Madeleines extramamma i Florida

Prinsessan Madeleine med Åsa-Lena Lööf i Florida.

Mamma Silvia är 800 mil bort, men prinsessan Madeleine har löst barnvaktsproblemet på annat sätt – hon har en extramamma!

Att vara trebarnsmamma i Florida, 800 mil från kungafamiljen och med en hårt arbetande finansman till make – det är ingen lätt match. Det berättade prinsessan Madeleine i intervjun i Mama tidigare i år.

– När jag fick Leonore, då tyckte jag det var så mycket. Men sen när man fick andra så undrade man varför man tyckte det var så mycket med ett barn, haha! Och sen med trean, åh herregud. Jag håller inte med de som säger att ”Har man två då är det ingen skillnad med en trea”. Det tycker jag inte, utan jag tycker att det är mer att planera, just logistik-mässigt, för att de skiljer sig så mycket i åldrarna. Adrienne har sitt schema med mattider och sovtider, de andra två har något helt annat, så för att få ihop det är det ett lite större pusslande.

Men prinsessan Madeleine har löst problemet och hittat stöd, på nära håll. Vi kan avslöja att barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne har fått en extra-mormor: Silvia-väninnan Åsa-Lena Lööf.

Prinsessan Madeleines extramamma Åsa-Lena Lööf.

Åsa-Lena Lööf i familjens Floridavilla.

Madeleine och Åsa-Lena, som är i 70-årsåldern, har en väldigt nära relation, ja så nära att våra uppgiftslämnare till och med beskriver henne som prinsessan Madeleines extramamma!

Prinsessan Madeleine packar ner kanelbullar tillsammans med Åsa-Lena Lööf.

Prinsessan Madeleine packar ner kanelbullar tillsammans med Åsa-Lena Lööf.

Åsa-Lena Lööf är fyllda 70 och var tidigare ordförande för SWEA International. Hon är gift med Per Olof Lööf som är honorärkonsul i Florida, vilket betyder att han chefar för konsulatet som också ansvarar för alla prinsessan Madeleines officiella transporter.

Familjen har två barn, tvillingarna John och Calle, 35, och bor sedan många år i ett magnifikt terrakottafärgat hus i Hillsboro Beach i södra Florida.

Så gör prinsessan Madeleine när det krisar med barnen

Åsa-Lena står drottning Silvia nära och de umgås även privat. Innan prinsessan Madeleine flyttade till Miami brukade drottningen alltid bo hos familjen Lööf när hon var i stan.

Det var också i familjen Lööfs trädgård som World Childhood Foundation hade stor glammig välgörenhetsmiddag 2011, med drottning Silvia och prinsessan Madeleine bland gästerna och amerikanska Josh Groban på scenen.

Madelene och drottningen på fest hemma hos familjen Lööf i Hillsboro: Åsa-Lena och Per Olof och deras tvillingsöner John och Calle.

Madelene och drottningen på fest hemma hos familjen Lööf i Hillsboro: Åsa-Lena och Per Olof och deras tvillingsöner John och Calle.

Prinsessan Madeleine kan tryggt lämna sina barn till Åsa-Lena Lööf. Hon är speciallärare i grunden och har en fil kand i pedagogik och psykologi. Och hon var i många år rektor för Svenska skolan i London.

Därifrån flyttade Åsa-Lena aningen motvilligt när maken Per Olof fick jobb i Florida:

– När jag tänkte på Florida såg jag framför mig tanter i blått hår och rosa Cadillacs! berättade Åsa-Lena häromåret när vi träffade henen för en intervju.

Åsa-Lena Lööf

Foto: Johan Söderlund, Suvad Mrkonjic, Catarina Lundgren Åström.