Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines hemliga liv – som bara de närmsta vet om

05 okt, 2023, 04:00 
Louise Wibergh Lenti
Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine värnar om privatlivet men hon delar med sig mer än vad man kan tro.

Annons
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

Prinsessan Madeleine är, utöver sitt modeintresse, känd för att värna om sitt privatliv. Hennes vardag med Chris O´Neill och barnen i Florida är till mångt och mycket ett oskrivet blad för offentligheten. Vi har sett dem rasta hundarna Teddy och Oreo och ta en tur i ett shoppingcenter men mer insyn än så är svårt att få från utsidan.

Visar utvalda delar på sina villkor

Madeleine har som bekant alltid velat göra saker på sina villkor men vet samtidigt att det finns ett stort intresse här hemma kring hennes person. Därför har hon sedan våren 2018 ett officiellt instagramkonto där hon delar med sig av utvalda delar av sitt liv.

Det första inlägget publicerades två dagar efter att prinsessan Adrienne kommit till världen. Bilden visar Leonore och Nicolas i en soffa pussandes på sin fina nykläckta lillasyster och har i skrivande stund 34 153 gilla-markeringar.

Sedan dess har prinsessan bjudit oss på 135 inlägg där hon delar med sig av små glimtar från vardagen med hennes officiella uppdrag och livet med familjen.

Annons

De hemliga bilderna

Att Madeleine valt att vara privat har flera skäl. Dels får hon inget apanage vilket gör att hon inte kan utkrävas att dela med sig lika mycket av sin vardag som resten av kungafamiljen, dels tycker Chris inte om att stå i rampljuset.

Det finns dock mängder av privata bilder som prinsessan har publicerat på internet men som ytterst få har tillgång till. Hon har nämligen, utöver sitt officiella Instagram-konto, ett privat konto sedan flera år tillbaka.

Ellen Myrgård Lindén är mångårig reporter på Svensk Damtidning och har bevakat Madeleine länge. Hon har beskrivit Madeleines hemliga bilder så här:

– Prinsessan Madeleines privata Instagram-konto är otroligt viktigt för henne och för kungaparet och hennes nära vänner i Sverige. På det här kontot kan hon publicera lite mer privata bilder på barnen. Mycket för att mormor och morfar ska få följa deras upptåg och utflykter i Florida.

Hon fortsätter:

– Hon kan också kommentera sina vänners familjebilder, utan att allmänheten reagerar på att kommentaren är skriven av en prinsessa. Det är helt enkelt ett sätt för henne att vara social på internet, utan att privata texter och bilder hamnar i tidningarna.

Visst låter det rimligt? Det klart att Madeleine ska få möjlighet att röra sig fritt och hålla kontakten med nära och kära precis som oss andra.

Foto: TT

Annons