Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine protest – bryter långa traditionen

05 nov, 2019, 06:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleine firade halloween i florida
Prinsessan Madeleine har förändrat sitt beteende. Efter kungens beslut, om den nya rollfördelningen i kungafamiljen, visar hon inte upp bilder på barnen på samma sätt.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En liten prins eller prinsessa bredvid en stor pumpa. Det är en bild kungafamiljen alltid delar med sig av under allhelgonadagen. Och det är främst prinsessan Madeleine som har delat med sig av bilder på när barnen firar den amerikanska traditionen halloween.

Prinsessan Madeleine visar inte upp barnen

Men inte i år. Efter kungens beslut, om den nya rollfördelningen i kungafamiljen, väljer hon istället att bryta traditionen. Den senaste tiden har prinsessans Instagram-konto, som vanligtvis brukar uppdateras flitigt, inte alls använts för att uppdatera svenska folket om familjens vardag.

Förra året var Madeleine snabb med att publicera en Halloween-bild. Men den här helgen var det andra bullar.

Och de som hade sett fram emot en bild på syskontrion, i halloween-kostymer, blev alltså besvikna. Halloween firas otroligt stort i Florida men Leonore, Nicolas och Adrienne gick bus eller godis – utan att det dokumenterades.

Annons

Minns ni den här söta bilen på prinsessan Leonore? Madeleines Halloween-bilder har tidigare varit tradition.

Förändringarna efter kungens beslut

Kungens beslut om att fem av sju barnbarn inte längre ska kallas Kungliga Högheter innebär stora förändringar för Carl Philips och Madeleines familjer. Deras barn är fortfarande prinsar och prinsessor men i framtiden kommer de inte att representera familjen i konungens tjänst. De kommer att betraktas som privatpersoner och därmed ha större frihet när det kommer till att välja utbildning och arbete.

Kronprinsessfamiljen bjöd inte heller på några pumpa-bilder i år. Men vi minns fortfarande den på prins Oscar – tagen under skördefestivalen på Öland.

Foto: TT

Annons