Madeleines förvandling – visar helt ny sida

Nu visar prinsessan Madeleine upp en helt ny sida hos sig själv. Borta är den osäkra ung kvinnan som helst vill slippa stå i rampljuset.

Vi brukar ju uppfatta Madeleine som den tysta prinsessan, som inte vill stå i centrum. Men nu visar sig en helt annan person, en 37-årig trebarnsmamma som hunnit få distans både till sig själv och till livet.

Lärt sig av andra

Åren i USA har gjort att prinsessan Madeleine fått en ny syn på hur hon ska nå ut i medierna. Förr kände hon sig jagad. I stället har hon vänt på situationen. Nu har hon tagit äganderätten av vilken bild hon visar upp för omvärlden. Madeleine har lärt sig av medievana celebriteter i USA och använder sociala medier till att få ut det som hon själv tycker är väsentligt och värdefullt.

Madeleine har förvandlats på djupet

Det är inte bara en ytlig, ny bild hon visar upp. Prinsessan Madeleine visar verkligen ett djup och mer än vad hon visade när hon lämnade London för att flytta till Florida.

Madeleine

Att vara trebarnsmamma kan ha stärkt hennes självkänsla. Småbarnsåren kan vara tuffa för många föräldrar, men ofta ger mognaden en känsla av kontroll och man blir kapten på skutan.

Madeleines hår

Adriennes dop, juni 2018.

Madeleines bemästrar alla bestyr som det innebär att ha för tre barn och samtidigt bo långt borta från sitt hemland. En ny säkerhet och glädje har infunnit sig.

Haakons och Mette-Marits bröllop i Oslo drog till sig kungligheter från hela Europa, och så även prinsessan Madeleine.

Som yngst i kungafamiljen har hon alltid funderat lite över vilken plats som är hennes. Kronprinsessan Victoria har ju från barnsben vetat om vad hon ska syssla med, men för Madeleine har det inte varit lika självklart vad hon “ska bli när hon blir stor”. Arbetet med Childhood har gjort att Madeleine fått en egen nisch. Hon brinner för att hjälpa utsatta barn och boken, som hon är medförfattare till – Stella och hemligheten – har ytterligare stärkt henne som person. Ingen blir lycklig förrän man finner sin egen väg i livet. Och det har sannerligen prinsessan Madeleine gjort!

Foto TT

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: