Madeleines hektiska vecka i New York

Madeleines hektiska vecka i New York
Annons

Prinsessan Madeleine har fullt upp i New York.
Prinsessan Madeleine har fullt upp i New York.
Madeleines bästis Josephine Genetay följde med till Florida.
Madeleines bästis Josephine Genetay följde med till Florida.

Prinsessan Madeleines liv går vidare – utan Jonas Bergström.
Vistelsen i USA är hektisk, det är bråda dagar och mycket ska hinnas med.
Nu lägger prinsessan all sin energi på jobbet.

Den 24 april kom beskedet – prinsessan Madeleine och Jonas går skilda vägar, förlovningen är bruten. Samma dag som hovet lämnade besked om uppbrottet flög sessan till New York. Här var det sagt att hon skulle arbeta för välgörenhetsorganisationen Childhood Foundation, mamma drottning Silvias stora hjärtesak. Det var dock många som menade att Madeleine åkte till “The Big Apple” för att komma undan turbulensen och pressen hemma i Sverige. Vad hon skulle göra för Childhood var inte exakt utskrivet i kungafamiljens kalender. Men nu kommer kvittot: under de senaste veckorna i USA har Madeleine lagt all sin energi på arbetet. Bara tre dagar efter sin ankomst till staterna tog jobbet vid.
Tisdagen den 27 april besökte Prinsessan Madeleine Children’s Harbor, som erbjuder en trygg miljö för barn och syskongrupper, samt för gravida tonåringar och tonårsmödrar, i Pembroke Pines i Florida. Dagen därpå åkte prinsessan till Kristi House, beläget i Miami-Dade county i Florida, där man arbetar med att hjälpa barn att berätta om de sexuella övergrepp de varit med om. Därefter styrde prinsessan kosan tillbaka till New Madeleine-i-FloridaYork för två jobbdagar till, den 3 och 4 maj. Och nu bär det av igen, på ännu en jobbresa.
I dag är Madeleine i Seattle för att i fyra dagar närvara vid “Sweden week”.

Annons

Maddes hektiska jobbvecka:

Tisdag 27 april – Besök vid Children’s Harbor i Pembroke Pines i Florida.
Onsdag 28 april – Besök vid Kristi House, beläget i Miami-Dade county i Florida.
Måndag 3 maj –  Tillbaka i New York, för att delta i ett strategiskt planeringsmöte med UNICEF; WHO; CDC; UNIFEM; PepFAR: FVPF, samt andra organisationer, under rubriken “Addressing Sexual Violence Against Girls.”
Tisdag 4 maj – Besök vid Inwood House, New York.

Av Johanna Lejon
Faksimil från hovets hemsida

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

60 kommentarer till “Madeleines hektiska vecka i New York”

 1. Roger Thornhill skriver: 6 maj, 2010

  Bara inte immigrationen i USA får reda på att hon “jobbar” där. Då blir det nästa plan tillbaka till Sverige eftersom hon säkerligen inte har arbetstillstånd.


 2. Pia skriver: 6 maj, 2010

  Så bra att prinsessan trivs i USA. Hon kan säkert få ett jobb där och då kan hon bli en privatperson som försörjer sig själv och avsäger sig apanaget. Fri från plikter och regler. Men då får hon betala sina felparkerings- och övriga trafikböter förstås. Det har nog råd med på sin privata förmögenhet. Lycka till sessan!


 3. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 6 maj, 2010

  Det är bra, att prinsessan får något att göra för att glömma hjärtesorgerna.


 4. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 6 maj, 2010

  Pia # 2.
  Madeleine har inget eget apanage. Inte Carl-Philip heller. Då hänger det ju på att pappa kungen slutar skjuta till pengar.


 5. marianne skriver: 6 maj, 2010

  Är ni gnälliga eller bara avensjuka?


 6. Stina skriver: 6 maj, 2010

  Tänk vad Madeleine måste längta efter Jonas nu. Tänk om alla människor kunde se över varandras fel och brister vad mkt lättare det hade varit att leva då. Man måste våga tro på att det blir en rätsida på allt tillslut…


 7. Agneta skriver: 6 maj, 2010

  Såååå trist att läsa missunnsamma kommentarer. Är det månne svenska avundsjukan som gör sig påmind?
  Jag önskar prinsessan Madeleine all lycka i framtiden!


 8. Sickan skriver: 6 maj, 2010

  Roger Thornhill..Madde behöver inte vara rädd för att vara i USA för hon har nämligen en lägenhet där..hon bor inte på något hotell om nu någon trodde det.


 9. Elisabet skriver: 6 maj, 2010

  Finns inte något som är så bra för att glömma sina egna problem, som att göra något för någon annan.


 10. Axel skriver: 6 maj, 2010

  Elisabet.
  Så bra sagt.
  Håller verkligen med dig.


 11. Alexandra skriver: 6 maj, 2010

  Måste kännas skönt för prinsessan att kunna fokusera på något annat, än bara en massa problem. Jag tycker hon är strong som inte ger upp, utan bara kämpar på. Undrar vad som väntar i hennes liv härnäst….


 12. Netaadika.bloggspace.se skriver: 6 maj, 2010

  Håller med Håkan och Axel. Så kloka ni är !!!


 13. Annika skriver: 6 maj, 2010

  NY kanske kommer göra prinsessan riktigt gott. Där får hon kanske också möjligheten att kunna få vidga sina vyer.


 14. Netaadika.bloggspace.se skriver: 6 maj, 2010

  Just det Annika….sessan har tillbragt så gott som hela sitt liv i Sthlm, lätt att bli insnöad….kring Stureplan hmm 😉


 15. Sylvia skriver: 6 maj, 2010

  Är det ett jobb att resa runt?Jag skulle vilja se henne jobba på riktigt t.ex plocka potatis eller gallra betor, men ingetdera finns kvar som jobb allt sköts med maskiner.


 16. Annika skriver: 6 maj, 2010

  14 # Ja precis 🙂 Det är dax för prinsessan Madeleine att få vidga sina vyer… 🙂

  Sov så gott.


 17. Axel skriver: 6 maj, 2010

  Neta.
  Tack!
  Det samma till dig.


 18. Camilla skriver: 7 maj, 2010

  Oj vad hon har jobbat hårt!

  Hon fick bara 3(!) dagar för att vila upp sig efter den långa flygresan innan jobbet satte igång för fullt med 1 besök om dagen i två dagar. Och så efter helgen ett planeringsmöte på måndagen och så 1 besök till på tisdagen.

  Puh!
  Det är inte lätt att vara prinsessa…


 19. Lollo skriver: 7 maj, 2010

  victoria verkar ha tagit över madeleines uppgift i seattle sweden week
  http://www.royalcourt.se/kalender.4.7c4768101a4e888378000228.html


 20. sofia skriver: 7 maj, 2010

  Hon ser inte så ledsen ut. Detta kan kanske förklaras genom att förhållandet har varit slut en längre tid än vad “vi” vet om.


 21. Sickan skriver: 7 maj, 2010

  Släpp taget om Madde nu alla.
  Skaffa er ett eget liv.


 22. Elisabeth skriver: 7 maj, 2010

  Håller med dig Sickan! Prinsessan måste få tid att komma över det som har hänt. Hon kan knappast må särskilt bra nu. Hon har ställt in resan till Seattle (enligt en tidning) och behöver lugn och ro. Victoria ställer upp istället och är redan på väg.


 23. Alexandra skriver: 7 maj, 2010

  21 # Ja jag håller med dig. Det kan inte vara kul att bli kritiserad för allt man säger och gör. Det verkar som hon försöker vara positiv och verkligen försöker kämpa på. Man ibland blir man bara kritiserad för allt man säger och gör, även om man försöker göra det bästa av situationen med de godaste av intentioner. Prinsessan är ju i NY för att jobba med välgörenhet. Å vem vet hur det egentligen ligger till med Jonas, det vet väll ingen egentligen? Är inte han fortfarande bjuden till Viktorias bröllop?


 24. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 7 maj, 2010

  Neta tack för komplimangen


 25. Sickan skriver: 7 maj, 2010

  Alexandra…Jonas står ju på listan.
  Vi får väl se när det är bröllop om han syns.


 26. Lena Nilsson skriver: 7 maj, 2010

  Man kan bli så trött på alla syniska kommentarer,Har ingen av er haft sorg någon gång.Vi är alla bara människor och sorg drappar alla på olika sätt.Jag har alltid tyckt att jag varit en stark kvinna och hjälpt en del.Att jag skulle gå genom isen fanns inte på kartan.Men sen fick jag uppleva det Madeleine går igenom nu och då…….hela min tillvaro brast,all den tillit jag haft till den käraste människan i mitt liv var inget värd.Fotfästet var långt under mej och hela kroppen kändes som om den innehöll nålar.Jag var ingen officiell person så jag hade inte det trycket.Att Madeleine,efter dessa sju ´´rakelåk´´ inte känner en stor sorg vore konstigt.Försök att känna lite sympati,sen spelar det ingen roll om hon är prinsessa eller ´´bara´´vanlig.


 27. Lucas skriver: 7 maj, 2010

  Jag känner med Madelenine, att ha haft sällskap med rena rama svärmorsdrömmen i ca 8 år och det visar sig att han varit otrogen ca 6 mån. innan bröllopet – det måste vara rena rama helvetet eller så nära man kan komma.
  Tycker synd om Madde jag riktigt känner med henne. Hennes beslut att göra slut med Jonas var det enda riktiga. Madde kommer aldrig att kunna lita på honom och då är det lika bra
  att det är slut med deras förtroende allians.


 28. Mia skriver: 8 maj, 2010

  # 26 Lena Nilsson: Det var verkligen fint skrivet! Jag har också märkt och sett flera exempel i praktiken på att folk inte begriper hur det känns förrän dom själva är i samma situation. Då är man inte så kaxig längre. Att vissa tror att “det händer inte mig” och “jag skulle klara det” är verkligen naivt.


 29. Grevinnanchintohs.blogspot.com skriver: 8 maj, 2010

  Tycker det ser väl somrigt ut?Är det så varmt i New York att man går utan outfits! ?


 30. Hariett skriver: 8 maj, 2010

  Shoppa ordentligt, lev livet, träffa män, gråt, tyck synd om dig själv och kom tillbaka till Sverige fort.
  Vi behöver mer glitter och glamour i det här landet avundsjuk. Du behövs här och hoppas innerligt att du och Jonas hittar tillbaka till varandra.


 31. Kerstin WB skriver: 8 maj, 2010

  #29 Svar: Ja


 32. Sickan skriver: 8 maj, 2010

  Lena Nilsson, Mia och Lucas…håller helt med er fast jag inte själv har gått igenom det. Men en del här vill bara analysera andras privatliv för de har inget annat för sig.

  Det är bara pinsamt..OCH TÄNK om Maddes vänner är här inne och läser och dem berätta allt för henne..hur tror ni Madde känner sig då??? INTE bättre i.a.f.


 33. Inger K skriver: 8 maj, 2010

  Nu tycker jag att alla lägger av alltså! Det måste ju vara ett h-vete när ens förhållande dör, och det sprids ut i hela världen! Vi andra, vars förhållande dör, får ju göra det ikognito iallafall. Klart att tösen mår dåligt. Hon kanske inte trodde att han hade varit otrogen, innan den där stollen i Norge gick ut, som sen inte fattade, att det skulle bli så stort. Bortskämd är hon naturligtvis som minstingen, men det är gör synd om henne just nu! Jag tycker media kan lämna henne ifred, ett tag.


 34. Eva skriver: 8 maj, 2010

  När hovets Nina Eldh nu säger att Madeleine inte mår bra, och behöver tid, då är det så. Vi vet inte exakt vad det är som gör henne mest ledsen. En sorg efter 8 års förhållande, trots att J varit otrogen…,eller den otroliga mediefokuseringen på henne efter Toras historia…Jag kan inte låta bli att var arg på den där Tora. Även om Jonas gjort detta fula, så är det stillöst att gå ut till en blaska och berätta. Hon tyckte synd om Madeleine…ja men det kanske bara blivit värre för Madeleine att allt kommit ut, om hon ändå redan visste. Och väldigt mycket värre för Jonas B.

  Tora säger hon var naiv…hon är ändå 21 år, ingen barnunge. Jag tycker tyvärr att hon orsakat väldigt stor skada. Hon är inget offer, hennes familj uttryckte förtret att pressen nu förföljde dem… Ja men det ordnade hon ju själv.

  Hon borde skämmas.


 35. allegra skriver: 9 maj, 2010

  Det kan inte ha varit okänt för Madeleine att hon till fästman valt en notorisk förförare. Skalkar lockar. Och bakom de kungliga fasaderna råder inget borgerligt liv. Så stilen var inge nytt.
  Jag fattar fortfarande inte varför förlovningen sprack.


 36. irene wallinhotmail.com skriver: 9 maj, 2010

  Låt prinsessan Madeleine vara i fred.
  Det var tur att hon upptäckte vilken sorts kille hon hade hittat,
  innan de gifte sig. Han är inte värd den flickan. Jag önskar henne
  lycka till med nästa kille, ingen sån som hon hade, han är inte värd
  någon flickvän, så som han har burit sig åt.
  KTAMAR OCH LYCKA TILL
  MADELEINE, du är värd något bättre.
  Mamma o svärmor, KRAM


 37. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Irene wallin
  Vad har du skrivit in som din webbplats?? Verkar mycket konstigt.


 38. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Irene wallin. Vill du vara snäll och ändra det som du lagt in som din webbplats???


 39. Nettan skriver: 9 maj, 2010

  37, 38. Nah hjärtat, jag håller med dig vad är det för konstiga saker som folks skriver här egentligen om de kungliga. De borde skämmas riktigt ordentligt tycker jag faktiskt…. Dom är bara dumma. Förresten har jag kommit på vännen, att det förmodligen är du som är den största och goaste snattermajan här av oss alla 🙂


 40. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Tror att vi ligger ungefär lika du och jag Nettan.


 41. Nettan skriver: 9 maj, 2010

  Yepp somliga måste ju toppa ligan


 42. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Det är rätt kul men nu ska jag sova för idag. Sov gott när du ska det.


 43. Nettan skriver: 9 maj, 2010

  Ja gå och lägg dig och sov så gott.


 44. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Vill bara meddela Irene Walli att jag anmält att du har kapat min msn-sida och lagt ut den som din webbadress.


 45. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Demba !
  Var det Din hemsida ???? Jag såg det ju oxå och undrade vad de var för konstig hemsida.
  Men är Du kapad ???? Och min webbadress det kan väl inte

  Demba ??? Din hemsida kapad ??? Jag såg en underlig hemsida här någonstans nyss. Är det Din???

  sign/ en som tror alla om gott…


 46. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Blev dubbelt här Demba….fast Du ser nog vad jag skrivit ?


 47. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 9 maj, 2010

  Kommer Kronan att falla pga våra skriverier, knappast. Tror ni att dom kungliga ens läser dessa texter eller skriver vi till tomma rymden. Jag läste i en Damtidning en artikel där några av våra citat var med. Det var tide före jag aktiverade mig här. Skulle vara roligt att veta om någon läser domhär texterna seriöst. Är vi bara marionetter i ett stort spel? Eller är vi viktiga personer, har vi en status som monarkin sista försvarare?


 48. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Jag har raderat allt som fanns där Neta. Men vet ju inte riktigt exakt hur länge det hade gått innan jag upptäckte det. Det är i alla fall anmält.


 49. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Men fler än Irene Wallins ip-nummer är redan registrerade av dom som skriver här. Ifall någons adresser skulle missbrukas.


 50. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  Amen Demba…är det farligt sånt här ? För jag har ju råkat ut för det med. Men sk-ter fullkomligt i det.


 51. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2010

  47 Håkan tråkan….just det vi är marionetter bara. I Guds stora spel.
  Eller Guds stora cirkus ?? Himmel vad vår Herre måste ha kul ibland 🙂


 52. Sickan skriver: 10 maj, 2010

  #44 Demba…Jag klickade på webbplatsen som Wallin har..men det ju bara inloggningsidan på hotmail *mysko*.


 53. Sickan skriver: 10 maj, 2010

  # 47 Håkan…Ingen av de kungliga eller hovet läser dessa kommentarer 🙂

  Den enda som tjänar på detta är Daniel med sin blogg 🙂 🙂


 54. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 10 maj, 2010

  Så med andra ord känner jag mig lurad. Som en djupsinnad monarkist trodde jag att jag skulle kunna gagna kronan väl med mina skriverier. Menar du Sickan#53, att ju mer vi skriver dessto mer förtjänar Daniel?(bloggdaniel)


 55. Sickan skriver: 10 maj, 2010

  #54
  BloggDaniel är den enda som tjänar på detta för inte gör han detta gratis.


 56. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2010

  Så nu har jag ny adress.
  Var jag som fick fnatt i onödan. Orsaken till att min sida låg öppen var att jag var inloggad när Irene Wallin la upp sin webbplats. Och då låg min sida öppen hela tiden.

  Förlåt Irene att jag blev galen på dig, men fattade inte detta och trodde att du hade lagt in min msn-sida som din webb-plats. Men samtidigt kan man ju dra slutsatsen att det inte är någon bra sida att lägga upp.

  Tack Sickan…. det var ju precis det du trodde.


 57. Sickan skriver: 11 maj, 2010

  # 56

  Det var så lite så Demba 😉
  Hoppas att du sov gott på natten 🙂


 58. Ingrid karlsson skriver: 11 maj, 2010

  Jag önskar dig lycka till i framtiden Madeleine, tänk om allla med hjärtesorg kunde göra som du, bara resa bort och shoppa bort sorgen. Vi fattiglappar får allt stanna hemma och slicka sina sår. Men sluta NU att skriva om detta par, det börjar bli tjatigt.


 59. Stina skriver: 12 maj, 2010

  56 # Ja det kan bli väldigt FEL, när man sitter och utvecklar sina egna konspirationsteorier framför datan


 60. GUDRUN LINDBERGTOUCHOSWEDEN skriver: 7 juli, 2010

  JONAS HUR KNAPP KAN MAN VARA ATT HA EN SA SOT FASTMO

  BARA TANKA PA SEJ SJALV DU AR INTE RIKTIGT KLOK SVARTA ROSOR FOR DEJ GARNA MED VASSA TORNKVISTAR DU AR LIK ALLA SOM AR BLASTA


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar