Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine och Victorias dilemma med döttrarna: "Tyvärr..."

19 feb, 2024, 20:27 
Pernilla Albinsson
Estelle, Leonore, Madeleine och Victoria
TT.
Victoria och Madeleines familjefirande hindras av ett hektiskt schema.
Annons

I veckan är det dags för Victoria och Daniels statsbesök i USA, närmare bestämt ska de till San Francisco, Kalifornien. Där har de minst sagt ett fullspäckat schema att följa.

Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!Brand logo
Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!

Bland annat ska de besöka traktens marina center för att se hur de jobbar med forskning och rehab av djur, besöka den skandinaviska skolan och träffa Kaliforniens guvernör och San Franciscos borgmästare.

Speciell tid för kungafamiljen

Den här veckan är även en speciell vecka privat för kungafamiljen. Redan idag, den 20 februari, fyller Madeleines dotter Leonore 10 år. Men med det fullspäckade schemat som kronprinsessparet har blir det tyvärr svårt för dem att hinna med ett familjekalas.

Victoria och Daniel har dessutom sedan bråttom hem innan veckan är slut. Bara några dagar efter Leonores födelsedag, den 23 februari, är det Estelles tur att fylla år.

Prins Alexander, Prins Oscar, Prins Nicolas, Prins Gabriel, Prinsessan Estelle, Prinsessan Adrienne, Prinsessan Leonore och Prins Julian och drottning Silvia.
Alla barnbarn var samlade i december för att klä granen och överraska drottningen med en tårta inför hennes 80-årsdag.Sara Friberg / Kungl.Hovstaterna

– Victoria och Madeleine vill allra helst fira Estelle och Leonore gemensamt. Februari är en speciell månad för de kungliga månaderna, tiden när de födde sina döttrar för 12 respektive 10 år sedan. Men i år sätter det kungliga jobbschemat stopp för sådana planer, säger Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Dam.

Inleder födelsedagsperioden

Som tur är verkar det som att kronprinsessparet hinner hem till fredagen för att fira sin dotter. Men inte heller Estelle kan förvänta sig ett besök av sin moster med kusinerna från USA – Madeleine har också mycket just nu.

Annons

– Madeleine är i Florida och har fullt upp med att försöka få huset i Pinecrest, Miami, sålt medan Victoria också är i USA – men på en jobbresa tillsammans med Daniel. Så att de skulle kunna träffas med döttrar blir tyvärr svårt i år, säger Ellen Myrgård.

Leonore och Estelles födelsedagar är bara startskottet för en hektisk födelsedagsperiod för kungafamiljen. Näst på tur är prins Oscar som fyller år 2 mars, därefter fyller Madeleines yngsta dotter Adrienne år den 9 mars och till sist är det Carl Philips yngste son Julians tur den 26 mars.

Foto: TT.

Annons