Madeleines blixtvisit i Sverige – mitt under turbulensen

Madeleine

Prinsessan Madeleines besök i Sverige är kort, men fullspäckat! Det är mycket hon ska hinna med på bokmässan innan hon beger sig över Atlanten igen.

Prinsessan Madeleines besök i Sverige blir verkligen en så kallad blixtvisit. Hon landar imorgon, fredag, samma dag som hon ska delta i bokmässan och enligt Svensk Damtidnings uppgifter flyger hon hem igen någon dag senare.

Som vi vet kommer prinsessan Madeleine till bokmässan i Göteborg för att tala om sin barnbok Stella och hemligheten. Och hon lär inte bli ensam på plats, förra året var det nästan 100 000 boksugna besökare som letade sig till mässan.

Prinsessan Madeleine

Samtidigt som bokmässan äger rum verkar det bli en stor klimatstrejk både utanför och inne i lokalerna.

“Författarförbundet har en pågående dialog med huvudarrangören för att undersöka möjligheterna att ha en manifestation i anslutning till anläggningen”, skriver Grethe Rottböll som är ordförande i Sveriges Författarförbund.

Hovet är beredda på eventuellt tumult

Hovet är medvetna om det eventuella tumult som kan uppstå på Bokmässan när prinsessan Madeleine är på plats, och är beredda på ändringar i arrangemanget.

Men Madeleine hinner knappt ta en bild bredvid montern där hennes bok ställs ut innan det är dags att packa väskan och åka hem igen. Där väntar Chris och barnen på henne och eftersom Madeleine nyligen tillbringade en längre tid i Sverige under sommaren behövs hon nog på plats i Florida.

Madeleine åker tillbaka till USA

Dagen efter hennes medverkande vid bokmässan är det en minnesceremoni för Estoniakatastrofen som Victoria och Daniel kommer delta i. Samtidigt kanske Madeleine passar på att göra ett besök hemma hos Carl Philip och Sofia innan det bär av mot andra sidan Atlanten igen.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: