Madeleines avslöjande – om konflikterna med Victoria och Carl Philip

Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer backa mer och mer och låta kronprinsessan Victoria ta större ansvar, berättade riksmarskalken. Nu berättar Madeleine hur relationen till syskonen ser ut!

Beslutet om att prinsessan Madeleines barn och prinsparets barn inte längre skulle tillhöra det kungliga huset, kom som en överraskning för många. Men för kungafamiljen var det ett beslut som tagit lång tid att komma fram till och som diskuterats fram och tillbaka. Kungen hade slutordet i frågan, men självklart har alla tre barnen framfört sina åsikter.

– Det är en diskussion som har funnits i familjen, och hela kungafamiljen har varit med. Alla är involverade, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Victoria kommer ta större ansvar

Förutom att deras barn blir mer som privatpersoner än kungliga representanter, så meddelade också riksmarskalk Fredrik Wersäll att även Madeleine, Carl Philip och Sofia med tiden kommer ta ett steg tillbaka.

– Vi har under lång tid sett att kronprinsessparet tar ett större ansvar. Det innebär att ansvaret kan mjukas upp för prinsen och prinsessan, sa Fredrik Wersäll.

Eftersom beslutet har diskuterats i familjen länge, visste Madeleine med säkerhet om det när hon ställde upp i den öppenhjärtiga intervjun i tidningen Mama för en dryg månad sedan. Kanske känner hon i och med beslutet att hon har möjlighet att visa sin privata sida mer framöver.

Prinsessan Madeleine

Madeleine besökte en skolklass i Göteborg i samband med bokmässan. Det var då hon delade med sig av syskonens privata relation.

På bokmässan i Göteborg visade hon också upp en mer privat sida och pratade om relationen till sina syskon, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip, när hon besökte en skola.

– De är fantastiska och omtänksamma, men ibland kan de vara jättejobbiga. Och mina syskon är som vilka syskon som helst, ibland kan jag vara jättearg på dem. Men sen älskar jag dem och de är mina bästa vänner.

Viktigt att kusinerna träffas enligt Madeleine

Det är inte första gången hon nämner relationen till syskonen, i en intervju med SVT i juni sa prinsessan att det är viktigt att Leonore, Nicolas och Adrienne får träffa sina kusiner så mycket som möjligt.

– Syskon kan man bli lite arga på, och vänner. Men kusiner är speciella, sa hon.

Men att berätta så målande om deras relation har hon inte gjort tidigare. Vi lär kanske helt enkelt få se mer av Madeleine i framtiden, fast på ett helt annat sätt än tidigare. Istället för galaklänningar ett par gånger om året, visar hon istället upp livet i Florida via Instagram, släppt en barnbok och kommer vara med i en tv-serie om Childhood till hösten.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: