Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines ex-kärlek Jonas lyxliv med Stephanie – miljonerna, drömhuset och lyxen

28 okt, 2023, 19:30 
AvLinus Brännström

Mångmiljoninkomster, Mercedes och maffigt boende.
Så här lever Jonas och Stephanie Bergström med sina tre barn på Kungliga Djurgården i Stockholm.
Ett liv som kunde ha blivit prinsessan Madeleines.

Annons

Det går riktigt bra för Stephanie Bergström, 40. I fjol sålde hon sin skapelse, klädföretaget Soft Goat, för ett mångmiljonbelopp.

Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idagBrand logo
Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag

Köpeskillingen är inte offentlig, rapporterar Expressen, men samma år som försäljningen gjorde Stephanies helägda bolag KlerBerg Holding AB en vinst på drygt 49 miljoner kronor. Ett rejält tillskott för bolaget som enligt verksamhetsbeskrivningen bland annat ska ägna sig åt att ”äga och förvalta fast och lös egendom”.

Bolaget har ett eget kapital på samma summa, närmare bestämt 49,2 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.

Ändå är det bara en liten del i framgångssagan om Stephanie och Jonas Bergström, 44.

Stephanie och Jonas Bergström är ett riktigt powerpar.

Madeleine och Jonas drömde om Djurgården

Både Stephanie af Klercker, som hon hette innan giftermålet, och Jonas Bergström blev kända i offentligheten genom prinsessan Madeleine.

Annons

Stephanie är en av Madeleines barndomsvänner och stod tidigare prinsessan nära. Hon var under 00-talet dessutom marknadschef för Stureplansgruppen, som drev de krogar på Stureplan i Stockholm där Madeleine och hennes vänner brukade festa. Hon ska också ha varit en av de vänner som ställde upp och tröstade när prinsessan 2010 bröt förlovningen med Jonas Bergström under uppmärksammade former.

Just det, samme Jonas som Stephanie numera är gift med.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström förlovade sig 2009 och det gjordes stora planer för deras framtid tillsammans.

Tanken var att paret, efter giftermålet, skulle bosätta sig på Kungliga Djurgården – närmare bestämt i pampiga Villa Parkudden. Det rapporterades till och med om hur prinsessan Madeleine och drottning Silvia varit på plats vid den över 700 kvadratmeter stora, slottsliknande villan med tumstock och ritningar för att planera inför en stundande renovering.

Annons

Madeleine uppgavs då verkligen vilja ha Djurgården som sitt hem.

Men allt slutade som bekant med skandal och uppbrott.

Villa Parkudden – här var det tänkt att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström skulle bo.

Förlovningen bröts – sedan vänskapen

I april 2010 gick 21-åriga norskan Tora Uppstrøm Berg ut och berättade att hon tillbringat en natt i Åre med Jonas Bergström.

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, sa hon till norska Se og Hør.

– Hade jag vetat att han har en käresta hade jag aldrig gjort något sådant. Jag tycker synd om Madeleine som har en otrogen man. Hon förtjänar bättre.

Bara några dagar efter att Toras berättelse tapetserats på löpsedlar över hela landet meddelade hovet att förlovningen brutits:

”Efter moget övervägande har Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fattat ett gemensamt beslut att gå skilda vägar. De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll.”

Annons

Sedan blev alltså Stephanie och Jonas ett par och vänskapen med Madeleine gick om intet. Faktum är dock att deras respektive kärlekshistorier följde varandra på ett märkligt sätt.

I oktober 2012 förlovade sig först prinsessan Madeleine med nya kärleken Chris O'Neill – samma månad förlovade sig Stephanie och Jonas. I juni 2013 gifte sig sedan Madeleine och Chris och samma sommar, i augusti, gifte sig Stephanie och Jonas.

Madeleine och Jonas – före det uppslitande uppbrottet.

Jonas och Stephanies hus låg ut för 29,5 miljoner

Men medan prinsessan Madeleine och hennes familj har tillbringat många åt utomlands, först i Storbritannien och sedan i USA, är det i stället Stephanie och Jonas Bergström som bosatt sig på Kungliga Djurgården – sedan 2019 bor de i 1800-talsvillan Stora Astringe.

Annons

Paret Bergströms hem ligger bara en dryg kilometer, fågelvägen, från Villa Parkudden.

– Så fort vi klev över tröskeln och såg utsikten mot havet sa Jonas ”Vi tar det!” och vi kände båda två att vi verkligen ville bo här. Det var lite av en ”sliding doors”-känsla. Hade det varit en vecka senare när vi kommit i gång med renoveringen av lägenheten hade vi nog inte köpt huset. Men nu skrev vi kontraktet redan vid lunch samma dag, och sålde lägenheten, har Stephanie Bergström berättat för Sköna Hem.

Huset på 285 kvadratmeter är i själva verket en bostadsrätt. Den ingår i bostadsrättföreningen Lidingöbro där Jonas Bergström är ordförande. Även Stephanie Bergström ingår i styrelsen, dock bara som suppleant.

Det exklusiva boendet på Djurgården låg ute till försäljning för 29,5 miljoner kronor och hade då dessutom en avgift på 12 708 kronor i månaden.

Hur mycket Stephanie och Jonas betalade är okänt – men det lär vara betydligt mer än så eftersom de lade ett förhandsbud och fick köpa Villa Astringe före den publika visningen.

Stephanie och Jonas Bergström gifte sig 2013 – samma sommar som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill blev äkta makar.

Så renoverades parets drömhem

Villa Astringe visade sig bli en riktig lyckträff för Stephanie och Jonas samt deras tre barn Katinka, Sebastian och Wilhelm. Där har de både fått villalivet och en lantlig känsla – samtidigt som de har stan inpå knuten.

Annons

– Jonas har alltid velat bo i villa eftersom han är uppvuxen så. Men själv har jag vuxit upp i lägenhet i stan, och har mina vänner och familj där. Vi jobbade båda mycket och jag hade verkligen ingen lust att flytta till någon förort där jag skulle sitta och känna mig ensam, har Stephanie Bergström berättat för Sköna Hem.

Sedan köpet har huset genomgått en hel del renoveringar, vilket Stephanie Bergström har berättat om för Sköna Hem. Bland annat har det enorma köket, som utgör nästan hela entréplanet, fått en rejäl uppfräschning.

– Tillsammans med Kvänum gjorde vi om det helt och satte bland annat köksskåpen vid fönstren med utsikt över vattnet. Många tyckte att vi borde haft matbordet där istället, men jag älskar att stå och se ut när jag diskar eller lagar mat, har hon sagt till tidningen.

Kostsamma investeringar i ett redan dyrt boende. Men paret Bergström lär ha råd.

De har inte bara hittat sitt drömhem – det går också riktigt bra för Jonas och Stephanie rent karriärmässigt.

Stephanie och Jonas Bergström.

Jonas Bergström drog in 13,7 miljoner i fjol

Jonas Bergström avlade juris kandidatexamen vid Stockholms universitet 2006. När han var förlovad med prinsessan Madeleine arbetade han som biträdande jurist på Advokatfirman Vinge i Stockholm – där är han kvar än i dag men han har stigit i graderna, rejält.

Annons

Numera är han advokat och delägare i firman. Han sitter också i styrelsen för advokatfirman, som går som tåget – i fjol omsatte Vinge närmare en miljard kronor och gjorde en vinst på över 210 miljoner kronor.

Jonas Bergström hade förra året en inkomst på drygt 6,6 miljoner – det är över 550 000 kronor i lön i månaden. Samtidigt hade han ett överskott av kapital på 7,1 miljoner kronor (kapitalinkomster kan till exempel komma från ränteintäkter, aktieutdelningar eller försäljning av tillgångar).

Totalt drog Jonas Bergström alltså in över 13,7 miljoner kronor under 2022.

Han äger också bolaget JBER Invest AB som i fjol inte hade någon omsättning. Det finns dock en del pengar i bolaget, det egna kapitalet uppgår till drygt 10 miljoner kronor.

Däremot äger inte Jonas Bergström några fordon, en kvalificerad gissning är att han har någon form av tjänstebil via advokatfirman.

Tack vare försäljningen av Soft Goat är Stephanie Bergström stenrik.

Så mycket tjänade Stephanie Bergström på Soft Goat

Stephanie Bergström har i sin tur jobbat hårt med klädföretaget Soft Goat, som hon grundade 2011 tillsammans med Erik Magnusson. Det har gått riktigt bra och Soft Goat har gjort mångmiljonvinster under flera år.

Annons

Under fjolåret skedde så jätteaffären där Soft Goat, vars ullkläder burits av såväl prinsessan Sofia som kronprinsessan Victoria, samt klädföretaget By Malina, som startades av Malin Ek Andrén och är ett annat av Victorias favoritmärken, köptes av bolaget Stella Capital.

Soft Goat och By Malina ägs numera av samma bolag, ett nytt ägarbolag som startades i samband med affären, och som Stephanie Bergström och Malin Ek Andrén är fortsatt involverade i och äger mindre andelar av.

– Jag och Malin är gamla barndomskompisar och redan sedan start har vi suttit tillsammans och delat både lokaler och anställda till viss del, berättade Stephanie Bergström för affärssajten Breakit när affären blev känd.

– Det känns väldigt kul att få in nytt blod och nya synvinklar på hur vi kan jobba framåt. Vi är två bolag som kompletterar varandra bra och vi har sett att det finns många synergier som vi kan dra nytta av, fortsatte hon.

Annons

Stephanie Bergström hade i fjol en inkomst på 746 131 kronor och ett överskott av kapital på 2,2 miljoner kronor. Men sedan får man förstås räkna in den där jättevinsten i hennes egna bolag KlerBerg Holding AB – de 49 miljoner kronorna som antas komma från försäljningen av Soft Goat.

Inte heller Stephanie äger något fordon privat. Via KlerBerg Holding äger hon dock en Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC av årsmodell 2021 – det är en elbil med hela 408 hästkrafter som begagnad går loss på över en halv miljon kronor.

Foto: TT

Annons