Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines flyttbeslut påverkar Adrienne, 5, särskilt hårt

28 jun, 2023, 12:30 
Prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne
Prinsessfamiljens flytt till Sverige flyttas fram – och det påverkar minstingen Adrienne, 5, särskilt mycket.
Annons
Här blir kungen ställd efter Svensk Dams fråga!Brand logo
Här blir kungen ställd efter Svensk Dams fråga!

Många satte kaffet i halsen när hovet i mars utannonserade prinsessfamiljens flytt till Sverige:

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023", gick då att läsa i pressmeddelandet.

Spola fram några månader och hovet kommer med ett nytt bud – Madeleine, Chris och barnen flyttar troligtvis först nästa år.

Och detta påverkar det yngsta barnet prinsessan Adrienne, 5, särskilt mycket. Låt oss förklara.

Därför skjuts prinsessfamiljens Sverigeflytt fram

Det var Expressen som först kunde avslöja att prinsessfamiljens flytt skjuts fram med flera månader.

Orsaken är att prinsessparet behöver mer tid. Så här säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen:

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Det har funnits frågetecken både kring Chris migrationsprocess och husförsäljningen – men detta menar hovet alltså inte spelar in i beslutet.

Exakt vad familjen behöver mer tid till är oklart. Men en sak är säker – att flytten skjuts fram påverkar Adrienne på ett särskilt sätt.

Prins Nicolas, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore står bredvid varandra och ler
Prinsessfamiljen flyttar hit först nästa år, meddelar hovet.

Skillnad för Adrienne när Sverigeflytten blir av först 2024

I det ursprungliga pressmeddelandet från hovet fick vi veta att Leonore, 9, och Nicolas, 7, skulle börja svensk skola till hösten och Adrienne svensk förskola.

Dessa planer är nu skrotade. Barnen kommer gå i skola i USA i höst och när de kommer till Sverige nästa år är situationen förändrad.

Leonore kommer börja fyran i stället för trean, Nicolas tvåan i stället för ettan och Adrienne, för henne blir det ingen förskola.

Annons

Nej, prinsessan kommer ha fyllt sex år vilket innebär att hon börjar förskoleklass.

Den här skolformen skapades med syftet att vara en bro mellan förskola och skola, så det blir en helt annan upplevelse för Adrienne.

Det här öppnar också upp för frågan, vilken skola blir det för prinsessan? Hovet har hittills valt att vara tyst kring den saken:

– Vi har tittat på hur vi tidigare har gjort, om vi har kommunicerat kungliga barns skolgångar och vi brukar inte göra det i respekt gentemot barnen och att de ska få en någorlunda normal skolgång, sa Margareta Thorgren till Svensk Damtidning i våras.

Foto: TT

Annons