Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Madeleines beslut för barnen – gör tvärtom

Madeleines beslut för barnen – gör tvärtom

Charlotte Brunzell/TT

Madeleine väljer att följa de svenska traditionerna – för barnens skull.

Victoria möter folket på stan i Norrtälje!
1:00

Efter reklamen: Victoria möter folket på stan i Norrtälje!

(1:00)

Slå på ljud

För de allra flesta handlar traditioner och högtider om familjen och kungafamiljen är inget undantag. Kungen har rensat kalendern både för sig själv och Silvia, Victoria och Carl Philip med familjer.

Carl Philip och Sofia kommer spendera en del av påskhelgen tillsammans med Sofias föräldrar som älskar att träffa sina små sonsöner! Då kan de även fira den yngsta prinsens ettårsdag, som inträffade för bara ett par veckor sedan.

– Carl Philip är en riktig familjefar och prinsparet bestämde tidigt, redan när prins Alexander var nyfödd, att de kommer att försöka vara lediga tillsammans mycket. När barnen är små. Därför är det självklart för prinsen att rensa sin kalender från kungliga uppdrag under påskveckan och följa med Sofia och sönerna till Älvdalen. Det gula huset i Kåtilla är verkligen deras andningshål där de kan leva fritt, som vilken småbarnsfamilj som helst, förklarar Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria kommer delta med ett inslag i gudstjänsten som sänds i SVT, där hon kommer med en hälsning till hela svenska folket. Den sänds klockan 19.25 till 19.30 och är från Slottskyrkan i Stockholm.

Madeleines val för barnen

Prinsessan Madeleine och familjen kommer fira sin påskhelg i Florida och det är en högtid de inte vill missa. Men de kommer inte fira den på amerikanskt vis. Även om det i år inte blir någon resa till Sverige tycker Madeleine att det är viktigt att barnen lär sig om de svenska traditionerna.

– Prinsessan Madeleine håller fast vid svenska traditioner som hon vill föra vidare till barnen. Och prinsessan hoppas förstås att hon kan komma hem till sommaren, med familjen. Som hon brukar göra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam om prinsessfamiljens påskfirande.