Madeleines dilemma med Chris i Florida

Madeleine

Prinsessan Madeleine och Chris flyttade till Europa och London efter sin tid i New York. I dag bor paret med sina tre barn i soliga Florida, men det finns flera tecken som visar att Madeleine längar hem till sitt kungarike Sverige.

År 2015 var det länge känt att den dåvarande 32-åriga prinsessan Madeleine och Chris O’Neill planerade att lämna USA för att istället bosätta sig i Europa. Många, inte minst familjen, har givetvis hoppats att valet skulle falla på Sverige.

Chris fick bestämma

Men då fick Chris bestämma och han ville inte bosätta sig i sin hustrus hemland. Flytten gick istället tillbaka till USA. Det är en internationell familj som numera har satt ned bopålarna i Florida. Engelska är språket som de talar hemma. Inte så märkligt då Chris svensklektioner inte var så långvariga.

Madeleine

– Jag lär mig svenska. Det är svårt, sade han i förlovningsfilmen som vi aldrig glömmer.

Prinsessan Madeleine ser dock till att tala sitt modersmål med barnen prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 1.

Madeleine har flera skäl att flytta hem

Prinsessan Madeleine trivs visserligen i Florida, men håller det hela tiden öppet när det kommer till framtida bostadsort. Men just nu har både Chris O’Neill och Madeleine allt fler skäl att flytta hem till Sverige.

Victoria och Madeleine

Det finns flera anledningar till varför prinsessan Madeleine skulle tänka i de banorna.För det första har hon sina nära släktingar och vänner här. Kronprinsessan Victoria, som har två små barn, tycker nog att det är lite tråkigt att lillasyster bor långt bort. Kusinerna kan ju inte leka!

Chris har ett flexibelt arbete

För det andra har Chris O’Neill ett flexibelt arbete. Med dagens transporter kan han snabbt ta sig till London och andra städer i världen från Stockholm. Affärsmän och affärskvinnor gör det varje dag.

Andrea och Cedric

Madeleines och Chris vänner Andrea Brodin och Cedric Notz.

Vännerna är ett stort dragplåster för Madeleine

Vännerna är ett stort dragplåster och ett tecken om något på att prinsessan i London längtar hem. Madeleine kan ju bara snegla på sin väninna Andrea Brodin, som fått sin stora kärlek att flytta till Lidingö utanför Stockholm. Andrea och Cedric, har köpt hus på ön och om Chris bästis Cedric Notz kan flytta hit från Schweiz, kan väl han bo i Stockholm också? Det blir ju roligt att umgås. Liksom Madeleine och Chris har Andrea och Cedric Notz små barn.

Lussan och Madeleine

Louise Thott och prinsessan Madeleine på Anki Wallenbergs begravning.

Nu i dagarna blir även Louise “Lussan” Gottlieb mamma för första gången. Ännu ett tecken att Madeleine längtar hem. Oj, så roligt att få småprata som förr, sitta på uteserveringarna på kungliga Djurgården och leka med barnen tillsammans.

Madeleine

Prinsessan Madeleine i Göteborg iförd kappa från H&M.

Det tydligaste tecknet att prinsessan vill visa hur mycket Sverige betyder för henne är att hon nu klär sig i H&M. Hon bar en kamelfärgad kappa när hon nyligen anlände till Bokmässan i Göteborg. Design H&M – så svenskt det kan bli! Det är vi inte vana vid att se. Det har inte hänt på länge. Att prinsessan Madeleine bär det kända, svenska märket är ett tydligt bevis på att hon längtar hem!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: