Madeleine till New York för höstens stora kungliga fest

New York-societeten laddar för höstens kungliga fest. Och som vanligt är det drottning Silvia och prinsessan Madeleine som är rosorna på tårtan!

Den blommiga chiffongen, den rosa Valentinoväskan och den spritziga Bellinin. Prinsessan Madeleine är ett säkert kort när det gäller kunglig glamour, och snart får vi se henne dra på sig smokingklänningen igen. Om fyra veckor, tisdagen den 1 oktober, är Madeleine och drottning Silvia de kungliga dragplåstren när Childhood USA bjuder in till sin årliga välgörenhetsgala på Manhattan. Och i år äger den rum på The Plaza Hotel på snofsiga 5th Avenue.

Prinsessan Madeleine i Erdem vid Childhood-galan i New York 2018.

Prinsessan Madeleine levererar alltid! Här i favoritklänningen från Erdem.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine i vimlet när Childhood USA hade välgörenhetsgala i New York 2018.

Som på beställning. För nu längtar vi på redaktionen efter lite kunglig glamour!

Dukat på Cipriani's New York 2018 för Childhood USA:s välgörenhetsgala.

I fjol hölls galakalaset här i Cipriani’s mingelvänliga balsal från 1921, en klassisk New York-adress på 42:a gatan.

Så får du prinsessan Madeleine till bordet!

Prinsessan Madeleine flyger in från Florida och drottning Silvia från Stockholm. New York-societeten älskar ju att umgås med kungligheter och den som köper den dyraste middagsbiljetten för 967 000 svenska kronor kan nog vara rätt säker på att få prinsessan Madeleine till bordet.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine minglar vid Childhood-galan i New York 2018.

I fjol bjöds gästerna på Bellini, en klassisk champagnedrink som skapades i Venedig på 40-talet. På menyn stod sallad med rostade kronärtskockor och parmesan, ugnsbakad oxfilé med ratatouille och potatis à la Dauphinois, samt frukt-tartar med choklad och citron och chokladdoppade jordgubbar. För underhållningen stod Leon Else.

Men glamouren har ett mycket speciellt syfte, den är helt enkelt ett verktyg för att väcka uppmärksamhet för – och dra in pengar till – Childhoods viktiga arbete. Och mer pengar i Childhoods kassa betyder mer hjälp till de utsatta barnen. Allt syftar ju ytterst till att ge fler barn möjlighet till en trygg och lycklig barndom.

Drottningen och prinsessan Madeleine i FN för att lyfta frågan om barns rättigheter.

Besöket i New York handlar långt ifrån bara om fest – tidigare på dagen besöker drottningen och prinsessan Madeleine alltid FN för att lyfta frågan om barns rättigheter.

– Det är våra amerikanska kollegor som organiserar den här insamlingsgalan för att samla in pengar till sina lokala projekt, säger Childhood Sveriges kommunikationsansvariga Åsa Andreasson Åkerström.

–  Samma dag är Childhood USA värd för ett stort möte i FN där vi presenterar en rapport om barns utsatthet på nätet, där drottningen och prinsessan Madeleine sannolikt även i år kommer att vara på plats. Då har FN:s generalförsamling just öppnat och då är det många höga politiker och beslutsfattare på plats i FN, och det betyder extra goda möjligheter för oss att lyfta frågan om barns rättigheter.

Prinsessan Madeleine på väg till FN:s generalförsamling.

Prinsessan Madeleine på väg till FN:s generalförsamling.

Drottning Silvia, en kunglig maktfaktor i barnrättsfrågor.

Drottning Silvia, en kunglig maktfaktor när det gäller barnrättsfrågor. Här på en bild från FN-besöket i fjol.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia i New York – se filmen här:

Foto: TT, Catarina Lundgren Åström

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: