Madeleines gest till mamma Silvia – lämnar Florida tidigare

prinsessan madeleine drotting silvia

Prinsessan Madeleines Sverige-besök närmar sig och i en gest till drottning Silvia lämnar hon Florida tidigare än väntat.

Inom kort kommer prinsessan Madeleine att befinna sig i Sverige för att glänsa ikapp på Nobelfesten – en nyhet som många blev glada över. Men prinsessans visit till Sverige kommer inte att bli långvarig – hon åker nämligen hit själv, utan barnen och maken Chris O’Neill som stannar kvar i Miami. Innan nobelfestligheterna kommer hon, tillsammans med drottning Silvia, att närvara vid ett styrelsemöte för World Childhood Foundation och även utdelningen av Childhood-priset den 9 december.

– Prinsessan Madeleine kommer till Stockholm i början av december och hon kommer att vara med vid utdelningen av Childhood-priset måndagen den 9 december. Hon stannar över Nobelfestligheterna och Lucia. Men sedan åker hon direkt tillbaka hem till Florida igen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Uppskattas av drottningen

Madeleines gest uppskattas säkerligen mycket av drottningen, som ju en gång grundade Childhood 1999. I år fyller ju dessutom drottningens välgörenhetsorganisation hela 20 år, och Madeleine har hjälpt till i den sedan hon var 17 år gammal. Dessutom sitter hon idag både i Childhoods svenska styrelse och är hedersledamot i den amerikanska styrelsen.  Nyligen berättade Silvia i en intervju med Göteborgsposten att hon hoppas på att Madeleine ska ta över arbetet en dag.

– Jag vill inte pressa henne. Men som mamma är det underbart att se hur hon engagerar sig i något som jag själv tycker är viktigt. Hon hade tidigt en vilja att hjälpa till. Men det var inte lätt för en så ung flicka att bära allt detta.

Foto: TT