Madeleine och Victoria går emot pappa kungen – i infekterade bråket

Madeleine och Victoria går emot pappa kungen – i infekterade bråket
När det kommer till husdjur har det tidigare funnits en tydlig tradition som kungen följer – men Victoria och Madeleine har nu brutit den.
Annons

Att ha en fyrbent vän i familjen är ofta en källa till massvis med glädje, något vår kungafamilj har tagit fasta på. Kungen och Silvia har hund sedan flera år tillbaka och i år har både Madeleine och Victoria skaffat fyrbenta vänner till sina familjer.

Annons

Kungens hund Brandi är en bayersk viltspårhund, och har funnits med kungaparet i nästan sex års tid. Hon lämnar nästan aldrig sin husses sida, och har antagligen tyckt att det här med karantän är ingen dum idé när man får spendera all sin tid med husse och matte.

Annons

Men kungen är en riktig djurvän och Brandie är inte första hunden han har haft. Tidigare har bland annat labradorerna Charlie och Jambo och cavalier king charles spanieln Sissi varit självklara medlemmar av kungafamiljen. Det finns många härliga bilder på Sissi med alla barnen, då hon fanns i familjen när de fortfarande var relativt små.

FLEN 20200429
Kung Carl Gustaf med hunden Brandie vid Stenhammar slott utanfˆr Flen.
Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT / kod 10030

Uppväxten med hund verkar ha färgat av sig på nästa generation. Prinsessan Madeleine hade förut jack russeln Zorro, som tyvärr gick bort för några år sedan. Men i våras gjorde Madeleine och Chris slag i saken och blev hundägare igen, denna gång till den underbart gulliga Teddy som de visade upp i en video runt påsken.

I samma veva valde även Victoria och Daniel att utöka familjen med en liten fyrbent vän, och det var lilla Rio som presenterades på kungahusets officiella instagramkonto.

Båda har valt blandrashundar

De båda systrarna har inte bara valt att skaffa hund nästan samtidigt. De har båda även gjort valet att frångå den tidigare traditionen och skaffat sig blandrashundar, något som väckt starka känslor och har varit grund för kritik från bland annat Svenska Kennelklubben. Rio är en så kallad cavapoo, en blandning mellan cavalier king charles spaniel och pudel, en korsning som blivit populär de senaste åren.

Annons
Victoria och familjen med hunden Rio, en cavapoo.
Victoria och familjen med hunden Rio, en cavapoo.

Även Teddy är troligtvis en pudelmix, men det är än så länge oklart exakt mellan vilken annan ras han är korsad. Målet med att korsa pudlar med andra raser är dels att det finns en chans att valparna blir “allergivänliga”, men framför allt är det utseendet, hunden ska vara “så lik en teddybjörn som möjligt” enligt en uppfödare.

Såklart förtjänar alla hundar lika mycket kärlek, korsning eller ej, men helt klart har Victoria och Madeleine slagit sig in på en ny bana när det kommer till val av hundras.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Madeleine och Victoria går emot pappa kungen – i infekterade bråket”

 1. ATL skriver: 29 juni, 2020

  What’s the big hullabaloo. You obtain a dog because you like it/fall in love it. All dogs need loving homes. I fail to undersand why the Svenska Kennelclubben feel they have the right to decide what kind of puppy that a member of the Royal Family should get. Besides, this issue is old and has been discussed ad nauseum.


  1. Camilla skriver: 1 juli, 2020

   And I fail to see why you have to write here in English.


 2. Solstrålen skriver: 30 juni, 2020

  Att det finns “allergihundar” är en myt. Det är väldigt olika från hund till hund. Du kan tåla en men vara väldigt allergisk mot en annan, även om det är samma ras.
  För övrigt håller jag med föregående talare att kennelklubben inte skall lägga sig i vilket slag av hund de vill ha.


 3. Marie skriver: 30 juni, 2020

  Val av hund och dess ursprung är personligt.
  Dock behövs det kontinuerlig uppföljning på vad resultatet blir av blandning mellan helt olika hårlag, mentalitet, etc.


 4. Anette skriver: 30 juni, 2020

  Nej, de borde ha tänkt lite längre i den här frågan än vad de kungliga näsorna tycks ha räckt till för denna gång anser jag. Personligen hade jag önskat att de hade adopterat några hemlösa gatukorsningar som finns både i Sverige och utomlands. Det hade skickat en fin och hjärtevärmande konungslig signal (uppmaning) ut i hela landet. Och skapat bättre följare/härmisar… 🙂


 5. charlotte skriver: 1 juli, 2020

  Tänk vad man kan frambringa dålig stämning av ett inköp av husdjur. Folk verkar konstant vara på dåligt humör. Kan man inte bara önska lycka till med den lilla hunden. Ifråga om “gullighet” vinner Brandie.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar