Madeleines frånvaro väcker frågor – väljer bort konkurrenten

När TV4 gör dokumentär om kungahuset väljer prinsessan Madeleine att inte delta.

I år har både TV4 och SVT gjort kungliga dokumentärer där de följt kungligheterna under året, som varit väldigt annorlunda på grund av pandemin, precis som för alla andra.

Det finns en stor skillnad mellan de två, och det är att Madeleine syns i den ena men inte i den andra. I TV4:s Kungahuset 2020 lyser det yngsta av kungabarnen med sin frånvaro, och istället är det Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia som står i rampljuset vid sidan av kungaparet.

Hänt har varit i kontakt med hovets informationschef Margaretha Thorgren som kortfattat svarat att anledningen till att Madeleine saknas i dokumentären handlar om pandemin.

prinsessan madeleine

Det har varit sparsamt med uppdrag för prinsessan Madeleine under året.

Kungahuset.se

Under den här tiden har det dock blivit vanligt med möten över videosamtal, men det var inte aktuell enligt Margareta Thorgren.

”Det får du fråga TV4 om”, svarar hon när Hänt frågar varför det inte var aktuellt, vilket Hänt också gjort men utan att få svar.

Victorias samtal med barnen om pandemin

I dokumentären får vi får bland annat se Victoria och Daniel besöka det tillfälliga fältsjukhuset i Älvsjö under våren, och där berättar Victoria mer om hur hon pratar med prinsessan Estelle och prins Oscar om det som händer under pandemin. Där frågar programledaren Rania Schemoun Olsson hur kronprinsessan har pratat med barnen om pandemin.

kronprinsessan victoria

Victoria och Daniel besökte fältsjukhuset i Älvsjö, utanför Stockholm, i våras.

Jonas Ekstromer

– Det är givetvis så att man får bara försiktig med på vilket sätt man berättar för barnen, men de tar ju också del av nyheterna. Jag tycker att det är viktigt att de vet vad som pågår, säger kronprinsessan i Kungahuset 2020.

– Jag försöker säga att det är många i vårt samhälle idag som lever under stor stress, det måste man ha stor respekt för och vi måste ta hand om varandra, fortsätter Victoria.