Madeleines återförening under galan – hade bjudit närmsta vännerna

Prinsessan Madeleine hade bjudit in närmaste vännerna på Childhood-galan inatt - Louise "Lussan" Thott och Katarina von Horn.

Prinsessan Madeleine är som bekant på blixtvisit hemma i Sverige just nu, och igår blev det en fullspäckad dag med både styrelsemöte i World Childhood Foundation och närvaro vid prisutdelningen av Childhood-priset. Drottning Silvias stiftelse, som har 20-årsjubileum i år, hade bjudit in 200 gäster och bland de gästerna fanns även prinsessans nära väninnor – Louise ”Lussan” Thott som blivit mamma till en liten pojke, och Katarina von Horn. En härlig återförening för trion som garanterat hade mycket att prata om sedan de sist sågs.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia minglade på Childhood-galan

Under kvällens gång visades trailern om nya dokumentärserien om Childhood som ska sändas i TV3 och där vi får följa drottningen och Madeleine under deras arbete, och väninnorna fick även se när prinsessan själv delade även ut pris till årets vinnare av Childhood-priset, Andreas Grym. En IT-brottsutredare lyckats identifiera hundratals barn som utsatts för nätbaserade sexuella övergrepp och spårat misstänkta gärningsmän, vilket lett till fällande domar i hela landet.

Drottning Silvia höll även ett känslofyllt och bejublat tal och hon var märkbart rörd när hon gick upp på scenen.

– Jag har lite svårt att prata nu efter allt jag har fått höra i kväll, sa hon och torkade snabbt bort en tår.

Foto: TT