Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine tackar Metallica för generösa gåvan – se bilden här!

10 jul, 2019, 16:40 
AvEmma Sanderberg
Metallica får in miljontals vid varje konsert och har de senaste åren valt att skänka stora delar av pengarna de får in. Gårdagens konsert var inget undantag och totalt skänkte de 600 000 kronor av intäkterna.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Metallica-febern tycks inte ha något slut! Som vi skrev tidigare idag var kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle på Metallicas konsert på Ullevi i Göteborg igår. En lyckad konsert där bland annat prins Daniel fick höra sin favoritlåt!

Metallica under gårdagens konsert på Ullevi.
Metallica under gårdagens konsert på Ullevi.

Men när tonerna från den sista låten för kvällen klingade av, räknade Metallica som alltid ihop vad de hade fått in under konserten och valde två organisationer som skulle få ta del av pengarna.

Skänkte till Göteborgs Stadsmission och Childhood

Hälften av det som bandet skänkte bort, 300 000 kronor, gick till Göteborgs Stadsmission. Andra hälften gick till drottning Silvias och prinsessan Madeleines hjärtefråga, Childhood. Prinsessan Madeleine la ut en bild på bandet och checken på 300 000 kronor där hon tackade för gåvan.  Metallicas superöverraskning – spelade prins Daniels svenska favoritlåtLäs mer

Det var under 2017 som Metallica startade sin stiftelse “All within my hands” som har till syfte att hjälpa till och ge tillbaka till samhället. De uppmanar även fans och vänner att donera och alla pengar går oavkortat till nationella och lokala hjälporganisationer.

Foto TT

 

Annons