Madeleines beslut med kungahuset – vänder totalt

11 jan, 2023, 06:15 

Prinsessan Madeline visar tydligt på förändring.

Annons
Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige
Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige

Det svenska kungahuset har några av de mest flitiga medlemmar när det kommer till hur mycket de syns och arbetar under året och då gäller det inte bara kungaparet utan även Victoria och Daniel samt Carl Philip och Sofia.

Recept.se Nyhetsbrev

Allt ställdes på sin spets här i början av året då kungen uttalade sig om att han tycker det var fel att ändra till kvinnlig tronföljd när prins Carl Philip redan var född till kronprins, och han fick gå ut med ett förtydligande om att han tycker Victoria gör ett fantastiskt jobb som kronprinsessa.

Den vi alltid har fått se något mindre av är prinsessan Madeleine och hennes man Chris, som ju inte har några kungliga förpliktelser då han valde bort prinstiteln när de gifte sig. De senaste åren har de dessutom levt sitt liv i Florida där de kan vara betydligt mer privata.

Annons

Men helt sysslolös är Madeleine inte. Hon har fortfarande ett starkt engagemang i Childhood-stiftelsen och brukar dyka upp på några extra handplockade uppdrag utöver det. Tittar vi på statistiken som sajten UFO No More har tagit fram över antal arbetsdagar för kungligheter 2022 jobbade hon 14 dagar totalt för kungahuset, vilket är en ökning med nästan 50 procent från 2021.

Det visar att Madeleine lite smått har börjat öppna upp för mer representation för kungahuset, vilket såklart är välkommen avlastning för mamma Silvia bland annat!

Annons