Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines beslut med Chris – nu måste något förändras: ”Inte bra”

14 dec, 2023, 20:45 

Prinsessan Madeleine får kritik för sitt beslut.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj är sedan flera år tillbaka bosatta i USA. Där lever de ett anonymt liv, långt bort från det kungliga rampljuset, och avståndet gör att de ofta missar stora, kungliga händelser.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

En sån händelse är Nobelfesten. Som så många gånger förr lyste Madeleine med sin frånvaro och hela svenska folket gick miste om den glamourfaktor som alla vet att hon bringat festen.

– Prinsessan och henens familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen.

Annons

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam i samband med beslutet.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Det blev ingen Nobelfest för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i år.

Johan T Lindwall: ”Inte bra”

Samtidigt var det många som hade hoppats på att få se Madeleine på Nobelfesten. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall var en av dem som var besviken över prinsessans beslut.

– Ja, hon var ju inte på festen, hon var inte i Stockholm och var kvar i USA. Om ni frågar mig vad jag tycker? Inte bra.

Annons

– Madeleine ingår fortfarande i tronföljden och då har hon skyldigheter. En sån skyldighet är att komma hem på årets viktiga kungliga högtid, Nobel, säger Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

”Måste bli ändring”

Johan T Lindwall köper inte heller hovets förklaring att avståndet skulle vara för långt för Madeleine, och att det inte är speciellt svårt att lösa en resa från Miami till Sverige.

– Gränsen går när Madeleine inte kommer. Hon hade mycket väl kunnat tagit sig hem, varit med på Nobel och åkta tillbaka till USA igen. Allt hade bekostats av hovet och kungahuset, för det var ett kungligt uppdrag.

Annons

– Nu valde hon att stanna kvar i Florida. Inte bra. Det måste bli ändring och jag tror det kommer bli ändring framåt, att Madeleine måste kliva in och ta en mer aktiv roll i kungahuset. På Nobel skulle hon ha varit.

Johan T Lindwall
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är kritisk till prinsessan Madeleines beslut.

Foto: TT

Annons