Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines förändring – som räddade relationen

09 jun, 2020, 21:00 
Sedan Madeleine för första gången flyttade utomlands har hon aldrig varit tillbaka i Sverige under någon längre tid i sträck, något som verkar passa hennes livsstil utmärkt.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 23?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 23?

När nyheten om att Madeleine och Jonas Bergström brutit sin förlovning slog ner som en bomb för tio år sedan var prinsessan redan på väg ut ur landet. Medveten om vilken storm nyheten skulle skapa hade hon satt sig på ett plan till New York för att påbörja nästa fas av sitt liv – som singel.

Men det gick inte riktigt som hon tänkt sig. Väl på plats i “The Big Apple”, där hon umgicks med andra för tillfället emigrerade svenskar så som modegurun Sofie Fahrman och Victoria Silvstedt, skulle hon återigen hitta kärleken, i amerikansk-brittiske finansmannen Chris O’Neill.

Madeleine skulle bo i USA, Tyskland och Brasilien

Planen för Madeleine var egentligen bara att spendera ett år i USA där hon jobbade för drottningen Silvias organisation Childhood, därefter skulle hon flytta till Tyskland och sedan Brasilien, har hon berättat i dokumentären “Barnens drottning”. I oktober 2012 förlovade hon sig istället med Chris, och bröllopet ägde rum året efter.

Annons

Chris har berättat att han tror att det var tur att de träffades när Madeleine bodde utomlands, för där spelade det ingen roll att hon var prinsessa.

– Jag visste inte från början att Madeleine var en prinsessa från Sverige. Men fick naturligtvis veta det väldigt snabbt. Självklart hade det varit annorlunda om vi hade mötts i Sverige. New York är en stad full av människor som ”är någon” någonstans. Det utgör en väldigt jämlik grund, vilket jag gillar, har Chris sagt till Svenska Dagbladet.

Prinsessan Madeleine gifte sig med Chris O'Neill den 8 juni 2013, visst ser de lyckliga ut?
Prinsessan Madeleine gifte sig med Chris O’Neill den 8 juni 2013, visst ser de lyckliga ut?

“Det passade inte alls Madeleine och Chris”

Med kungens välsignelse avstod Chris från titlar när paret gifte sig, och direkt efter bröllopet var siktet återigen inställt på New York. De gjorde även ett försök till att bosätta sig i Stockholm, men det höll inte i mer än några månader.

Annons

– Det passade inte alls Madeleine och Chris att bo i Stockholm. Och det var därför det bara hade Hovstallet som permanent adress under en kort period. Chris var tvungen att resa hela tiden och prinsessan Madeleine var ju van att sköta sitt Childhood-arbete mot den amerikanska marknaden, säger Ellen Myrgård Lindén, som har bevakat det svenska kungahuset i flera år.

 

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på Childhoodgalan i New York 2018. De gör ett fantastiskt jobb tillsammans!
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på Childhoodgalan i New York 2018. De gör ett fantastiskt jobb tillsammans!

Prinsessparet flyttade efter tiden i Sverige till Chris hemstad London, men är numera bosatta i Florida, USA. Allt sedan parets tre barn inte längre är kungliga högheter finns inga krav på att de måste tillbaka till Sverige för att gå i svensk skola, vilket hade krävts för att behålla sina titlar. Enligt Ellen kan det haft en positiv effekt på deras förhållande.

– Chris har alltid varit tydlig med att han inte gillar att stå i rampljuset och det har han ju gemensamt med Madeleine. Att kunna gå längs Miamis gator utan att bli påpassade, som de faktiskt blev i både London och Stockholm, passar paret mycket bättre. Och det har även gjort kärleksrelationen gott.

Madeleine och Chris är nöjda med att besöka Sverige på somrarna. Här är de på Victoriadagen förra året.
Madeleine och Chris är nöjda med att besöka Sverige på somrarna. Här är de på Victoriadagen förra året.

Foto: TT

Annons