Madeleine på nya uppdrag i veckan

Madeleine på nya uppdrag i veckan
Annons

madeleine-ste

Prinsessan Madeleine kommer att jobba hemma i Sverige i veckan. På fredag ska hon ha ett möte på slottet.

På fredag kommer prinsessan Madeleine att ge företräde för generalsekreterare Hélène Benno, MinStoraDag. Mötet äger rum på Kungliga slottet i Stockholm. Sedan väntar en minnesgudstjänst för prinsessan Lilian i Engelska kyrkan i Stockholm. Hela kungafamiljen finns då representerad.

Annons

ste_chris-madeleine-4

Nästa stora evenemang där prinsessan Madeleine – och förhoppningsvis även maken Chris O’Neill – deltar är under Sveriges riksdags jubileumskonsert som ges med anledning av högtidlighållandet av “Kungen 40 år som statschef” på Konserthuset på lördag den 14 september.

Kungen-Silvia

Dagen efter kommer vi se henne och resten av kungafamiljen på Te Deum – också det med anledning av “Kungen 40 år som statschef”, i Slottskyrkan och lite senare under dagen är det Stockholms stad som uppvaktar kungen på Inre borggården vid Kungliga slottet.

kungafamiljen-ch-2

På måndagen den 16 september kommer Madeleine att delta i MinStoraMiddag med MinStoraDag på Junibacken i Stockholm. På tisdagen den 17 september är det åter dags för Riksdagens högtidliga öppnande med allt vad det innebär. På kvällen ska kungafamiljen till föreställningen Trollflöjten på Kungliga Operan.

Prinsessan Madeleine har på sin Facebooksida idag lagt upp en länk till en debattartikel i New York Times om kvinnor som köps och säljs i Nepal och Indien.
Läs mer här på prinsessans Facebook››

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures, Charles Hammarsten och All Over Press

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Madeleine på nya uppdrag i veckan”

 1. Hen skriver: 2 september, 2013

  Det blir svettigt!


 2. Ingela skriver: 2 september, 2013

  Dålig stil att hacka på prinsessan Madeleine ständigt och jämt!


 3. Birgitta skriver: 2 september, 2013

  Välkommen hem P.Madeleine! Till deras bröllop önskade P.Madeleine ock Chris att ev. gåvor skulle gå till Min stora dag, där hon är beskyddare. Ett mycket fint arbete som skänker glädje till många barn. Detta sammanfaller väl, med hennes arbete med Childhood, där hon arbetar heltid. Dessa arbeten passar utmärkt till vår mjuka fina Prinsessa.


 4. Olga skriver: 2 september, 2013

  Minnesgudstjänst för en släkting och pappans 40-årsjubileum… ja, det ligger verkligen på för en del. Slit och släp. Men det kanske finns någon semesterresa att se fram emot efter allt “jobb”.


 5. Ingrid skriver: 2 september, 2013

  Självklart måste man hedra Lilian, hon har verkligen varit kungafamiljens leading lady.
  Hennes liv och kompetens har varit som ett mönster för de övriga, hur skulle det sett ut utan denna trendsättande ballerina?


 6. Sthlm skriver: 2 september, 2013

  Nog kan man fundera över hur länge det ska dröja innan riksdag/regering sätter ner foten och kräver full insyn då det gäller kungens apanage. Det råder nya tider och så här kan det ju inte fortsätta. Om kungafamiljen, likt flera andra familjer, vill fira olika bemärkelse- minnesdagar i familjen kan det inte vara rimligt att skattebetalarna ska bekosta dessa sammankomster.


 7. Birgitta skriver: 2 september, 2013

  # 1, 4,4, 4, 6, Ni som hackar på P.Madeleine. Hur tänker ni? Menar ni att hon är det barn som ej skall närvara vid sin Fars (Kungen) jubileum?? Tror ni inte han förväntar sig att alla 3 barn närvarar? Har hon inte samma rättigheter att vara med på minnesgudstjänsten för P.Lilian?? Hon har växt upp med henne som de övriga syskonen. Eller hur? Detta sätt ,på dessa grunder är fruktansvärt fult att ens ifrågasätta!


 8. Annica* skriver: 2 september, 2013

  Värst vad 4 och 6 är väl insatta i när våra kungligheter använder sitt apanage och inte!? Kan inte Svensk Damtidning på allvar blockera dessa gnällisar? De förstör nöjet med att gå in på den här sidan! Jag vill ha nyheter och kanske diskuteras med likasinnade som också gillar vår monarki. Hen, Olga och Sthm kan väl hitta ett annat forum och sitta och gnälla på? De har ingen insyn och ingen substans alls i det de skriver! Det har inte jag heller när det gäller apanaget, men då håller jag tyst! Tycker att det är roligt att se prinsessan Madeleine i Sverige så ofta som möjligt! =) Om Hen, Olga och Sthm skulle försvinna från dessa sidor skulle ingen sakna dem. De har inget vettigt att bidra med.


 9. Eva M skriver: 2 september, 2013

  Det är inte kungen som betalar minnesgudstjänsten. Det är engelska kyrkan som gör minnesgudstjänsten för prinsessan Lilian. Kungafamiljen är inbjuden.


 10. Gneta skriver: 2 september, 2013

  Självklart, skall P. Madeleine, som en del av det svenska kungahuset, vara med när Sveriges statschef firar 40 år på tronen. Precis på samma sätt som hon kommer vara med under Riksdagens öppnande.
  Sveriges statschef firar alltså 40 år på tronen, bl.a. håller Sveriges regering middag för hela kungafamiljen, samt Sveriges riksdag anordrnar en jubileumskonsert för att högtidlighålla statschefens 40 år på tronen


 11. Solveig i Rälla skriver: 2 september, 2013

  Hoppas hon och maken flyttar hem till Sverige


 12. Lilla My skriver: 2 september, 2013

  #8. Suck! Jag tänker bita till med, att Madeleine tycks ha klippkort över Atlanten…


 13. kristiansenkris skriver: 2 september, 2013

  # 8 Annica:
  Også jeg er ofte uenig med de – spesielt med Sthlm – men vi må jo tåle forskjellige meninger og vurderinger av virkeligheten – det er jo demokratiet – og ytringsfriheten som tilsier det! Så det får vi tåle – men vi får heller ta til motmæle mot deres meninger. Sv Dam er jo for alle typer lesere – så de synes nok alle bør få komme til orde. Leserne – er jo Sv Dam s “kunder”/kjøpere og livsgrunnlag – så de vil nok tillate at alle typer meninger avspeiles her…..


 14. Julia skriver: 2 september, 2013

  8 Håller med dig. Och Kristiansen du vet väl vad som kan hända om vinden vänder medan du spyr ur dig dina otidigheter?


 15. Singoalla skriver: 2 september, 2013

  Jag är också hjärtligt trött på allt gnäll! De kungliga gör nog så gott de kan, och vad är tacken? Gnäll och gnäll och gnäll. Allt kan man hacka på, till och med vad de har för glasögon!


 16. christinavideotron.ca skriver: 2 september, 2013

  Annica*#8
  Jag skulle sakna dem och säkert många andra med mig. Det är alltid bra med olika åsikter och sedan kan man diskutera.


 17. Karin Nilsson skriver: 2 september, 2013

  # 8. Inte är det särskilt vettigt heller att avguda de s.k. kungliga och berömma dem för än det ena än det andra stup i kvarten.
  Nu är det ju så att inte bara din åsikt är den enda rätta. “De har ingen insyn och ingen substans alls i det de skriver”. Hur mycket insyn och substans är det i det du själv skriver?
  För mig är det ofattbart att någon kan beundra människor bara för deras titlars ( och utseendes) skull. Och att fortfarande år 2013 tvinga folket att betala de kungligas uppehälle. Trots att de är enbart glansbilder, som visar upp sig, utan ansvar för någonting.


 18. HM skriver: 2 september, 2013

  # 8 Annica*: Madeleine arbejder for Childhood, men at kalde det et fuldtidsarbejde, er en hån mod alle som arbejder som fuldtidsprojektledere. Det skyldes udelukkende, at hun er prinsesse og datter af stifteren af fonden, hun kan jo komme og gå , holde ferie, som det passer hende. Hun har haft jobbet nu i 3 år, og i år er det blevet til en “Tack-kampagne” på internettet. Hun får sikkert lov til at være med til at udvælge hvilke projekter, der skal støttes, men besøger hun dem og laver evalueringerne, det hverken ser eller hører vi om. På facebook lagde hun et foto ud fra et besøg i Sydafrika, som var flere år gammelt, fra hendes tid som blondine. Jeg synes ikke kritikken imod hende er uretfærdig. Hvad bidrager du selv med, der er mere væsentlig end Sthlm, Olga og Hen ?


 19. Ingrid skriver: 3 september, 2013

  Tack Karin Nilsson för att du finns på sidan!
  Det måste finnas en balans mot allt fjäsk och avgudande här på sidan.
  Att 2013 enbart uppskatt om någon är söt eller inte verkar förlegat.
  Vi kräver mer av nyanlända svenskar än vi gör av kungafamiljen.


 20. Babsan skriver: 3 september, 2013

  Är minnesgudstjänsten meriterande för traktamente??? Ser det mer som ett privat åtagande.
  Ang hennes nya engagemang i anti-trafficking ” i Indien så är det så många stora namn som redan är djupt engagerade i detta korståg. Mycket möjligt att hon i sommar läst *A walk across the sun’ (Corban Addison) som ger mersmak att hjälpa uttsatta flickor.
  Babsan


 21. emma_h skriver: 3 september, 2013

  Annica Du “resonerar” ganska 1sidigt + motsäger dig själv t råga på allt!. Att “diskutera m likasinnade” är per definition INGEN debatt, till det behövs OLIKA “glasögon” för att diskussion ska UPPSTÅ! annars håller “likasinnade” ju bara varann, eller hur? Om du ska vara uppgiften mogen ATT diskutera bör Du kunna tolerera/respektera ATT olika synvinklar finns +att debattörer m motsatta varierande åsikter. Vilka Individer & Inlägg som “Platsar” här avgör ENBART Sv.Dams Webredaktör, Annica – Din/Allas vår uppgift är att Kommentera that´s it!!! Vill Du “få nyheter” ifred från störande “svar-på-tal” finns ju Sv.Dam i butik. Måhända Du läser “Hen, Olga & Sthm” såpass slarvigt att Du missar deras texters andemening OCH de ev hoppas på likvärdighet från Fam.B som utländska HKH-kollegors “work attitude & sätt att jobba” …OM så är fallet så värnar de 3 K-huset som institution precis som DU


 22. emma_h skriver: 3 september, 2013

  Apropå Madeleine så tilldelas hon uppdrag av sin pappa & högste chef …precis som sina syskon & sin mor Varför dessa familjesamlande uppdrag “duger” eller “är beundransvärt” i de andras fall… men apropå Madde berättigar självklart syrliga kommentarer och misstro på löpande band är O-logiskt… Hon jobbar med CHF och HKHuppdrag så hon tycks vara den mest regelbundet jobbande tronföljaren av de 3 vi har Varför ifrågasätts då inte kungens omdöme som arbetsfördelare i 1a hand?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar