Madeleines hemliga nätverk – tecknet på att hon stannar i USA?

Prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne på stranden i Miami.

Prinsessan Madeleine har blivit fotbollsmamma i Miami – och fått nya vänner genom barnen. Betyder det att hon och familjen blir kvar?
Slå på ljud

Att bosätta sig i en ny del av världen, 800 mil från familjen och vännerna hemma i Sverige – det är inte lätt för någon. Men prinsessan Madeleine har acklimatiserat sig och börjat slå rot, tack vare barnen.

Det såg vi redan i våras, på beachen i Miami. På armen hade hon sin yngsta dotter, den pyttelilla hertiginnan av Blekinge, ett och ett halvt. Och vid sin sida hade hon en av sina nya väninnor.

Prinsessan Madeleine med av sina amerikanska väninnor.

Prinsessan Madeleine med av sina amerikanska väninnor.

Prinsessan Madeleines nya nätverk

I tidningen Mamas stora intervju som publicerades i september säger prinsessan Madeleine att just det där med vännerna – ja, att bygga upp ett nytt nätverk – har tagit sin tid.

– Men nu känner jag att jag har bra vänner, och framförallt bra mammor från skolan som jag har lärt känna.

– I USA är det en otrolig föräldranärvaro i skolan, så det var väldigt enkelt att komma in i hela den sammanhållningen, och få nya vänner där.

Prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore på en bild från prinsessan Madeleines Instagram.

Med tredje barnet blev livspusslet en utmaning säger prinsessan Madeleine i Mama.

I samtalet med Mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh bjuder prinsessan Madeleine också på en liten glimt från sitt kungliga mammaliv i Miami:

– Det är ett fulltidsjobb att bara vara en närvarande förälder i skolan där! Det enda man gör är att köra fram och tillbaka på olika aktiviteter. Leonore har balett och fotboll, tennis… Och Nicolas har också fotboll och ”sports” där man får testa på allt ifrån baseball till basket, han tycker det är jättekul.

Systrar på stranden.

Systrar på stranden.

Så visst har familjen Bernadotte-O’Neill rotat sig riktigt ordentligt. Kanske ett tecken på att de stannar i Florida?

Nja, inte riktigt:

– Just nu fungerar det jättebra, barnen trivs bra i skolan och det är lättare för Chris, eftersom de som han jobbar med också befinner sig i Miami, sa prinsessan Madeleine till vår reporter Catarina Lundgren Åström tidigare i höstas.

Och tillade snabbt:

– Men vi kommer nog inte att vara kvar där för all framtid.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Madeleine och Chris har firat sex år som gifta och under den här tiden har de hunnit bo i New York, London, Stockholm och Miami.

Prinsessan Madeleines svenska tjejgäng

Prinsessan Madeleines tjejgäng vid lanseringen av barnboken Stella och hemligheten 2019.

Saknar väninnorna. Hela det gamla prinsessgänget är ju kvar i Sverige.

Det gamla tjejgänget hemma i Stockholm finns ju också där, bara ett facetime-samtal bort, och de är ett bra stöd trots att de befinner sig på andra sidan Atlanten:

– De flesta av dem ligger lite före mig i föräldraskapet så det är perfekt, de har den erfarenheten just nu, när barnen går in i olika åldrar och faser, sa prinsessan Madeleine i Mama.

Foto: TT, Erika Gerdemark/Kungl. hovstaterna, Prinsessan Madeleine/Instagram, Helena Wiklund/Svensk Damtidning.