Madeleines fina överraskning på Victorias födelsedag!

Victoria och Madeleine kan inte vara tillsammans just nu.

Prinsessan Madeleine kunde inte vara på plats under kronprinsessan Victorias födelsedag.Men Madeleine såg ändå till att uppvakta sin syster.

Prinsessan Madeleine gör gärna resan över Atlanten för att delta under Victoriadagen. I fjol fanns hon och maken Chris O’Neill där i solskenet och njöt av festligheterna. Men den här gången är allt annorlunda.

Coronaviruset innebär att större delen av jordens befolkning avstår från långväga resor för tillfället. Så även Madeleine, som alltså är kvar i Florida medan födelsedagsfirandet pågår på Öland.

Kronprinsessan Victoria grattas av prinsessan Madeleine

Victoria och Madeleine kan inte vara tillsammans just nu.

Victoria och Madeleine kan inte vara tillsammans just nu.

Margareta Thorgren, informationschef på hovet, berättar mer.

– Prinsessan Madeleine tycker såklart att det är tråkigt att inte kunna närvara under sin systers födelsedag. Men i dessa tider får man gilla läget. Det är coronatider och då får man anpassa sig. Men det kommer fler somrar, säger Margareta.

Madeleine har dock sett till att uppvakta Victoria ändå, trots att hon inte kan vara på plats.

– Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill skickar sina varma gratulationer. Det blir ett gratulerande på ett annat vis, säger Margareta.

På digitala vägar?

– Ja, precis.

“En speciell dag”

Victoria pratade själv om de speciella omständigheterna i ett klipp som lades ut på hennes födelsedag.

– I dag brukar det vara en speciell dag i slottsparken här på Solliden, när extra många väljer att komma och hälsa på. Och det är alltid väldigt roligt att komma ut här i parken tillsammans med min familj och hälsa på alla barn och vuxna som har tagit sig hit för att fira tillsammans med oss. Och på kvällen brukar det vara tusentals ölänningar och tillresta som tillsammans hyllar årets Victoria-pristagare, sa Victoria.

– I år ser läget tyvärr annorlunda ut. Vi får hitta nya sätt att fira högtider och sommartraditioner och att umgås med släkt och vänner. Och en del saker måste vi helt enkelt vänta med tills pandemin är över.