Madeleines hälsning på kungens födelsedag – därför uteblev den

Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?

Inför kungens födelsedag var det många som hade hoppats att prinsessan Madeleine skulle publicera en offentlig födelsedagshyllning till sin pappa. Men hälsningen uteblev.
503 Service Unavailable

Det blev en annorlunda födelsedag för kung Carl Gustaf. Han brukar alltid firas med pompa och ståt på Yttre borggården men på grund av coronaviruset, och regeringens restriktioner, var ett sådant firande omöjligt i år.

Kungens firande stoppades

Däremot hurrade Försvarsmakten för honom i en specialarrangerad videohälsning.

– Detta är Försvarsmaktens hyllning till kungen och det är värmande ord, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Överkommendant Jan Thörnqvist gratulerar kungen på 74-årsdagen 2020.

Försvarsmakten firade kungen i solskenet på Stockholms slott.

Carl Philips hälsning till sin pappa

Även Carl Philip och Sofia valde att gratta sin pappa/svärfar offentligt. De publicerade nämligen en härlig retro-bild på prinsen och kungen. Någonting som Victoria och Daniel förstås också hade gjort, om de hade ett eget Instagram-konto.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Grattis pappa på 74-årsdagen! 🎂

Ett inlägg delat av Prinsparet (@prinsparet)

Från prinsessan Madeleines håll, i Florida, har det dock varit tyst. Hon har förstås grattat sit pappa privat, men någon publik hyllning blev det inte. Ända sedan flytten till USA har Madeleine haft en ganska låg profil och det var längesedan hon delade med sig av någon bild, utan koppling till arbetet med Childhood.

Det måste förstås vara en sorg för henne att inte kunna vara på plats i Sverige och fira sin pappa. Men som tur har de mycket kontakt över FaceTime och Skype!

Foto: TT