Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines ex i blåsväder efter konflikterna: "Helt felaktigt"

11 maj, 2022, 17:30 
AvIndra Nordemar

Medarbetarna har gått emot Mattias Trotzig, prinsessan Madeleines ex-pojkvän.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine fann sin stora kärlek i Chris O'Neill som hon i dag har barnen Leonore, Nicolas och Adrienne med. Men prinsessan har även flera ex i bagaget, en av dem är Mattias Trotzig, som var hennes allra första officiella pojkvän.

Redan på den tiden, när Mattias träffade Madeleine 2001 var han framgångsrik inom eventbranschen. Men senare grundade han eventbyrån Ocassion som vunnit flera prestigefyllda priser, haft flera av Sveriges största företag på kundlistan och över 100 miljoner i omsättning.

Men nu har Mattias hamnat i blåsväder och köpts ut av medarbetarna, enligt Resumé.

Konflikterna med Madeleines ex-pojkvän

Efter en sammanslagning av de forna konkurrenterna Ocassion och PS Communication fick eventbyrån namnet PS Ocassion, och har under tre år drivits av Mattias som ordförande, och Marie Lasota som vd.

Annons

Men det har uppstått flera konflikter dem emellan, av olika anledningar, och under pandemin blev det allt skakigare. Det blev svårt att hålla i gång verksamheten, och 24 medarbetare tvingades gå, samtidigt delade byrån ut en vinst på 10 miljoner kronor till aktieägarna, vilket stack i personalens ögon.

För en tid sedan ville Mattias, som majoritetsägare, sälja sin andel i PS Ocassion, och Maria Lasota ville då ta över kontrollen över byrån – något som Mattias inte ska ha velat.

Men i hans säljprospekt framhävdes personalen som en av bolagets absolut största tillgångar, vilket ställdes mot honom.

Ultimatumet till Mattias Trotzig – förnekar uppgifterna

Mattias gavs ett ultimatum: antingen säljer han till Marie Lasota och medarbetarna, eller så lämnar de bolaget, något som skulle dra ner på byråns värde enormt.

Enligt en källa till Resumé valde Mattias därför att sälja för att inte förlora pengar. Köpeskillingen är sekretessbelagd, men enligt Resumé ska affären vara värd omkring 40 miljoner kronor med 15 miljoner i garanti till Mattias, men detta är något han förnekar.

– Alla dessa uppgifter är helt felaktiga. Det fanns flera externa köpare som vi diskuterade med. Det var jag som föreslog ett alternativ där medarbetarna fick en möjlighet att förvärva byrån, så ingen är gladare än jag att affären gick igenom. Köpesumman är även den helt felaktig, skriver han i ett mejl till tidningen.

Foto: TT

Annons