Silvias tårar under galan – rördes av orden

Silvias tårar under galan - rördes av orden
Drottning Silvia höll ett känslofyllt och bejublat tal på Childhood-galan igår, helt utan manus.
Annons

Vilken galakväll det blev igår för drottning Silvia och prinsessan Madeleine! Under galan, som hölls i Telias lokaler i Solna, hyllade drottning Silvias stiftelse Childhood tre nominerade som alla har arbetat för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn.

Annons

Vinnaren blev Andreas Grym, IT-brottsutredare på polisen i Göteborg, som har identifierat hundratals målsägande på nätet och spårat misstänkta gärningsmän vilket har lett till flera fällande domar om grooming runtom i Sverige.

Prinsessan Madeleine var den som delade ut priset till vinnaren, och läste upp den känslofyllda motiveringen som bland annat löd:

Annons

“Du kämpar för att varje barn ska bli lyssnat till och du tar alltid barnens perspektiv, trots att du bara möter de på nätet. En sann hjälte och inspiratör som aldrig ger sig.”

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia med årets vinnare av Childhood-priset, Andreas Grym.
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia med årets vinnare av Childhood-priset, Andreas Grym.

Drottningen märkbart rörd

En annan höjdpunkt under kvällen var drottning Silvias fantastiska tal om Childhoods 20 år, som hon dessutom höll helt utan manus. Drottningen var märkbart rörd när hon gick upp på scen och inledde talet med att berätta hur stiftelsen grundades för 20 år sedan.

Annons

– Det var lite känsligt för det är självklart att jag inte ville blanda mig i något som kanske var politiskt. Jag har inte studerat juridik, så det kunde jag inte heller. Men jag tänkte att det här är en djup humanitär fråga och där kan jag hjälpa till, sade drottning Silvia, och fortsatte:

– Jag kunde dra uppmärksamhet till den här frågan som ingen ville ta i. Ingen ville tala om det, ingen ville se det heller, och det är inte bara i Sverige, naturligtvis, utan det är i hela världen. Det finns länder som fortfarande inte vill tala eller se.

Drottningen nämnde också att hon hade påverkats av de nominerades berättelser från arbetet med sexualbrott mot barn.

– Jag har lite svårt att tala efter att jag har lyssnat nu, men det var viktigt. Jag har ett tal, men jag tror inte att jag behöver det, sade hon.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Silvias tårar under galan – rördes av orden”

  1. Helene skriver: 10 december, 2019

    Använder D.Silvias ord: Så fantastiskt.– Childhoods arbete är brett, detta ämne som nu tas upp på deras 20-års jubileum är precis som D.Silvia säger: Ingen vill tala om det, ingen vill se det, osv. –D.Silvia och Madeleine har utan fotografer och kameror i närheten, skaffat sig information , besökt städer, ställen där sådant sker. Allt från medias bevakning.BRA! –Därför är det underbart att se polis: Andreas Grym, IT-brottsutredare, (en av dem) få pris i dag. Vi måste alla stoppa detta hemska som händer de små barnen! –Kvinnor o män, mammor pappor, är en vacker klänning viktigare än dessa utsatta små barn? Kan D.Silvia och Madeleine göra sin röst hörd ,kan vi!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar