Madeleine: Önskar min käre bror och Sofia lycka till idag!

Madeleine: Önskar min käre bror och Sofia lycka till idag!
Annons

På prinsessan Madeleines Facebook-sida kan vi nu läsa en härlig hälsning till prins Carl Philip och hans flickvän.

Prinsessan Madeleine skriver nu på sin Facebook-sida:
– My dearest brother and Sofia, I wish you both all the best of luck today!!!!
Och så har hon lagt upp denna bild som ni ser här nedan. Vi har fått reda på att Carl Philip ska åka StafettVasan nu under morgonen. Vi återkommer senare med bilder från tävlingen.

Annons

Prinsessan Madeleine hälsar till sin bror och fickvännen Sofia.

I ett pressmeddelande som vi precis fått står det:
Vasaloppet kan bekräfta att H.K.H. Prins Carl Philip, med startnummer 1611, kl 09.00 i dag startade i StafettVasan 2013. Det 90 km långa loppet Sälen–Mora är uppdelat på fem delsträckor, där prinsen kör den första sträckan mellan Sälen och Mångsbodarna som är 24 km. StafettVasan 2013 har 1.600 anmälda lag med totalt 8.000 deltagare.

Vi kan också berätta att prinsens flickvän Sofia Hellqvist åker i ett annat lag. Hon åker den sista sträckan av stafetten så att prinsen kan möta sin sambo vid mål. Prinsessan Madeleine har nu lagt upp ytterligare en bild på prinsen i spåret, från förra året. Med texten:
– These pictures are from Vasaloppet last year!!

Av Agneta Nisbeth och Margareta Heed
Foto: Stella Pictures och Prinsessan Madeleines Facebook.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

136 kommentarer till “Madeleine: Önskar min käre bror och Sofia lycka till idag!”

 1. maggi skriver: 1 mars, 2013

  Ja det er jo nok en reaktion på alle de kommentarer fra medierne og folk, der siger at Madeleine og Sofia ikke kan holde hinanden ud. Måske de har det meget godt alligevel, og måske er det virkelig Lindwall der blæser det op, hvem ved.


 2. PBoo skriver: 1 mars, 2013

  Oj – hur ska nu alla ni som ständigt mobbar P Madeleine och kommer med påhopp och falska anklagelser och reguljära ärekränkningar, som bl.a. innefattar att hon är skulden till precis allt som gäller P Carl Philip och hans sambo?! Dags för er att gå under jorden och skämmas! Tihi!

  Kul – nu blir det två kungliga i spåren!

  Lycka till P Carl Philip! (KP Fredrik har jag redan lyckönskat)


 3. Anna skriver: 1 mars, 2013

  Det känns väldigt lägligt med en sådan hjärtlig hälsning med tanke på speklutationnerna kring det eventuella tärnbråket! Hoppas den är från hjärtat menad och inte är bara en PR-manöver!


 4. Marie skriver: 1 mars, 2013

  Vem vet det kanske blir förlovning i skidspåret? 🙂 Lycka till!


 5. Pboo skriver: 1 mars, 2013

  Det dröjde till kommentar 3 så kom något negativt om P Madeleine – t.o.m. när hon gratulerar! Vilken överraskning att se era negativa kommentarer – not! Wow – att ni bara orkar läsa in något negativt i precis allt som P Madeleine gör – t.o.m. i en grattis-hälsning! Det kan definitivt inte vara hälsosamt att vara så negativa!


 6. PBoo skriver: 1 mars, 2013

  Ah – uppdaterat info – även P Carl Philips sambo åker stafettVasa – då blir P Madeleines grattis till dem bägge helt plötsligt mer logisk! Bägge stafettlagen önskas lycka till!

  (Av ngn anledning försvann min “signatur” och när jag “uppdaterade” då blev det ny färg på “rutan” – förstår nu att detta hänt för flera – har undrat varför form o färg ändrats på deras!)


 7. Sarah skriver: 1 mars, 2013

  Skal nok ses som en tak, for at Carl Philip stiller op som best man for Chris. 😉 Vi havde en lignende ‘konflikt’ i det danske kongehus for nogle år siden, da pressen skrev om at Mary og Joachim ikke kunne samme. Så i absolut sidste øjeblik, før lille Henriks dåb, blev Joachim og Marie kaldt til Marselisborg.
  Og Mary blev den 5. fadder til Henrik. Kirkepersonalet var ikke blivet informeret, så der var kun sat 4 stole frem. Sådan reddede Margrethe situationen udadtil dengang. Men der er vist ikke mange danskerne, der tror på et nært venskab mellem vores to prinsepar !
  ‘Spil for galleriet’, som jeg også vil kalde Madeleines hilsen!


 8. Anna skriver: 1 mars, 2013

  Där tolkar du mig fel Pboo! Jag gillar Madde, är till och med favoriten i kungahuset! Men OM, tärnbråket stämmer så är det tveksamt om hennes barnsliga bror och Sofia förtjänar en hälsning! En hjärtlig lyckönskning får ju spekulationerna att avta lite om sk. tärnbråket!


 9. Kath skriver: 1 mars, 2013

  My dearest brother…. and Sofia.
  Why not…. and his girlfriend Sofia ?


 10. Birgitha skriver: 1 mars, 2013

  Det är trist att vissa tror sig veta mer än de berörda och sedan inte kan be om ursäkt för att de har fel utan skriver ytterligare en litania
  Det gör mig ledsen att Sv Dam som jag läst i många år har sänkt ribban för nöjaktig läsning på webben.


 11. Tina skriver: 1 mars, 2013

  Sweet revenge ..!


 12. Marianne skriver: 1 mars, 2013

  Så var det med det! Naturligtvis kom grattiset från hjärtat. Och många av er har spekulerat om schismer syskonen emellan. Skall man åka en Vasaloppstävling kanske man måste träna innan. Var väl det Carl Philip och Sofia gjorde förra helgen. Dra inte negativa slutsatser innan ni vet! Lycka till båda två på era tävlingar!


 13. Lisa Lusth skriver: 1 mars, 2013

  Vad trevligt det är att ta del av Prinsessan Madeleines Facebookinlägg och vad härligt att hon lyckönskar sin käre bror och Sofia. Det kan tyda på en snar förlovning. Samtidig betyder det att Sofia blir bjuden till bröllop den 8 juni. Alltid bäst om man kan hålla ihop i en familj.


 14. PBoo skriver: 1 mars, 2013

  # 8 Sarah

  Hur vet du att det är som du insinuerar och anklagar;” ‘Spil for galleriet’, som jeg også vil kalde Madeleines hilsen!”?! Flera av er VILL ha konflikter, ni insinuerar och hittar på för att kunna upprätthålla det negativa och tjafset! Så fruktansvärt lågt, tråkigt och ohälsosamt! Se på bilderna från exv. i somras när alla 6 “ungdomar” var tillsammans i Borgholms Slottsruin och lyssnade på konsert – alla ser glada ut och det finns bilder på P Madeleine och Sofia där de pratar och skrattar tillsammans – bara de två! Sofia lär med 99,9% säkerhet bli bjuden till bröllopet (om inte Kungen säger nej) – så nu är det upp till Sofia att tacka ja eller nej!


 15. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 1 mars, 2013

  Åh vad spännade! Att både CP och SH ska åka skidor tillsammans!!! 😀 Kör hårt säger jag bara!!


 16. Titti skriver: 1 mars, 2013

  Det här med Sofia också är i spåret är en PR kupp från hennes resp Carl Philip sida.


 17. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 1 mars, 2013

  Att det varit bråk emellandem är tydligt då prinsessan skriver en så övertydlig hälsning på facebook. Vi kan nog vänta oss förlovning mellan prinsparet inom kort. Blir nog bra för dem, så kan prinsen avsäga sig sin titel och bli Herr Hellqvist så blir alla nöjda.


 18. inga-lisa skriver: 1 mars, 2013

  #15 Vad är det som är spännande med det? Men det kommer säkert att gå bra. De har ju laddat upp med öl.


 19. mona skriver: 1 mars, 2013

  Där fick ni en knäpp på näsan. Inget tärn bråk påhittat av Expressen, Carl-Philip har genom Ternet förnekat att han var tänkt som best men, helgen som var, Eatelles födelsedag,klart att hela kungafamiljenvisste om detta med Vasaloppet och behovet av träning.Man måste hålla igång kroppen även om man tränat innan.
  Storm i ett vatten glas, hundratals ilskna felaktiga kommentater.Vad ska tantmaffian syssla med nu då?
  Sofia åker skidor och tänk att hon kan det alldeles själv.
  Nu tycker jag att ni ska vara lite snälla i sandlådan idag.
  kasta inte sand och låna ut spaden.


 20. Maggie M skriver: 1 mars, 2013

  #9 Kate

  Alltid kan man hitta något att klaga på!


 21. mona skriver: 1 mars, 2013

  #18 Inga Lisa du verkar ha laddat upp med citroner.
  Om man dricker en eller två öl efter ett täningspass på lördag så påverkar det inte dig på fredag när du tävlar.

  Tror ni att det är en PR kupp måste väl finnas enklare PRkupper
  än att träna hela vintern och sedan åka skidor i två mil.
  Konstiga tankar som snurrar i mössorna idag.
  Av säkerhetsskäl visste inte media någpt förän efter loppet.
  Tji fick ni surpoppor.
  Lägg ner alla fånerier NU:


 22. Lollo skriver: 1 mars, 2013

  PR kupp var ordet!


 23. inga-lisa skriver: 1 mars, 2013

  #21 Härliga citroner och mycket nyttigare än öl.


 24. Marguerithe skriver: 1 mars, 2013

  Stödet till Carl Philip efterfrågades ju här igår och oavsett vilken inom familjen som uttalar det, är det mycket bra och visar god sed.


 25. Malou skriver: 1 mars, 2013

  Jubiii, nu tror jeg på, at kærligheden kan få lov at sejre selv i det svenske kongehus.…… og at der kommer en forlovelse inden Madeleine og Chris bryllup.
  Og heja, heja til CP, Sofia og Frederik for en god placering i StafettVasan/Vasaloppet.


 26. Linnea skriver: 1 mars, 2013

  Jaha,så föll alla spekulationer platt till marken,Tack Madeleine! Carl-Philip och Sofia! Lycka till i fädrens spår! För gemensamma framtids segrar! Gläds med Er i dag.


 27. Midnattsol skriver: 1 mars, 2013

  PR-kupp… Det stinker PR-kupp lång väg..


 28. Linnea skriver: 1 mars, 2013

  P S.Skönt att det inte ärModer Svea som bestämmer framtiden för paret i Vasaloppsspåret i dag? Heja Prinsen och blivande prinsessan!!!!


 29. Ansan skriver: 1 mars, 2013

  Det prinsessan Madeleine gör, dvs håller på stilen , borde CP och SH också försöka göra i en högre utsträckning. Tycker att CP denna höst har arbetat på jättebra och att Kungahuset verkade gladare. Att påstå att det inte finns konflikter el tärnbråk osv är a fara med osanning. P Madeleine har genom sitt agerande visat vad de vill hålla privat håller de också privat. Hon informerar inte heller pressen under bordet som vissa mentorer.


 30. ingela skriver: 1 mars, 2013

  Klart det är en PR kupp.

  Men Sofia kommer att vara med på bröllopet har jag läst någonstans OM det nu stämmer.


 31. emma_h skriver: 1 mars, 2013

  Trevligt att Madeleine fortsätter m sitt Facebookande och hon har visat sig vara en duktig fotograf därtill

  Mona Ternerts uttalanden har genom åren ofta motsagt varandra Ngt man kan ta m en nypa salt… han säger vad arbetsgivaren säger åt honom att säga till media i en given situation Kallas PR Damage Control


 32. mona skriver: 1 mars, 2013

  Lägg ner detta är ingen PR kupp. Ingen visste om detta.
  I loppet, vasa stafetten idag fredag deltar 1600 lag x 5 pers i varje lag. Carl-Philip och Sofia har inte meddelat i förväg att de skulle åka Hur ska man se en enda åkare bland så många.


 33. Maja skriver: 1 mars, 2013

  Spel för gallerierna?


 34. emma_h skriver: 1 mars, 2013

  text fr ovan: “…Sofia Hellqvist åker i ett annat lag. Hon åker den sista sträckan av stafetten så att prinsen kan möta sin sambo vid mål…”
  …och utan tvekan också ett väntande mediauppbåd redo att få fota & intervjua blivande prinsessan Sofia efter målgång


 35. Eva skriver: 1 mars, 2013

  Det är självklart en väl regisserad PR-kupp! Det är klart att M:s facebook-spökskrivare utnyttjas för att lugna det upprörda och förb-e folket, efter förra helgens fadäs.


 36. Eva skriver: 1 mars, 2013

  # 32 mona, nu missförstod du allt, PR:n gäller inte skidåkningen, utan bråket i kungafamiljen inför det kommande bröllopet. Men självklart försöker Sofia att förbättra bilden av sig, men det krävs ju inte så mycket.

  Dessutom kan det väl inte vara någon större prestation när 80.000 människor åker de olika loppen.


 37. Liv skriver: 1 mars, 2013

  Såklart att gnälltanterna ska kalla det “pr-kupp”. Ni kan inte tåla tanken att Madeleine och Sofia faktiskt är vänner!


 38. Eva skriver: 1 mars, 2013

  De är klart bekanta, de känner ju varann, men vänner blir de aldrig! Lika barn, leka bäst!
  Vem av de två är mest lik vem?


 39. Marguerithe skriver: 1 mars, 2013

  “37” Liv,
  Ja vissa har svårt att höra sanningen. Visst är Madeleine och Sofia goda vänner. Jag tror också att Madeleine är djupt tacksam att få slippa allt offentligt efter bröllopet, och överlåter det med glädje till någon annan.


 40. Eva skriver: 1 mars, 2013

  De är bekanta, de känner ju varann, men vänner blir de aldrig!
  Lika barn, leka bäst!
  Vem av de två är mest lik den andra?


 41. Irena skriver: 1 mars, 2013

  Detta tycker jag är helt lovely, nu blir jag kanske rojalist igen, efter att nästan ha kvävts av sötchocksöverdos i samband med Estelles fotofödelsedag på ett sjukhusvitt Haga.
  Tycker uppriktigt synd om barnet som inte ens får ha en liten hund. Och hur blir det med ridning?
  Allergiska pappor har en tendens att vara överkänsliga mot ridkläder också…


 42. Linnea skriver: 1 mars, 2013

  37 Liv Du har så rätt!!


 43. Ida skriver: 1 mars, 2013

  Det er ingen let opgave Ternert har for det svenske kongehus !!!
  Men der kommer nu sjældent røg med mindre, der har været
  brand!

  # 5 PBoo (ZZ)
  HAHA… hvem tror du køber din forklaring???
  Man ved jo, at du skriver under flere signaturer… dennegang
  glemte du åbenbart at skifte enten navn eller e-mail, tihi.
  Pinligt…. ikke mindst forklaringen.
  Det er også sket før for Emma_h ! 😉


 44. mona skriver: 1 mars, 2013

  #36 . Bråket är en media anka inget annat. Tror du på allt skvaller.
  Åk skidor själv får du se om du klara 1 km tror inte det?


 45. Tina skriver: 1 mars, 2013

  Himla roande meder desparata Sofia-haters..ha ha..!
  Men inget emot hur kul kungahuset har åt er..!


 46. Pamela P skriver: 1 mars, 2013

  Jag misstänker att det från kungens sida finns krav på att familjen utåt visar en bild av att de är enade.


 47. maggan skriver: 1 mars, 2013

  Men, tänk om det nu äntligen vore så väl att det blev slut på allt skitprat om Sofia och Madeleine.Hur kan någon överhuvudtaget ha trott att Carl-Philip har ställt krav på vilka som skall vara tärnor eller inte. Våra kungabarn står så nära varandra och är måna om varandra. Låt oss nu slippa alla dessa spekulationer. Klarta att Madeleine har koll på sitt eget bröllop. Låt henne få glädjas och planera i fred!
  Maggan


 48. maggan skriver: 1 mars, 2013

  Men, tänk om det nu vore så väl att det blev slut med alla spekulationer omkring Sofia och Madeleine. Det måste väl andå alla fatta att Carl-Philip inte ställt några krav på sin syster vad gäller tärnor eller inte. Vårt kungahus har tre syskon som är måna om varandra. Låt nu Madeleine glädjas och planera sitt bröllop i fred.Alla ni som skriver elaka kommentarer sitter garanterat och tittar på bröllopet i TV. maggan


 49. Marlene skriver: 1 mars, 2013

  ModerSvea: Ja nog är det PR alltid. Och säkert kommer en förlovning snart, jag tror inte att Madeleine gått med på att ha med henne på sitt bröllop annars. J
  Jag tror att det är bra att det blir förlovning så att allting kommer ut kring Sofia och blir offentligt så att alla får veta.


 50. Marlene skriver: 1 mars, 2013

  Till MONA: Även en sån här gång när du tycker att du har segrat i en diskussion så tar du i och förlämpar dina meddebattörer med ännu grövre språkbruk. Tantmaffia. Ja du Mona. Jag har aldrig blivit så grovt förolämpad som på detta forum, av dig.


 51. Maja skriver: 1 mars, 2013

  Sofia åker sista sträckan i ett annat lag än Carl Philips. Hur lång är den sträckan mån tro – knappt svettframkallande – men båda får ju stå i mål samtidigt.


 52. Eva H. skriver: 1 mars, 2013

  Man upphör aldrig att förvånas över alla dessa kommentarer. Alla försöker verka insatta i kungafamiljen mer eller mindre. Tänk att t.o.m. kunna vara spydig över att Sofia kan åka skidor, det finns faktiskt mer snö i Älvdalen än i Stockholm med omnejd. Lägg ner “skitpratet” en gång för alla och uppför er som vuxna människor!!


 53. Birgitta skriver: 1 mars, 2013

  Fin gest av P.Madelene! Men det är ju endast en kort sträcka P. Carl-Philip med ut-viket som han åker:2 mil! Alltså: inte rätta Vasaloppet som är 9 mil! Själv åker jag -kvinna ock äldre än P.Carl-Philip, 2 mil lite då o då. Behöver knappast ingen större eller längre träning för detta. “En vanlig medelsvensson” klarar det Kronprins Fredrik därimot, åker Vasaloppet:9 mil!


 54. emma_h skriver: 1 mars, 2013

  prinsen kör Stafettvasan – Sträckan i sig r ej “90 kilometer” som anges ovan…
  Enligt StafettVasans Hemsida:
  “…StafettVasan ärju egentligen ingen tävling, utan 1 motionslopp för 5-mannalag. Ett lopp med glimten i ögat och som samlar arbetskamrater, kompisar och släktingar för att få vara med om en fantastisk upplevelse i det klassiska Vasaloppsspåret.Finns sträckor för den lite ovane skidåkaren till den vasse motionären.
  Det är bara att välja mellan 9, 14, 19 eller 24 Kilometer lång sträcka som körs i klassisk stil…”
  http://www.stafettvasan.se/om-stafettvasan/historia/


 55. pia skriver: 1 mars, 2013

  Vem har ålagt Madeleine att för kungahusets skull hjälpa till att dämpa det gnissel som läckt ut till pressen? För detta verkar vara en strategi snarare än en innerlig önskan. Men med ett ståndande bröllop vill väl inte heller Madeleine att det ska bli smolk i glädjebägaren, i form av kyla syskonen emellan. Vad gör man inte…?


 56. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 1 mars, 2013

  # 28. Linnea.

  “P S.Skönt att det inte ärModer Svea som bestämmer framtiden för paret i Vasaloppsspåret i dag? Heja Prinsen och blivande prinsessan!!!!”

  Vad menar du? Det är väl självklart inte jag som bestämmer framtiden för prinsparet. Jag skrev “kör hårt!” Då menade jag ju i spåret. Sedan skrev jag också att det kanske rent av blir förlovning snart.

  Var det det du syftade på? Att du trodde att jag bestämte att det skulle bli så eller? Eller syftade du på att jag faktiskt tror att det kan bli bröllop dem emellan? Oavsett vilket får de gärna gifta sig med varandra, men att Sofia skulle bli prinsessa är lika stor risk som att jag skulle gå och bli astronaut och flyga till månen. Aint gonna happen liksom 😉

  Moder Svea


 57. Birgitta skriver: 1 mars, 2013

  Mycket trevligt av P.Madelene! Men en rättelse är väl på sin plats, då det är många här som verkar tro att P.Carl-Philip skall åka Vasaloppet:9 mil. FEL. Läs på! Han åker den som kallas “stafettvasan,” man väljer mellan 9 km-max.20 km. Alltså ett mycket lättare alternativ! Fakta skall eftersträvas eller hur?


 58. Linda skriver: 1 mars, 2013

  Ang hur mycket faktakoll J T Lindwall har: jag läste nyligen hans bok om prinsessan Madeleine, och han skriver på ett ställe att M var drottningens föräldrars femte barnbarn då drottningens två äldsta bröder hade varsitt barn. Men det stämmer inte: drottningens äldste bror har två barn, Carmita och Thomas, och brodern Walther har två barn: Patrick och Sophie (brodern Jörgs barn var ju inte födda vid den här tidpunkten), men alla de andra var redan födda när kungaparet gifte sig. Extremt dålig faktakoll; sådana sakfel borde inte får förekomma i en bok, tycker jag, och det får mig att undra om det är andra saker JTL har fått om bakfoten…?


 59. Yggdrasil skriver: 1 mars, 2013

  Bra Madeleine! Mycket bra!


 60. Pensionär skriver: 1 mars, 2013

  #34
  Menar du att Sofia har kommenderat dit pressen? Då ger du henne större makt än vad hon har. Pressen bestämmer nog själva vilka dom vill bevaka. Låt inte elakheten ta över.


 61. mona skriver: 1 mars, 2013

  Facebook är personligt, Madeleine har ingen spökskrivare.
  Kan man man använda en dator så kan man använda facebook.
  Försök vara lite mer positiva det mår man bra av.


 62. Singoalla skriver: 1 mars, 2013

  Måste man vara “lika” för att vara vänner? Det är inte min erfarenhet!
  S och M kanske tycker mycket bra om varann, det vet vi inte något om!


 63. Maria skriver: 1 mars, 2013

  Det har framgått klart att det inte ska vara några tärnor på bröllopet, däremot brudnäbbar. Menar ni kanske då att Sofia vill vara brudnäbb hihi!!!!!!!!!!!!!?????


 64. Miayahoo.se skriver: 1 mars, 2013

  #40 Du har helt rätt. De känner inte varnadra alls.De har träffats några ggr sofia och PM.Det går inte att jämnföra med PM och KV riktiga vänner sen barndomen.


 65. marianne skriver: 1 mars, 2013

  Men håll inte på att förfölja varann här som gamar! Ni vet ju faktist ingentting om deras privatliv, det blir bara löjliga gissningar. Har ni ett liv, eller?


 66. elsalena skriver: 2 mars, 2013

  nr 8-hur vet du att han är barnslig vår prins???du känner väl inte honom över huvudtaget? pinsamt att läsa dina plumpa små avundssjuka påhopp-skaffa dig ett eget roligare o intressantare liv eller en hobby kanske-så blir du förhoppningsvis lite trevligare i dina kommentarer… kul att bägge två carl philip o hans tjej ska skida i helgen!har en systerson som jobbar ideelt under vasalopps veckorn vid målfällan.måste höra med honom om han sett några kändisar i spåren! trevlig helg på er därute allihop!!


 67. Sisse skriver: 2 mars, 2013

  Måske har Chris klaret det Kongen og Hovet ikke har kunnet, nemlig at stoppe det “tøse-fnidder”- kvinde er kvinde værst – i familien ? Fået Madeleine til at forstå, at Sofia har en plads i familien, som samlever med Carl Philip. Sofia og han har haft fælles vennekreds i NY, han ledsagede Sofia til Estelles dåb og alle fire var sammen på Öland.
  Men som endnu kun engelsktalende har han sikkert ikke været klar over, hvad der er blevet skrevet, før best man og tärnor-historien kom frem i pressen og han selv blev involveret ?
  Madeleine, som er født prinsesse, kommer til at acceptere, at Sofia og Carl Philip i officielle sammenhænge vil gå foran hende, hvis parret forlover og gifter sig. Og denne hilsen til begge er måske første skridt på vejen?


 68. ulla-may samuelssonums skriver: 2 mars, 2013

  Kan inte Madelaine tala eller skriva svenska längre. Lyckönskningar till ett svenskt par skrivit på engelska????
  Min dotter har bott i USA i 35 år och när vi talas vid, mailar, sms:ar eller skypar så är det på svenska, även hennes dotter 24 år talar svenska med mig


 69. Michelle skriver: 2 mars, 2013

  # 49 Marlene
  Forstår egentlig ikke, hvorfor flere mener, at Sofia ikke ville være bryllupsgæst, selvom hun og CP ikke er officielt forlovet, de har i flere år været samboende, dannet par.
  Den gamle etikette-regel er forlængst afskaffet i de fleste kongehuse. Der var også flere ikke-forlovede par med til Victoria og Daniels bryllup.
  Og til William og Kates bryllup deltog endda også gamle kærester til begge. Chelsy deltog også og hun og Harry er jo ikke forlovet, tihi.
  Jeg tror du skal følge lidt med tiden! 😉


 70. Klara skriver: 2 mars, 2013

  Nr68 klart hon kan svenska. Maddes Facebook sida är hennes egen och hon skriver väl på vilket språk hon vill! Begriper du att hon säkert har många utländska vänner som hon vill att också ska förstå statusuppdateringarna!!?


 71. Julia skriver: 2 mars, 2013

  Jag får lov att erkänna att jag gick på intrigmakaren Lindwalls fantasier om det sk “tärnbråket”. Har lärt mig läxan nu.

  Heder åt prinsessan Madeleine som visar takt och vänlighet.


 72. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  # 43 Ida

  Spana in exv. Tinas form och färg – hon hade tidigare en annan, men har kvar samma namn. Detsamma med andra och med mig. Det har även hänt tidigare, på andra sidor, att plötsligt är ens användarnamn och mailadress osv. borta och man får fylla i det igen. På andra sidor har de däremot oftast inte någon “figur” vid sidan om ens användarnamn/”signatur”, varför de aldrig syns utåt att man måste fylla i användarnamn, e-post osv. igen. Falska anklagelser och ärekränkning är straffbart i Sverige!


 73. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  # 67 Sisse

  Citerar; “Måske har Chris klaret det Kongen og Hovet ikke har kunnet, nemlig at stoppe det ”tøse-fnidder”- kvinde er kvinde værst – i familien ? Fået Madeleine til at forstå, at Sofia har en plads i familien, som samlever med Carl Philip.”

  Are you for real?! Man tar sig för pannan! Här har P Madeleine grattat sin bror och Sofia – ändå fortsätter vissa med sina groteska anklagelser mot henne – hon tycks vara vissas slagpåse och mobbingoffer på denna sida – det är dags att sluta nu – oavsett vilken nationalitet eller språk ni skriver på! Drottning tog nyligen media till en laglig nivå – dags för P Madeleine att göra detsamma!


 74. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  # 67 Sisse

  Du har uppenbarligen inte hängt med i svensk media – så en liten uppdatering för din skull! Ang. bröllop; P Carl Philip har tackat nej till en av sina allra närmaste gamla vänners pga att Sofia inte var medbjuden. Vid annat bröllop när Sofia var medbjuden (och P Madeleine/Chris och Emma och Jonas/Stephanie m.fl. var bjudna och kom) då tackade paret nej i allra sista minuten – officiellt pga “andra planer” men inofficiellt pga att Emma var bjuden. Om Sofia klarar av att gå på bröllop nu när Emma kommer – det återstår att se! PS. KP Victoria bjöd inte sin brors nya flickvän till sitt bröllop, däremot bjöd hon Emma! Varför inte anklaga KP?!


 75. Linnea skriver: 2 mars, 2013

  Nej Tina! Tror inte kungahuset skrattar när någon medlem av familjen blir chikanerad, förföljd och bespottad.Kan inte tro någon familj vill bli hoppad på,med rena lögner och fantasier,den ena spottloskan efter den andra,det kan vara svårt för vem som helst.Därför ska man ha väldigt torrt på fötterna innan man uttalar sig om sin medmänniska.Insinuationer borde inte få förekomma på de här sidorna.


 76. Miayahoo.se skriver: 2 mars, 2013

  Detta med facebook i hennes position är enbart löjligt.Hon kan sms:a -ringa honom själv när som helst.Behöver vi veta det?


 77. Jojo skriver: 2 mars, 2013

  # Eva
  Hvis der er noget her, der overhovedet kan kaldet et PR-stunt, så er det:
  — at en svensk prinsesse sender en hilsen på engelsk til sin svenske bror, hans svenske kæreste i et stafettløb, som finder sted i Sverige!
  Og hvorfor ingen hilsen til veninden LG, “Lussan”, som deltog i CPs stafett-team ?
  Hilsenen virker mest som en strategi, der er lagt sammen med Hovet med kun tre måneder til brylluppet.


 78. Tjohanna skriver: 2 mars, 2013

  Tänk om det faktiskt är så att Sofia är en charmerande, gullig, vänlig människa som älskas av en snubbe som råkat födas som prins, men som gör så gott han kan… Tänk om de älskar varandra väldigt mycket.
  Tänk om hon kanske inte alls vill bli “prinsessa” och om han kanske önskar att han slapp vara prins. På något vis känner jag, utan att ha annat fog för det än mina egna tankar, att de här två tycker om varandra och att det bästa för dem vore att leva sida vid ida så lnge de har lust, men att avsäga sig kungliga privilegier och apanage. Då skulle det bli lugn och ro i alla läger. Även i detta märkliga kommentarsfält.


 79. Maggie M skriver: 2 mars, 2013

  #68

  Du kanske skulle tänka till lite innan du skriver elaka kommentarer!

  När du talar/skriver till din dotter och dotterdotter är det privat.

  Madeleines Facebooksida är tillgänglig för alla facebookmedlemmar och hon har läsare i många länder därför skriver hon på engelska.


 80. Jazz skriver: 2 mars, 2013

  På Expressens website er et videoklip, hvor Madeleine og Chris mødes “hemmeligt” med sangeren Jöback (Expressen ville det anderledes), som de ønsker skal synge i kirken. Straks de kommer ud fra Operaen, tænder Chris en cigaret, men han når ikke mange “sug”, før Madeleine er “over ham” og han får den slukket.
  Jeg føler virkelig med ham, jeg ved heller ikke noget bedre end at få “en smøg” (cigaret) efter et møde. 😉


 81. Linda skriver: 2 mars, 2013

  41 Irena#

  Detta var utan tvekan det roligaste inlägget av alla! Skrattade högt när jag läste det och kunde inte ha sagt det bättre själv.


 82. mari skriver: 2 mars, 2013

  Grattis till Herr Bernadotte och till hans Sofia!!


 83. mona skriver: 3 mars, 2013

  Jag har aldrig ägnat mig åt personangrepp. Jag är inte ensam om att reagera på alla kränkande inlägg.
  Marlene om du och andra lät bli att skriva rent lögnaktiga och kränkande inlägg så skulle du slippa ta åt dig.
  Skriv snällt .Det bara lösa spekulationer i denna spalt.
  Gå in på facebook och skriv samma saker som ni skriver här,
  om ni vågar. Men då kan ni inte skydda er bakom anonymitet.
  Men ni är nog för fega.


 84. Singoalla skriver: 3 mars, 2013

  83 Mona
  Bra sagt!


 85. Eva M skriver: 3 mars, 2013

  i ena laget var prinsessan M bästis Louise Gottleb med. I lördagens Aftonblad fanns en intervju med paret ta och läs den så kanske somliga förstår att det inte är så mycket osämja i den kungliga familjen speciellt inte mellan syskonen. Dom ser fram mot bröllopet och dom berättade om kärleken till lillsessan Estelle.


 86. signe skriver: 3 mars, 2013

  “74” PBoo Precis som du beskriver det är det ! vem som ligger bakom avhoppen är väl lätt att gissa !!! Emma har tillhört det Kungliga gänget jättelänge och varför ska då hon “sparkas” ut bara för att sofia inte klarar av henne ! Låt Madde bestämma och sofia måste väl någon gång anpassa sig ! Men vem vet det kanske är slut mellan Prinsen och henne v när det är dax för bröllop !


 87. signe skriver: 3 mars, 2013

  “78” Tjohanna…..håller faktiskt med dig ! Paret får gärna gifta sig men avstå apanage och titlar ! Det vore det absolut bästa för alla och även för Sverige ! Tror att C-P hade tyckt det varit jättehärligt att slippa alla plikter !


 88. signe skriver: 3 mars, 2013

  “83” mona……jag kommenterar Madde och Kungahuset på Facebook och är inte det minsta rädd för det ! så länge man håller sig inom “gränsen” är det ingen fara och jag vågar stå för mina åsikter ! Det bästa med Facebook är att alla kommentarer få stå kvar !!


 89. Wilma skriver: 3 mars, 2013

  #45 Tina. Tror du inte att Kungahuset har annat för sig än att läsa kommentarer på detta forum…? Men visst ja, kanske inte Sofia, hon ingår ju inte i Svenska Kungahuset.


 90. Wilma skriver: 3 mars, 2013

  #41 Irena. “Allergiska pappor….” Fy vilket fult påhopp!


 91. Marianne skriver: 3 mars, 2013

  Säkert ett äkta “lycka till” från Madeleine till Carl Philip och Sofia!
  Tidningsankor att skriva om schism syskonen emellan.
  Står säkert varandra nära. Sluta frossa i fula skriverier om paren!!


 92. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “58” Linda,
  Jag tror att det är jobbigt för Kungafamiljen med denne ständigt närvarande J T Lindvall som försöker få folk att tro att han vet något om dem överhuvudtaget.
  Hans senaste utspel i Expressen om tärnbråk visar bara att han har väldigt “lite på fötterna” när han skriver.
  Madeleine och Chris O´Neill skojade ju med honom en gång i New York och Lindvall kände sig som “den utvalde”, när han i själva verket hade blivit lite förlöjligad.


 93. Sthlm skriver: 3 mars, 2013

  Intressant att följa Facebooktramset. Dock ett smart drag av hovet att låta någon i kungafamiljen skriva på Facebook. På så sätt kommer de att kunna hålla i taktpinnen. Enkelt att på Facebook snygga till vad soim skrivs om dem i media. “Tärnbråket” är ett bra exempel för nog kändes det som att Johan T. Lindvall hade klart för sig vad han skrev, men vips så träffade Madeleine brossan och så visste de precis hur de skulle snygga till “bråket”.


 94. Inge L skriver: 3 mars, 2013

  # PBoo
  Det er ærgerligt at du er blevet grøn, den blå var så let genkendelig …… da vidste man, hvad man kunne springe over.


 95. Ida skriver: 3 mars, 2013

  # 74 PBoo
  Hvordan ved du, at det “inofficiellt” var pga. af, at Emma var indbudt ? Du spekulerer og gætter præcist ligeså meget som alle dem du anklager, forskellen er blot, at det kun gælder om Sofia!!!
  Når det drejer sig om Madeleine har vi alle “fel” !!!
  Jeg synes din sætning om, at nu får vi se om Sofia “klarar av” at gå på bryllup nu når Emma kommer… er rigtig ubehagelig ondskabsfuld skrevet af dig!
  Hvad var der i vejen med ZZ og det logo, siden du droppede det, er det også SDs fejl?
  #76 Mia
  Ja hvorfor sendte hun ikke en sms ? Hvorfor skulle den ud til medierne via facebook?


 96. PBoo skriver: 3 mars, 2013

  Våra grannar är som vanligt trevliga – not! Kan det verkligen ge er så mycket att ständigt hänga här och vara otrevliga mot det svenska kungahuset och oss svenskar som kommenterar på en svensk sida?! Måste vara sjukt tråkigt i Norge och Danmark! Tihi!

  Ida – tänk vad positiva känslor jag hade för det namnet tidigare – lilla härliga Ida i Katthult – ska förtydliga så att du kan förstå, om du förstår svenskan vill säga; “officiellt” var det Hovet genom Ternert sade och “inofficiellt” var det som skrevs i media. Oavsett så kom inte paret trots att de tackat ja, utan drog sig ur i sista stund – inte väluppfostrat! Emma är bjuden, Sofia är bjuden (tror jag). Vi får se!


 97. Karin Nilsson skriver: 3 mars, 2013

  # 83. “jag har aldrig ägnat mig åt personangrepp”? Hur har du som mesta av alla här kallat dina medskribenter för både det ena och det andra mage att skriva så? När du riktar ditt förakt med dina kommentarer är det just personangrepp du gör dig skyldig till. Du behöver väl inte känna dig personligt kränkt på grund av att vissa inte gillar Sofia? Varför tar du åt dig kritik som inte är riktad mot dig? Allt som jag skriver här skriver jag också på hovets hemsidas kommentarsutrymme under eget namn.


 98. Molin skriver: 4 mars, 2013

  #93 Sthlm
  Enig! Det er sagen i en ‘nøddeskal’.


 99. hilde skriver: 4 mars, 2013

  # 90 Wilma
  Enig med deg. Allergi er en sjukdom og ikke noe man kan noe for.
  For mange er det en stor sorg at man ikke kan ha dyr og at man må nekte sine barn å ha dyr.
  Men hvorfor må man ha dyr, man kan da leve et flott liv uten.
  Om Estelle vil begynne å ri kan hun sikkert ha et eget rom på slottet der hun skifter slik at hun slipper å ta med rideklærne inn i deres private bostad.


 100. Bittan skriver: 4 mars, 2013

  # 27, midnattslol, # 30 Ingela, bra inlägg.
  Tror att P M måste skriva detta för att CP inte uteblir från bröloppet, och att SH får komma med. Hon har nog mer eller mindre “tvingats” till detta. CP var ju enl tidningarna med på mötet i förra veckan om planeringen av bröloppet.
  Det skulle ju se illa ut om inte CP kom det gjorde han ju inte på ett-års kalaset, då hade det ju planerats länge att han skulle åka skidor.


 101. Alice skriver: 4 mars, 2013

  Meget som skrives i kommentarerne ovenfor er sort – hvidt.
  Samme personer ,som tror på alt, hvad der har været skrevet
  i pressen om, hvad Sofia har sagt og gjort = sandt.
  Mens alt, der har været skrevet om Madeleines vægring ved
  at anerkende Sofia, som Carl Philip kæreste = usandt.
  Hvad med at se pressens skriverier udfra samme perspektiv?
  Pressen kan måske godt gøre en fjer til en høne – men den
  har næsten altid en fjer til at starte med !!!


 102. Eva K skriver: 4 mars, 2013

  #96 PBoo Måske ønsker DU ikke andre læsere/kommentatorer her end de, der betaler svensk skat, men hvis du ser ude i højre spalte, så er SD måske af en anden mening ? For til dem, der ikke forstå rsvensk, hvad jo de danskere og nordmænd, der læser her gør,så findes hjemmesiden, den kungliga webben at læse på andre sprog fx einsk og engelsk ! Internettet ER internationalt hvilket åbenbart generer dig! Og danskerne kritiserer ikke kongehusets medlemmer som helhed, tværtimod, men Madeleine har fået en del negative kommentarer, yes, men hun er ikke hele kongehuset, tak!


 103. Eva K skriver: 4 mars, 2013

  ups… finsk skal der stå!


 104. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  # 102 Eva K

  För femtielfte ggn, jag välkomnar trevliga,intressanta kommentarer som bidrar med kunskap exv om de norska o danska kungahusen – men vad jag är rejält trött på är att flera – SJÄLVKLART INTE ALLA! – som kommenterar från framförallt Norge o Danmark är oerhört otrevliga, kommer med fula påhopp, falska anklagelser, kritik m.m. inte bara mot det svenska kungahuset men också svenska skribenter, även deras svenska (!) o överlägset tror sig bättre veta vad svenska ord har för betydelse osv., o också tror sig bättre veta o följt med vad som ‘ska’ ske i det svenska kungahuset! Läser mkt internationell media, mest eng., ty, fr, viss dan, nor, finsk.


 105. Ansan skriver: 4 mars, 2013

  #100# Bittan,
  Helt riktigt! Kungahuset är experter på att visa enad front utåt oavsett vad som har skett. Detta för att hålla det privata privat. Detta har också Elisabeth Tarras Wahlberg bekräftat på tv.


 106. Linnea skriver: 4 mars, 2013

  56. Moder Svea! Nej sannolikheten att Du flyger till månen är inte stor.Men det finns ju kortare sträckor att flyga! Sannolikheten att prinsen gifter sig med Sofia är nog större.


 107. emma_h skriver: 4 mars, 2013

  helt rätt Ansan…Har varit flera ex på PR Damage Control bakåt i tiden
  1-För att visa att CP M o blivande svägerskan var sams åt de lunch på Riche på Restaurang m enorm glasvägg utåt mot gågata o sen promenerade de ihop emedan Journalist tilläts ta Bilder o Intervjua
  2-Efter Lussans & Maddes 30årslunch m 45vänninor + syrran, Estelle minus Sofia – reparerades medias ramaskri m S + M som gemensamt anlände i bil till Haga S för familjemiddag’
  3-Alla 3par visades upp lyssnandes i trivsamt samförstånd på Ölands-konsert
  4-Inför familjebröllop i Paris skulle S & M skulle gå ut fr hotellet gemensamt då pressuppbåd väntade Övertydligt men varför? att de som vuxna mr kan umgås när d krävs r väl självklart


 108. JA skriver: 4 mars, 2013

  # 104 PBoo
  Mest eng., ty, fr, viss dan, nor, finsk.
  Tihi, tihi.… no time for job.. 😉


 109. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “101” Alice,
  Det är nog helt omöjligt att få en rättvis bedömning här. Vissa trycks ner under jorden och andra upphöjs till skyarna. Det finns inte många idag i Sverige, tyvärr, som kan läsa mellan raderna och tänka självständigt. Politikerna och andra krafter har arbetat sedan 70-talet just för detta. Det är väldigt lätt att få ett sådant folk att “trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle”.
  Det är så lätt att falla in i olika “drev”. Alla måste förstå att man själv kan bli utsatt för sådana och vilken ställer då upp, om man inte själv gör det för andra?


 110. Hilde skriver: 5 mars, 2013

  #107 emma_h
  Hvordan kan du vite at de 4 tilfellene du nevner er PR Damage Control?
  Har du noen dokumentasjon og bevis for det?
  Hvorfor er det svårt å akseptere at det ikke eksisterer noen søsken -konflikt mellom CP og Madeleine når det gjelder Sofia?
  Hvorfor er det svårt å akseptere at Madeleine og Sofia gillar hverandre og aldri har hatt noe bråk mellom seg?


 111. PBoo skriver: 6 mars, 2013

  # 108 JA

  Det är en del av mitt arbete att läsa/studera internationell media, men på bra mkt högre nivå än denna! Sen kan jag lära dig att det heter “no time for work” o inte “no time for job”! Vad arbetar – eller är det kanske jobbar i ditt fall – du själv med – inget som har med engelska att göra får jag hoppas!? Bli vid din läst är inte alltid fel!

  Denna sida blir alltmer deprimerande – har upplevt idag en mycket trevlig och positiv dag med bl.a. delad upplevelse i kyrkan med Kungen och Drottningen och en massa människor och ett mycket fint och bra tal av Kungen och trevliga, vänliga o charmiga Kungen o Drottningen i promenad med folket. Det tar jag med mig istället!


 112. Bakom vattnet skriver: 8 mars, 2013

  # 62 # osv. Prinsessan Madeleine och Louise Gottlieb är så bra väninnor med Sofia Hellqvist, att när de på förra sommaren hade en av sina 30-årsfester tillsammans och bjöd till sina 45 närmaste väninnor (?), SH var inte inbjuden. Men tex. Emma Pernald var och till o. med Stephanie af Klercker, som är Jonas Bergströms nuvarande fästmö!


 113. Mary Kristiansen skriver: 10 mars, 2013

  # 2 PBoo:
  Hvorfor sendte hun ikke en tekstmelding til CP i stedet? Har de kommunisert på denne her måten tidligere M og CP?
  En norsk tidning skriver at kongen på innkalte til krisemøte og har befalt at M og CP må være venner i tiden før bryllupet! og jammen kom det tydelige “bevis” straks etterpå i form av M som ønsker “Good luck” på sin Facebook-side.
  CP og Sofia på sin side sa til journalister under StafettVasan at de gledet seg til bryllupet og Sofia tilføyde at: Chris er morsom og stabil og det er lett å se hvor lykkelig han gjør Madeleine.
  Så nå har vel barna hans roet seg ned! forøvrig hadde tidningen et megafint bilde av av et hjertelig forhold mellom CP og svigermor – så bredt smil har jeg ikke sett på CP tidligere!


 114. Mary Kristiansen skriver: 10 mars, 2013

  # 63 Maria:
  Thi-hi!


 115. Mary Kristiansen skriver: 10 mars, 2013

  # 86 Signe:
  Men da må det gjelde også for M og Chrissom frasi seg titel og og kongelig verdighet ved giftermålet, de bor til og med i Amerika, og gjør nesten ingen nytte for Sverige!


 116. Marylou skriver: 10 mars, 2013

  Pboo – “På bra mycket högre nivå än denna”
  Du låter som en annan flitig dam i dessa spalter.
  Samtidigt förringar du de som du vill ha en dialog med i detta forum.
  Inte OK


 117. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 87 signe:
  Hvordan vet du at han ønsker å slippe alle plikter? tvert i mot sa han da han hadde tatt sin eksamen fra Alnarp – at han var klar til å ta på seg mer plikter! Men den som ikke ser ut til å ønske flere plikter er Madeleine! Hun gjør jo minst mulig for å være sin titel HKH verdig! Hvorfor kritiseres ikke hun? Og hvorfor blir ikke hun utsatt for samme type nedvurdering som CP? Er det fordi hun med sine fine kjoler eksteriørmessig er så synlig? Er det viktigere med fenissen/overflaten enn det indre, hvor hun pa ingen måte har utmerket seg?


 118. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 89 Wilma:
  Men hun er en del av kongefamilien i o m at hun er sambo med prinsen – derfor var hun med i Estelles bryllup også!


 119. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 117:
  Det skal stå fernissen (overflaten), ikke fenissen……


 120. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 93 Sthlm og 98 Molin:
  Ikke vanskelig å være enig med dere! Det er sund logikk! Og hvis noen her tror at mediene – ikke bruker alle typer metoder for å få vite saker – så tar vi feil! I forbindelse med at en av Se og Hørs journalister hoppet av – avslørte medias skitne metoder – og skrev bok om sin tid som “gravende” journalist i dette bladet, og særlig om den skitne måten de brukte MMs far på – så kom det fram at de visste mye mer enn hva de skrev, fordi de brukte mange lovlige og ulovlige metoder: tappet og avlyttet telefoner! Og i dag er det enda lettere å bryte seg inn i de nye smart-telefonene fordi de er så ekstremt lette å hacke! Og alle kan jo se at alle de unge kongelige har en mobil i hånden, og selv om de har hemmelige tlf-numre så har de gjenkjennbare stemmer! Derfor skal vi ikke undervurdere Expressens journalist – han har kongestoff som arbeidsoppgave og er nok ærgjerrig i sin søken på info om de kongelige!!!!
  Og ingen media må oppgi kilder, så de kan skjule seg bak det, selv om fakta er hentet ut ulovlig


 121. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 46 Pamela P:
  Ja, selvfølgelig har kongen beordret at når han arrangerer en så stor begivenhet – at det ikke skal smusses til av “kranglende barn”!
  God mediestrategi å vise et samlet ansikt utad! Hvorfor skulle ikke kongen sørge for at Kongehuset som institusjon snakker med ” en stemme” i denne perioden! De kan få krangle etter bryllupet! Og Madeleine må finne seg i at Sofia blir invitert slik av hensyn til “The firm” – om de nå ikke skulle være på godfot med hverandre! Men ingen her vet nøyaktig hva som er fakta!!! De fleste gjetter og dikter!


 122. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 101 Alice:-
  Ja, du har så rett – pressen vet ofte – til og med – mer enn de skriver! Men kan ikke skrive det av hensyn til sine kilder som kan bli avslørt!


 123. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 96 PBoo:
  Stakkars PBoo som ikke har fulgt med i timen! Du bør lese SvDam s “formålsparagraf” og markedsføring som bl a angir et ønske om å være Nordens største på kongestoff!!! Har PBoo misset dette? Aller forlag eier mange nordiske tidskrifter og er avhengig av at flere enn svenskene kjøper bladene. Dvs det hentes store inntekter også fra Norge, og betaler skatt av overskuddet til Sverige – så Aller forlag har ingen ønsker om å redusere leserkretsen kun til å være svensker. PBoo har nok ikke fått med seg at kapitalen ikke kjenner landegrenser – vi er alle avhengige av hverandre. F eks arbeider nå 80.000 unge svensker i den norske servicebransjen – og dermed redder Norge Reinfeldt fra en massiv ungdomsledighet! Vi har ikke tenkt å jage de hjem selv om de skulle si noe vi ikke liker( slik din filosofi, PBoo, synes å være)!!!


 124. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 96 PBoo:
  Dine granner er trevliga – ingen oss – være seg finner, dansker eller nordmenn er utrivelige/otrevliga mot alle svensker her og heller ikke mot alle i det svenske kongehuset! Jeg har f eks/t ex aldri sagt noe “otrevligt” om Silvia, Vicoria, Daniel, Cp eller Sofia. Om Madeleine og CGB har jeg ikke andre meninge/åsikter om enn det jeg har lest meg til fra journalister/tidninger og det mange andre svensker har – på nettet t ex! Og alle setter vi jo sammen de fakta/omtale som er tilgjengelig. Og her på sidene er det ingen som kan påberope seg å ha facit, så vi danner oss meninger og noen dikter historier som av og til viser seg ikke å være korrekte!
  Men hva får deg til å mene at dine granner er utrivelige mot alle svensker og alle svenske kongelige – du dikter fordi du ikke har nok motforestillinger eller argumenter??? Hva ellers kan det være???


 125. PBoo skriver: 13 mars, 2013

  MaryK

  Läs #104! Den skrev jag för snart 2 v sedan! Sen, vad har Norges och Sveriges arbetsmarknadspolitik m.fl. närliggande områden att göra med att jag m.fl. är trötta på kritiken o ibland t.o.m. rena mobbingen av de svenska kungliga?! Absolut inget! För den delen verkar Norge ha tröttnat på svenskar och vill bli av med dem för att rädda jobben till norrmän! På början av 90-talet räddade vi norrmän, det välde in sjuksköterskor pga arbetslöshet i Norge. Ang de fula påhoppen på Sveriges kungliga kan du själv ALDRIG skriva 1 kommentar utan att du får in något fult o ärekränkande om Sveriges P Madeleine! Du är så blind av ditt h-t att du inte ser det!

  http://www.expressen.se/nyheter/sa-vill-norge-stoppa-svenska-ungdomar/


 126. Mary Kristiansen skriver: 14 mars, 2013

  # 104 PBoo:
  Mener du at vi skal skal få ytre oss her hvis vi skriver det du liker å høre? Struntprat at vi angriper hele det svenske kongehuset!! Få det med – jeg gjentar:
  Jeg har aldri hatt grunn til å si noe negativt om de fleste i det svenske kongehuset så som Victoria/Daniel/Silvia, mens jeg må få mene presis hva jeg vil om Madeleine, som for meg fremstår overfladisk/ytlig og selvsentrert. Og kongen har hatt flere svin på skogen enn Sofia!!! Det er ikke noe jeg har funnet på!
  Mener du at vi kun skal skjønnmale alle svenske kongelige hvis vi skal få lov å skrive her – etter din mening?? Men Sv Dam kommer ikke til å stoppe våre meninger/åsikter ved grensen, slik at dine totalitære og udemokratiske tanker aldri kommer til å bli virkelighet!
  Og til sammenligning så har vi her i Norge aldri krevet åsikts-/meningsbegrensning fra Sverige/Danmark/Finland selv om det har vært mange ufine kommentarer spesielt om MM!


 127. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  # 126 Mary K

  Igen – läs min #104 – där klargör jag precis vad/vilka jag åsyftar, vilket som jag där också skriver knappast är samtliga!

  Citerar; “Madeleine, som for meg fremstår overfladisk/ytlig og selvsentrert” Du gjorde det igen – jag har rätt varje gång jag skrivit till dig; du kan inte skriva 1 enda kommentar utan att du förringar o ärekränker den svenska P Madeleine!

  Sen kommer du igen med insinuationer om den svenske Kungen – o då du inte presenterar några bevis så är det ärekränkning enligt svensk lag!

  Hmm – inga åsikter längre om Norges arbetsmarknadspolitik?!


 128. Evita Jansson skriver: 14 mars, 2013

  #126 Mary K: Att skriva att vår kung har flera svin i skogen är förtal om du inte kan bevisa det. Förtal är straffbart i Sverige.

  Som svensk blir jag illa berörd när vår kungafamilj kritiseras. Vad har du för skäl till att förtala vår kung. Har du bevis?


 129. Mary Kristiansen skriver: 14 mars, 2013

  # 127 PBoo:
  1. Du er ikke redaktør av SvDam – derfor ikke opp til deg å “velkomna” kun det som du mener er trivelige kommentarer! Bør ikke du gi ut din egen meningsbegrensete tidning?
  2. Det er ikke ærekrenkelse at jeg mener Madeleine er ylig – det kan jo alle mene om meg uten at jeg går til justismyndighetene. Det ville være forakt for retten!
  3. Norge kan ikke overta problemene med Reinfeldts og Sveriges steindøde arbeidsmarked for svenske ungdommer, som ønsker å bo i sitt hjemland! Vi har tatt i mot 80.000 ufaglærte unge svensker til lav lønn, mens ufaglært norsk ungdom er arbeidsledig! Hvordan ville du løse det?


 130. Mary Kristiansen skriver: 14 mars, 2013

  # 128 Evita Jansson:
  Er vi her kun for å skrive underdanige og beundrende kommentarer?Da har pipen jammen fått en annenlyd:
  Sett i gang å skrive kun trevliga kommentarer om Sofia og CP!!
  Det ville jo vært en befrielse, men mange har “otrevliga” meninger om dem, og i tillegg så lages det løgner om dem som du trygt kan kalle fortal!!! Og derfor slipper vi alle til i SvDam.
  Svenskekongen har selv sagt at han har lagt dette bak seg – på direkte TV – og bekrftet på direktesent TV at han har snakket med sin familie om det – og bekreftet at de har gått videre. Dette ville han ikke gjort hvis det ikke var en grunn for det!!!!


 131. Evita Jansson skriver: 14 mars, 2013

  130 Mary K: Kungen har inte bekräftat att han har svin i skogen. Man kan vända blad av olika anledningar. Det finns ingen som är felfri. Du vet heller inte vad han har talat med sin familj om. Det finns heller inga bevis om påstådda händelser som skrivits om i den förfärliga boken.

  Dessutom talar du väldigt nedsättande om prinsessan Madeleine medan du höjer sambon till skyarna. Hennes bakgrund finns däremot dokumenterad genom bilder på nätet, tidningar (bl a Slitz), TV-serien Paradise Hotel samt hennes enga bloggar. Mary K man kan ju undra vad du för agenda?


 132. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  # Mary K

  Citerar dig; “Vi har ikke tenkt å jage de hjem selv om de skulle si noe vi ikke liker( slik din filosofi, PBoo, synes å være)!!!”

  Jo, det är ju just det ni nu vill göra – jaga hem svenskar som ni tidigare lockade till er för att arbeta i Norge och nu när ni har utnyttjat dem (har läst mycket om deras dåliga arbetsförhållanden i norsk media) och ni har arbetslöshet då vill ni slänga ut utlänningarna och rädda jobben åt norskar! Har inget minne av att vi slängde ut norska sjuksköterskor som kom i stora lass under 80/90-talet! Du ljuger om mig då jag är emot arbetskraftsinvandring som har dålig lön o utan skydd – storkap./pol. drabbar alla negativt!

  http://www.expressen.se/nyheter/sa-vill-norge-stoppa-svenska-ungdomar/


 133. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  # 131 Evita Jansson

  Skönt att se att vi är flera – inte bara du och jag utan ännu fler här på dessa sidor – som reagerar på den rena mobbingen som förekommer mot bl.a. P Madeleine och nu inte sällan också hennes fästman och blivande make, samt också reagerar mot ärekränkningarna mot bl.a. Kungen – uppenbarligen har inte alla hängt med eller så blundar de medvetet i vad som hänt efter boken, författarna, de kriminella källorna, den nya boken med falska bilder osv, osv! Tröttsamt med åsikter som inte alls är baserade på någon form av uppdaterad relevans! El sanning – här jämförs av vissa att ha bikini på badstrand m heln-nfoton i herrtidn.!


 134. siv skriver: 15 mars, 2013

  Ja,herre jösses. Nu skall Sofias familj presenteras i nästa nr. av Svensk Damtidning. Är det bestämt nu att det blir bröllop
  Familjen Westling som höll så låg profil.All heder åt den sympatiska familjen.


 135. viaste skriver: 17 mars, 2013

  Såg en glimt av SH på prinsessan Lilians begravning i går.
  Hon var både elegant och diskret! Låt flickan få en chans- samma som Pr. Lilian fick!


 136. Christina Helsinki skriver: 17 mars, 2013

  #134

  siv,

  Kommer att bli intressant läsning och tyder på att allt verkar ganska klappat och klart mellan prinsen och Sofia. Så kan det gå, vare sig vi vill det eller inte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar