Madeleines beslut för barnen i påsk – har bestämt sig

06 apr, 2023, 09:00 

Så blir Madeleines och Chris påsk med barnen.

Annons

Storhelg väntar och påsken närmar sig med stormsteg. Nu får de äntligen lite välbehövd vila tid till att umgås med närmsta familjen, något som uppskattas enormt efter en intensiv arbetsperiod.

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Kungen och drottning Silvia kommer att fira påsk i Storlien, där de har en fjällstuga med närhet till skidbackarna. Även några av barnbarnen kommer att tillbringa påsken i det jämtländska landskapet.

– Absolut! Vi åker dit med delar av familjen, säger kungen till P4 Jämtland.

Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia och kungen ser fram emot påskfirandet i Storlien med barnbarnen.
Recept.se Nyhetsbrev

Silvia får klara sig utan barnbarnen i Florida

Några som de däremot får klara sig utan är prinsessan Madeleine med familj. De kommer att vara kvar i USA och tillbringa den äggklädda högtiden flera hundratals mil från Sverige.

Annons

Men det blir också familjens sista påsk i Pinecrest, Forida. I augusti går flyttlasset till Sverige och då kommer kungen och drottning Silvia få fler möjligheter att träffa sina älskade barnbarn.

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada. Barnen ser mycket fram emot det, de talar ju svenska och älskar Sverige, sa drottning Silvia nyligen.

Så firar Madeleine påsk i USA

Madeleine brukar traditionsenligt dela med sig av en påskbild från firandet i Florida, men förra året uteblev den annars så välkomnande familjebilden.

Om det blir någon påskbild i år återstår att se. Däremot lär det bli ett härligt påskfirande, fullt av svenska inslag.

Annons

– Prinsessan Madeleine håller fast vid svenska traditioner som hon vill föra vidare till barnen, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Foto: TT/Instagram

Annons