team följer mor och dotter

Tv-serien, som just nu håller på att växa fram, är en dokumentär i sex delar och den handlar om Silvia, Madeleine och arbetet med World Childhood Foundation. Barnrättsorganisationen som ju grundades av drottning Silvia år 1999 och som prinsessan Madeleine också har valt att engagera sig i.

Det är Roger Lundgren, tidigare kunglig expertkommentator i SVT, som gör intervjuerna i dokumentärserien. Han har bland annat hälsat på mor och dotter på Solliden och även följt med Silvia till hennes födelsestad Heidelberg, i Tyskland.

Childhood-dokumentären – då kan du se den

Nu senast intervjuade Roger Lundgren mor och dotter i New York i samband med den stora Childhood-galan. Roger och tv-teamet fick följa med kungligheterna på ett möte vid FN:s högkvarter, där barns säkerhet på nätet var ett av huvudämnena.

Åsa Andreasson Åkerström, informationsansvarig på Childhood, har tidigare avslöjat för Svensk Damtidning att dokumentären sänds på TV3 i slutet av året.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: