Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleine och Zorro stal showen för pappa kungen!

30 apr, 2009, 15:50 
Det var trångt men festligt när tusentals gratulanter passade på att ta lunchledigt för att hylla jubilaren kung Carl XVI Gustaf.
Annons

 

De blågula fanorna vajade, blåsinstrumenten blänkte i solen och hovar klapprade.

I det öppna fönstret vid Ordenssalarna stod drottning Silvia iförd korallfärgad dräkt och sjal, flankerad av sina vackra döttrar, kronprinsessan Victoria i lilablått och prinsessan Madeleine i vitsippsvitt. Allt var ungefär som vanligt när kungen fyllde 63 år. Med ett undantag.

Hunden Zorro fick vara med

Prinsessan Madeleines Jack Russel fick dagen till ära vara med matte på balkongen och beskåda Livgardets imponerande formationer och lyssna till musikkårernas repertoar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vilken söt vovve! sa en liten flicka i folkdräkt som kommit för att överräcka en blomma till kungen.

Madeleine med hunden Zorro

Matte höll sin älskling varsamt i famnen, men tillräckligt nära räcket så att vovven kunde se när kungen tog emot lyckönskningarna från alla som samlats vid slottet denna strålande valborg.

Tidigt på morgonen sågs Madeleine gå en långpromenad med sin ständige följeslagare, Zorro, ute på Djurgården.

Daniel portad från firandet

Kronprinsessans stora kärlek fick däremot inte närvara denna dag.

– Daniel Westling framträder inte förrän efter bröllopet, berättar en anställd vid hovets informationsavdelning för Svensk Damtidning.

Inte heller prins Carl Philip fanns på plats. Kungasonen är i Mantorp och kör in sin nya bil som han i helgen ska tävla med i Porsche Carrera Cup.

Foto: TT

Annons