Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine vald till världens vackraste prinsessa

19 nov, 2007, 09:47 
Agneta Nisbeth
Annons
Madeleine

Världens ledande hovreportrar har rösta fram världens vackraste prinsessa – och vår egen superprinsessa Madeleine vann en jordskredsseger före stilsäkra Mary och eldiga Máxima.

Prinsessan Madeleine är världens vackraste prinsessa! I alla fall om hela världens prinsessexperter får bestämma. I Svensk Damtidnings unika och världsomfattande undersökning har hovreportrar och redaktörer på elva kungliga

Axel Thorer
Axel Thorer

tidningar från Japan till Holland röstat fram vår svenska prinsessa som värdig titeln ”Världens vackraste prinsessa!”.

Annons

Madeleine vann kampen om förstaplatsen i hård konkurrens med kronprinsessan Mary och kronprinsessan Máxima som kallas för ”The M-girls” av Axel Thorer, chefredaktör för en av Tysklands största kändistidningar, Bunte. Madeleine fick åtta röster mot danska Marys sex och holländska Máximas fem röster och därmed fick dessa båda ”M-girls” se sig besegrade av vår blonda superprinsessa.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En sessa för catwalken!

Prinsessan Madeleines stilsäkerhet och naturliga skönhet var två saker som stod ut lite extra i motiveringarna:

Cor De Horde.
Cor De Horde.

– Hon skulle kunna passa på varenda top-designers catwalk! konstaterar Cor De Horde, chefredaktör för Hollands kungliga tidning Vorsten Royale. Storbritanniens motsvarighet heter Majesty Magazine och där säger redaktör Joe Little så här:

Annons

– Den vackraste prinsessan i världen är Madeleine tack vare hennes blonda lockar och vackra leende. Jag önskar att det fanns någon som hon eller hennes syster kronprinsessan Victoria i the House of Windsor!”.

”Jag önskar hon vore norska!”

Trond Stensåsen är redaktör på norska Se og Hør och bevakar hela världens kungahus. Han höjer Madeleine till skyarna:

– Vi nordmenn rett och slett elsker Madde. Hun er ikke bare den vakreste, men også verdens mest sexy prinsesse. Ung och fresh. Skulle ønske hun var norsk!

Jo Wiles.
Jo Wiles.

Han får medhåll av Jo Wiles, chefredaktör för en av Australiens mest lästa livsstilstidningar Women’s Weekly:

– Hon har en fräsch utstrålning och en naturlig elegans.

Lena Lutaud på franska Le Figaro vill ha Madeleine på förstaplatsen eftersom alla Frankrikes dagstidningar älskar den svenska prinsessan, speciellt hennes kurvor och vackra dekolletage.

Annons

– Hon är alltid rätt klädd även om hon anses vara en bling-bling-ikon, motiverar Lena Lutaud som bevakar både kungligheter och kändisar i sitt jobb.

”Otroligt sexig, söt och vacker!”

Hanna Vesala.
Hanna Vesala.

– Madeleine är otroligt sexig, söt och vacker, säger Hanna Vesala på Ilta-Sanomat som är Finlands största kvällstidning. Hanna Vesala skriver regelbundet om det svenska kungahuset och konstaterar att Madeleine, och även Victoria, är oerhört populär i Finland.

På andraplatsen hittar vi Danmarks kungliga stilikon, kronprinsessan Mary. Jo Wiles, chefredaktör på australiska Women’s Weekly vill egentligen se australiensarnas favoritprinsessa Mary på toppen av prispallen:

– Mary äger både skönhet, grace, värdighet och värme. Hon har blivit en dansk stilikon och ändå är hon en mycket modern mamma.

Annons

Anders Sundling på danska Se og Hør har dock lite distans till landets egen kronprinsessa: ”Även om hon inte är en riktig prinsessa utan bara en australisk kontorsbrud så är hon en söt tjej”, säger han.

Strax under Mary, men bara en ynka röst ifrån andraplatsen kommer Hollands kronprinsessa Máxima, men omdömena om hennes skönhet och charm är översvallande.

– Máxima är väldigt fotogenique och ser ut att ha roligt när hon är ute och gör PR för Holland, konstaterar Lena Lutaud på Le Figaro.

Charlotte av Monaco hyllas

Det är inte bara dessa tre ”M-girls” som får lovord av juryn. På listan finns även Monacos Charlotte Casiraghi. Även om hon formellt inte är prinsessa är det flera hovreportrar som vill ha med henne i omröstningen: som dotter till prinsessan Caroline av Monaco och möjlig arvtagare till det lilla furstendömet är hon ju ändå kungligare än de flesta.

Japanska prinsessan Kiko har också fått en placering, hennes skönhet och goda hälsa är mycket beundrad hemma i Japan. Kiko födde en son och arvinge till krysantemumtronen förra sommaren och naturligtvis gör det henne omåttligt populär i Japan. Hon är gift med prins Akishino som är bror till Japans kronprins Naruhito.

Annons

Hovreportrarnas topplista:

Världens vackraste prinsessor

1 Prinsessan Madeleine, 25, Sverige

2 Kronprinsessan Mary, 35, Danmark

3 Kronprinsessan Máxima, 36, Holland

4 Charlotte Casiraghi, 21, Monaco

5 Kronprinsessan Letizia, 35, Spanien

6 Prinsessan Haya, 33, Jordanien och Dubai

7 Kronprinsessan Victoria, 30, Sverige

8 Prinsessan Kiko, 41, Japan

9 Prinsessan Lalla Salma, 29, Marocko

10 Prinsessan Michael av Kent, Marie-Christine,62,Storbritannien

… och här är tidningar

som varit med och röstat:

* Majesty magazine, Storbritannien

* Se og Hør, Norge

* Se og Hør, Danmark

* Svensk Damtidning, Sverige

* Vorsten Royal, Holland

* Le Figaro, Frankrike

* Netty Royal, Holland

* Ilta-Sanomat, Finland

* Bunte, Tyskland

* The Yomiuri Shinbun, Japan

* Women’s Weekly, Australien


Annons