Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine förbereder speciella middagen – får hjälp av tjejgänget

05 feb, 2019, 08:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleine lussan gottlieb katarina von horn lovisa de geer
Nu på torsdag firar Childhood sitt 20-årsjubileum på Tyrol i Stockholm. Och prinsessan Madeleine är en av festfixarna!
Annons

Snart landar prinsessan Madeleine på svensk mark igen. På torsdag, den 7 februari, fyller drottning Silvias välgörenhetsstiftelsen Childhood 20 år och Madeleine, som också arbetar med organisationen, vill förstås vara med och fira. Och det blir inget litet kalas. Nej, som vi tidigare har berättat så kommer den stora middagen att äga rum på restaurang Tyrol i centrala Stockholm. Ett kungligt favoritställe som Silvia har gästat vid flera tillfällen!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu kan vi dessutom meddela att Madeleines bästa tjejkompisar kommer att vara med på ett hörn. Åsa Andreasson Åkerström, kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation, berättar nämligen att själva välgörenhetsmiddagen anordnas av prinsessan Madeleine, Katarina von Horn, Lussan Thott, Lovisa de Geer och Ingegerd von Porat. 

Katarina von horn prinsessan madeleine
Katarina följde med Madeleine och Leonore till Childhood-dagen på Gröna Lund förra året.

Katarina von Horn är gift med Robert von Horn och paret bor i en lyxvilla i Djursholm. Katarina är utbildad ekonom, prins Nicolas fadder och hon har även varit engagerad i stiftelsen Min Stora Dag som ju beskyddas av prinsessan Madeleine. Hon har en dotter vid namn Lillie.

prinsessan madeleine louise thott
Madeleine var tärna vid Lussans bröllop förra året.

Louise Thott, tidigare Gottlieb, är Madeleines allra bästa vän. Förra året gifte hon sig med Gustav Thott som, även han, är en god vän till kungabarnen. Prinsessan Madeleine var förstås tärna vid den stora kärleksfesten och när Leonore föddes valde hon förstås Lussan (som de allra närmaste kallar henne) som fadder.

prinsessan madeleine lovisa de geer
Lovisa de Geer och pojkvännen William Søraa vid Adriennes dop.

Lovisa de Geer har precis fått barn med nya kärleken William Søraa. Hon och Madeleine är barndomsvänner och Lovisa växte upp på släktgodset Stora Wäsby slott i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Kanske var det Lovisa som inspirerade Madeleine till att börja skriva barnböcker. Hon är nämligen själv författare till barnboken Sofi & Jakob reser till London.

Annons

Ingegerd von Porat har en erfarenhet som koordinator vid tjusiga tillställningar likt denna. Hon hade ett finger med i spelet när Madeleine gifte sig med Chris och dessutom är hon god vän med kungaparet.

Det här gänget, med prinsessan Madeleine i spetsen, kommer alltså att hålla i alla festtrådar inför Childhoods stora 20-årsjubileum. Vilken kväll det kommer att bli!

Läs mer

Foto: TT

Annons