Madeleines avslöjande i nya serien Barnens drottning

prinsessan madeleine intervjuas i barnens drottning

Prinsessan Madeleine trivs med livet i Florida. Men planen, när hon flyttade till USA för snart 10 år sedan, var att hon bara skulle vara kvar på amerikansk mark i ett år. Nu avslöjar hon för första gången vad hon hade tänkt göra efter åren i New York – och varför det inte blev som hon tänkt sig.

I tv-serien Barnens drottning får vi följa Silvia och Madeleine i deras arbete med välgörenhetsorganisationen Childhood. Drottningen omvandlade sitt starka engagemang för barns rättigheter, och startade Childhood, för 21 år sedan och Madeleine går i sin mammas fotspår. Prinsessan sköter just nu sitt arbete från Florida, med regelbundna resor till New York-kontoret. Men hur började egentligen hennes Chilhood-karriär?

 

Premiär för den nya tv-serien Barnens drottning

I tv-seriens första del för tittarna följa med när Silvia besöker New York med anledning av den årliga Childhood-galan. Dottern Madeleine har också rest dit, från Florida, och de kungliga kvinnorna strålar samma i ett styrelserum, mitt på Manhattan. I en intervju med kungaexperten Roger Lundgren, som är seriens initiativtagare, berättar hon mer hur allting började.

prinsessan madeleine barnens drottning

Madeleine i en personlig intervju i New York.

– Jag jobbade ju först på Childhood-kontoret i Sverige. Där var jag projekthandläggare med Kina som ansvarsområde. Sedan kände jag att jag ville se hur Childhood i USA driver sitt kontor och sin verksamhet, för det skiljer sig lite. Så jag bestämde mig för att testa ett år här.

– Min plan var att även tillbringa ett år på kontoret i Tyskland och ett år i Brasilien. Men sedan träffade jag min man här och blev kvar, säger hon och skrattar.

Madeleine hade egentligen tänkt flytta tillbaka Europa

Att Madeleine hade tankar på att flytta till Tyskland, drottningens hemland, är det få som känner till. Chilhoods kontor ligger i staden Stuttgart och planen var alltså att prinsessan skulle bo där i ett helt år. Men så kastades planerna om när Madeleine mötte sin stora kärlek, Chris O’Neill. Och i dag är det förstås svårt att föreställa sig hur prinsessans liv hade sett ut utan Chris.

I serien berättar drottningen att hon och Madeleine ofta skypar och talar om Childhood-relaterade frågor den vägen. Men det är förstås något alldeles speciellt när de kan skötte arbetet från samma plats och i inspelningen från New York-kontoret, på mor och dotter, får man se deras unika samspel.

Missa inte Barnens drottning! Premiär på Viaplay i dag, den 8 mars, och samma dag i TV8 kl. 20.30

Foto: TT