Madeleines glädje – här visar bästa vännen sin gravidlycka

Madeleine och Louise Gottlieb

Om bara veckor blir prinsessan Madeleines bästa väninna, Louise ”Lussan” Thott, mamma för första gången. Se de nya bilderna på hennes gravidlycka.

Torsdagen den 18 juli begravdes kungafamiljens vän Anki Wallenberg i Dalarö kyrka utanför Stockholm. Drottning Silvia och prinsessan Madeleine fanns på plats för att ta ett sista farväl av Anki, som varit ett stöd för dem båda. Det var nämligen hos Anki, i London, som prinsessan Madeleine och bästa väninnan Louise ”Lussan” Thott, tidigare Gottlieb, bodde när de reste till England efter gymnasiet.

Lussan och Madeleine

Louise Thott och prinsessan Madeleine på Anki Wallenbergs begravning.

Begravningsceremonien i Dalarös vita träkyrka blev känslosam. Som slutlåt spelades Alphavilles Forever Young. Anki Wallenberg var en älskad mamma, farmor och vän. Det var många som befann sig på plats för att säga adjö. Sorgen var stor, tung att bära. Men det fanns också små glimtar av hopp.

Louise Thott visade upp sin gravidmage

Ett sådant var Louise Thott, som fanns på plats under begravningen tillsammans med föräldrarna Carola och Fredrik Gottlieb. Louise väntar sitt första barn just nu, en nyhet som Svensk Damtidning kunde berätta om tidigare i somras. Pappa till det kommande lilla barnet är Gustav Thott, Louises make sedan ett år tillbaka.

Louise Thott

I höst kommer Louise Thotts första barn.

– De är glada och mycket lyckliga, berättade blivande mormor Carola Gottlieb för Svensk Damtidning då.

Beräknad nedkomst för bebisen är i höst. Och ja, det tycks vara ganska nära, av bilderna att döma.

På Ankis begravning visade Louise Thott upp sin växande babybula. Trots att det var en svår och sorglig dag strålade hon, i sin mönstrade klänning och sina höga klackar.

Lussan 2019

Om bara några veckor är det dags för nedkomst.

Prinsessan Madeleine vänskap med Lussan

Louise Gottliebs bröllop

Louise Gottlieb, i dag, Thott, på sin bröllopsdag 2018. Prinsessan Madeleine var givetvis tärna.

Prinsessan Madeleine uppges vara överlycklig över Louises kommande lilla baby. När prinsessan Madeleine fick sitt första barn, 2014, var det en självklarhet att det var Louise som skulle vara gudmor till Leonore. Leonore var även brudnäbb så Louise och Gustav Thott gifte sig i Hölö kyrka den 2 juni 2018. Prinsessan Madeleine, i sin tur, var tärna på bröllopet. Vi vågar väl nästan gissa att det blir Madeleine som får äran att bli gudmor till Louises barn?

Louise ”Lussan” Gottlieb och friherre Gustav Thott lyckligt nygifta.

Louise ”Lussan” Gottlieb och friherre Gustav Thott – lyckligt nygifta.

Prinsessan Madeleine och Louise Thott har varit bästa väninnor i åratal. De är som ler och långhalm och umgås flitigt, just nu lite mindre dock eftersom Louise bor i Stockholm och prinsessan Madeleine i Florida.

Madeleine Lussan

Louise och Madeleine i New York, 2010.

Louise Thott och hennes Gustav har varit ett par i två etapper. Först var de ihop i sju år, därefter följde ett kort uppehåll men 2017 hittade de tillbaka till varandra. Hela parets fascinerande kärlekshistoria kan du läsa här.

I dag bor paret i en flott våning på Östermalm, ett stenkast från Strandvägen.

Lussan Madeleine student

Louise och prinsessan Madeleine på studentdagen 2001.

Foto: TT