Madeleines besked – efter Chris agerande på bilderna

prinsessan madeleine chris o'neill

Hon är den kungliga diplomaten. Han är känslomänniskan. Klart att det kan bli en del krockar i ett sådant äktenskap.

 

När de stötte ihop i New York första gången så visste han inte att Madeleine var prinsessa. Det berättade Chris O’Neill i deras första stora gemensamma intervju, publicerad i Svenska Dagbladet 2013.

– Det var en gemensam vän som hade bjudit in ett kompisgäng till sitt hus på en långweekend. Efter det höll vi kontakten och började ses. Sedan växte det fram sakta, sakta, säger Chris.

Chris O’Neills roll i kungafamiljen

På den här tiden, sommaren 2013, var de nygifta och hade precis kommit hem från sin smekmånad på Seychellerna. Och då fanns fortfarande hoppet om att de skulle kunna gå en ”mellanväg” mellan det offentliga och privata, trots att Chris sa nej när kungen erbjöd honom en kunglig titel.

Madeleine och Chris med Adrienne.

Madeleine och Chris.

Men redan då hade verkligheten börjat komma i kapp, inte minst i form av en uppmärksamhet i medierna som speciellt Chris tyckte var väldigt jobbig och påträngande. Det var också hans ilska över paparazzifotograferna som resulterade i den mycket uppmärksammade bilden där han ger dem fingret.

I intervjun med Svenska Dagbladet konstaterar Chris att han inte fått någon hjälp från hovet för att kunna tackla detta: ”Har du fått någon mer formell träning för det officiella liv som väntar?” frågar reportern och Chris svarar:

– Ingen.

Är det ”lära genom att göra” som gäller?

– Exakt, säger Madeleine.

– Jag ser vad hon gör och hon gör som kungen gör, fortsätter Chris och skrattar.

– Så kan vi skylla på pappa om något går fel, säger Madeleine.

Kungafamiljen på Solliden

Kungen med sitt team.

Foto: TT.