Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine rasar efter bilden på Sofia – känner sig lurad

27 mar, 2023, 15:00 

Konflikten mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.

Annons

Prinsessan Madeleine huserar fortfarande i soliga Florida, men inom kort kommer hon och familjen packa väskorna, sätta sig på flyget och färdas över Atlanten för att ta sig till det något kyligare Sverige.

Silvias vändning i relationen med MadeleineBrand logo
Silvias vändning i relationen med Madeleine

Samtidigt finns det en konflikt hon måste hantera. Strax efter att prinsessan Sofia och prins Carl Philip träffade varandra bjöds de ner till Villa Mirage på Franska Rivieran av kungen och drottning Silvia, något som Madeleine rasar över.

Sofias och Madeleines relation

Madeleine återförenas snart med kungafamiljen och påbörjar ett liv som är betydligt närmare det kungliga strålkastarljuset som hon varit så långt ifrån de senaste åren.

Annons

Florida-prinsessan får även tillfälle att tillbringa mer tid med prinsessan Sofia. I dag är de goda vänner och dras ofta till varandra, vilket man kan se när kungafamiljen samlas på Solliden om somrarna.

Sofia och Madeleine i konflikt

Men så har det inte alltid varit. När kungen och drottningen bjöd med Sofia till Villa Mirage höjde Madeleine på ögonbrynen, då varken prins Daniel, Jonas Bergström eller Emma Pernald blivit inbjudna tidigare.

– Redan samma kväll kablades bilderna på Sofia och kungaparet ut över hela Europa. De visade Sofia i bikini tillsammans med kungaparet och Carl Philip i båten. Sofia och Carl kysste varandra rakt framför en skrattande Silvia, säger Johan T Lindwall som är chefredaktör på Svensk Damtidning.

Annons

– Någon däremot inte skrattade när hon fick syn på bilderna var Madeleine. Hon blev helt tokig. Rasande är en annan beskrivning. Madeleine kände sig lurad av familjen.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Johan T Lindwall: ”Gått vidare med sina liv”

Madeleine tycker att Sofia blir särbehandlad av kungaparet, förklarar Johan T Lindwall. Hon har inledningsvis dessutom svårt att acceptera Carl Philips nya kärlek.

– Eller rättare sagt: hon vägrade att ta in broderns nya kärlek. Madeleine som numera var bästa väninna med Emma Pernald tyckte gott att de kunde återförenas, men det var inget som vare sig Carl Philip eller Emma hade en tanke på, båda hade gått vidare med sina liv, skriver Johan T Lindwall i boken "Madeleine – prinsessan privat".

Annons

Sofias första tid i kungafamiljen var tuff, men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och i dag är det svårt att tänka sig Madeleine och Sofia som annat än goda vänner.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia är idag goda vänner
Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia är idag goda vänner och gillar varandras sällskap.

Foto: TT

Annons