Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines desperata drag med Chris – visar det nu helt öppet

06 nov, 2023, 18:17 

Nu är Madeleine och Chris desperata.

Annons

Det var i våras som hovet lät meddela att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill planerar att flytta hem till Sverige efter sommaren.

Det var dags att flytta in i den topprenoverade lägenheten i Hovstallet, och vinka adjö till palmerna.

Den exklusiva villan i Pinecrest lades ut till försäljning i mars, men såldes aldrig och plockades ned i juni.

Kort därefter kom nästa besked: flytten är uppskjuten.

Nu gör paret ett nytt försök.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Madeleine och Chris försök att sälja lyxvillan

Försäljningen av Madeleine och Chris exklusiva 15-rummare i ett av Floridas allra tjusigaste områden, Pinecrest, har inte gått helt lätt. Trots 600 kvadratmeter som rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool och en separat barnflygel gick försäljningen trögt.

Annons

I samband med att flytten hem annonserades lades den ut till försäljning för 83 miljoner kronor. Det är en ökning på 53 miljoner kronor, sedan paret köpte huset 2019.

Efter några månader gjorde man ytterligare ett försök att sälja villan, och sänkte priset. Kort därpå plockades den ned från försäljning. Svensk Damtidning kontaktade hovet, som inte ville kommentera frågan:

– Då Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neills boende i Florida är privat är det inte något vi kommenterar.

Ynka en vecka senare kom hovet med nya bud. Madeleine och Chris har skjutit upp flytten till 2024.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Att det var det svårsålda huset som stoppade flytten hem till Sverige, nekades alltså.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Madeleine och Chris säljer villan – igen

Men nu har Madeleine och Chris gett det hela ett nytt försök. Och paret har tvingats agera rejält för att få villan såld. Aftonbladet rapporterar att lyxhuset i Florida är ute till försäljning – igen.

Annons

Denna gång med en kraftigt sänkt prislapp, hela 3.8 miljoner kronor billigare än sist, skriver tidningen. Paret har också bytt mäklare.

Det är säkerligen många som charmas av prinsessparets exklusiva hus, men prislappen är minst sagt hög, trots alla vändor av sänkningar. Dessutom rapporterar Aftonbladet att månadskostnaden ligger på 523 000 kronor. Det blir över sex miljoner kronor på år, bara på omkostnader.

Men att huset är till salu ännu en gång vittnar om att flytten till Sverige är på tapeten igen. Efter att den sköts upp i somras var många säkra på vad anledningen bakom det hela var:

–Det vi vet är att det var Chris O’Neill som satte ned foten. Han vill inte flytta hem till Sverige nu, har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall sagt.

Foto: TT

Annons