Madeleines förvandling – så lever hon efter förändringen

Prinsessan Madeleine lever ett helt annat liv jämfört med sina syskon. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip bor i Stockholm och har nära till det kungliga arbetet. Madeleine å andra sidan, behöver ta sig över hela Atlanten för att kunna vara med.

Prinsessan Madeleine uppskattar Florida framför Sverige av många olika anledningar. Klimatet är fantastiskt med sol och värme i princip varje dag. Vajande palmer, vita stränder och anonymitet. I Stockholm blir hon uppmärksammad vid varje steg hon tar, i Florida kan hon vara en i mängden.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine närvarade vid Childhoods Thank you-gala på Plaza Hotel i New York i höstas.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine närvarade vid Childhoods Thank you-gala på Plaza Hotel i New York i höstas.

Det finns dessutom en hel koloni av skandinaver att umgås med om Madeleine skulle sakna sällskap. många svenskar, både kända och okända, lockas till Florida.

Det är nya tider i kungafamiljen sedan riksmarskalk Fredrik Wersäll offentliggjorde kungens beslut om att krympa kungafamiljen. Motivet bakom beslutet var glasklart.

– Syftet med kungens beslut är att tydliggöra statschefens uppdrag som företrädare för Sverige och avgränsa den krets av medlemmar i Den Kungl. Familjen som ska förväntas ha offentliga åtaganden på Kungens uppdrag, sa Fredrik Wersäll då.

Kungens beslut påverkar hela kungafamiljen

Beslutet drabbar ju inte prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och prinsessan Sofia personligen, i alla fall inte än, även om det sannolikt kommer att bli så att de fasas ut från kungafamiljen på sikt. Men deras barn blir hyfsat vanliga personer som helt och hållet kommer att få försörja sig själva.

Madeleine och Chris

Beslutet går i samma riktning som prinsessan Madeleines val att bosätta sig utomlands med familjen. Båda beslutet gällande barnen och flytten innebär att Madeleine får betydligt större frihet. I Florida blir Madeleine inte lika påpassad som i Sverige och kan ägna sig i lugn och ro åt att umgås med familjen och lägga fokus på sitt arbete på Childhoods USA-kontor.

Foto: TT