Madeleine tog med Leonore på Childhood-dagen

Madeleine tog med Leonore på Childhood-dagen

Med Leonore intill sig hoppade prinsessan Madeleine in för drottning Silvia under Childhoods stora dag. Allt för att hjälpa utsatta barn i världen.

Det har blivit en tradition nu, att Childhood anordnar en dag på nöjesparken Gröna Lund där alla entréintäkter under en förmiddag går till drottning Silvias organisation Childhood Foundation. Och detta år var inget undantag, förutom att drottning Silvia befann sig i Köpenhamn och firandet av kronprins Frederik just denna helg. Istället fick prinsessan Madeleine hoppa in i Silvias ställe, och vilken succé det blev!

Prinsessan Madeleine under dagen.

Prinsessan Madeleine under dagen.

Solen strålade i Stockholm och prinsessan Madeleine bar en kostym lika vackert ljusblå som himlen. Med sig hade hon prinsessan Leonore, och även lillsessan verkade ha en kanondag! Kanske var det extra roligt för henne att få en dag för själv med mamma Madeleine, helt utan småsyskonen.

– Leonore gillade showen och såg ut att ha det mysigt med mamma, säger Eva Rundfelt, kvalitetschef på Gröna Lund.

– Det är femtonde året i rad som detta arrangeras på Gröna Lund och andra gången som prinsessan Madeleine var med. För prinsessan Leonore var det premiär, lägger Eva Rundfelt till.

Madeleine och Leonore njöt av underhållningen på scenen, och lillsessan fick dagen till ära mumsa i sig en hel kartong popcorn!

Madeleine och Leonore njöt av underhållningen på scenen, och lillsessan fick dagen till ära mumsa i sig en hel kartong popcorn!

För att locka så många besökare som möjligt, och för att därmed få in en så stor summa som möjligt till Childhood, fanns flera artister på scenen för att bjuda alla på en fantastisk show. Parken fylldes av musik av bland andra Markoolio, Chris Kläfford, Hanna Ferm och De Vet Du. Även prinsessan Madeleine kom upp på scenen och talade till publiken.

Madeleine har ju sedan länge arbetat med Childhood. Hon är hedersmedlem i styrelsen i Childhood USA och ledamot i den svenska styrelsen, och brinner starkt för det arbete organisationen utför.

Prinsessan Madeleine på scenen.

Prinsessan Madeleine på scenen.

Prinsessan Madeleine tackade i efterhand alla som var på plats på Gröna Lund just denna dag.

“Tack till alla artister som uppträdde på scen och tack till Gröna Lund vars entréintäkter idag gick till Childhoods arbete för att alla barn ska få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö fri från våld och övergrepp”, skrev hon på sin Facebooksida.

Läs mer: Stor kartläggning! Allt om Madeleines och Chris 4 lyxvåningar

Läs mer: 15 bästa bilderna från kvällens galafest för Frederik!

Även prinsessan Leonore njöt från första raden av publikhavet. Hon åt popcorn och skrattade högt både åt artisterna och den konfetti som föll ner över publiken under slutet av konserten. Det blev verkligen en härlig mor- och dotterdag som samtidigt bidrog till att andra barn i världen kan få ett bättre liv.

Prinsessan Madeleine och Leonore.

Prinsessan Madeleine och Leonore.

Läs mer: Så ser Madeleines och Chris äktenskapsförord ut

Foto Stella pictures