Madeleines hälsning på kungens födelsedag – därför uteblev den

Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?
Inför kungens födelsedag var det många som hade hoppats att prinsessan Madeleine skulle publicera en offentlig födelsedagshyllning till sin pappa. Men hälsningen uteblev.
Annons

Det blev en annorlunda födelsedag för kung Carl Gustaf. Han brukar alltid firas med pompa och ståt på Yttre borggården men på grund av coronaviruset, och regeringens restriktioner, var ett sådant firande omöjligt i år.

Kungens firande stoppades

Däremot hurrade Försvarsmakten för honom i en specialarrangerad videohälsning.

Annons
Annons

– Detta är Försvarsmaktens hyllning till kungen och det är värmande ord, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Överkommendant Jan Thörnqvist gratulerar kungen på 74-årsdagen 2020.
Försvarsmakten firade kungen i solskenet på Stockholms slott.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Med hurrande hedersvakt ur @Livbataljonen vid @Livgardet och klingande spel ur @Armens_Musikkar skickade @Forsvarsmakten i dag en digital födelsedagshälsning till Kungen. Det traditionsenliga firandet av Kungen på Kungliga slottets yttre borggård är i dag inställt med anledning av covid-19-pandemin. Film: @swedishcombatcamera /Försvarsmakten

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Carl Philips hälsning till sin pappa

Även Carl Philip och Sofia valde att gratta sin pappa/svärfar offentligt. De publicerade nämligen en härlig retro-bild på prinsen och kungen. Någonting som Victoria och Daniel förstås också hade gjort, om de hade ett eget Instagram-konto.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Grattis pappa på 74-årsdagen! 🎂

Ett inlägg delat av Prinsparet (@prinsparet)

Från prinsessan Madeleines håll, i Florida, har det dock varit tyst. Hon har förstås grattat sit pappa privat, men någon publik hyllning blev det inte. Ända sedan flytten till USA har Madeleine haft en ganska låg profil och det var längesedan hon delade med sig av någon bild, utan koppling till arbetet med Childhood.

Det måste förstås vara en sorg för henne att inte kunna vara på plats i Sverige och fira sin pappa. Men som tur har de mycket kontakt över FaceTime och Skype!

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Madeleines hälsning på kungens födelsedag – därför uteblev den”

 1. Leo skriver: 1 maj, 2020

  Pr M o hennes familj har telefon, betydligt roligare!


  1. josefin skriver: 1 maj, 2020

   Ja de är framàt i Amerikatt – de har en telefon. Det är annat än pà Djurgàrden där man fàr hänga upp en lapp pà anslagstavlan om man vill nàgot. Egentligen fàr man väl säga att sociala medier är dagens high tech lösning till anslagstavlan, “sätta en lapp”i affären osv.


 2. Elna skriver: 1 maj, 2020

  Att gratulera sin pappa måste inte var offentligt om man inte heter Carl-Philip och Sofia.


 3. annaxx skriver: 1 maj, 2020

  Men varför skickade inte Madeleine en bild på sig själv ock fadern publikt, så alla verkligen såg? Leo, att hylla utan publik kan väl inte vara roligt?…


 4. Ingrid Jonsson skriver: 1 maj, 2020

  Nej den uteblev inte. Pr. Madeleine gratulerade säkert helt privat utan att att blanda in medial bevakning. så också KP.Vicktoria.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar