Madeleines hemlighet för barnen – vägrar berätta sanningen

prinsessan madeleines beslut om barnen
Att växa upp som en kunglighet är en udda och speciell upplevelse, och borta i Florida är Madeleines barn fortfarande ovetandes om sin speciella ställning.
Annons

Att växa upp som kunglighet är en speciell upplevelse som har sina fördelar men även vissa baksidor. Att födas in i en roll och på förhand vara föremål för en hel världs intresse är något som olika personer tar på olika sätt. I vuxen ålder är det lättare att välja, och det går bland annat att se på hur olika prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har valt att leva sina liv. Victoria är tronarvingen, och hon tar sitt uppdrag på största allvar, en aktiv och handlingskraftig prinsessa som lärt sig frodas i sin roll som förebild.

Annons

Annons

För prinsessan Madeleine har det ibland varit tuffare, hon har själv beskrivit hur hon blivit nervös av att ha allt strålkastarljus riktat mot sig och inte riktigt trivts i rampljuset. Sedan flytten gick till New York för mer än ett årtionde sedan har hon hittat en livsstil som passar henne, och efter att ha testat flera olika platser att skapa sig ett hem har hon äntligen slagit sig ner i Florida med Chris och barnen.

Madeleine, Chris och deras barn.

Barnen är fortfarande ovetandes om sina titlar

I Miami har familjen möjlighet att leva ett mer tillbakadraget liv, där det är få som vet om eller bryr sig nämnvärt om att de har en kunglighet som granne. I en intervju med tidningen Mama förra året berättade Madeleine att hon faktiskt inte ens talat om för barnen att de är kungligheter.

Annons

– Jag har faktiskt inte pratat med dem om det än. Jag tror det kommer att komma rätt naturligt. Och jag tror att det var så för mig med, för jag kan inte komma ihåg att mamma och pappa satte oss ner för att tala om det utan det kom nog på ett naturligt sätt. Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin lilla värld utan titlar, säger Madeleine.

prinsessan madeleine nationaldagen
Prinsessan Madeleine firade förstås nationaldagen med barnen hemma i Florida.

Att då bo i Florida istället för Sverige underlättar nog för hela familjen att leva kvar i den bubbla Madeleine beskriver. Särskilt nu som det inte är läge att åka tillbaka över sommaren. Leonore är ändå sex år gammal och Nicolas fem, så chansen är stor att de ganska snabbt hade blivit medvetna om att de inte riktigt är som alla andra barn, särskilt inte om de tittar på sin kusin Estelle, som vid åtta års ålder redan tar sin roll som prinsessa på lika stort allvar som sin mor. Men hittills är det ingen som avslöjat något för barnen när de varit och hälsat på i Sverige.

– Svenskar är så väldigt respektfulla med barnen, det är sällan som någon kommer fram. Även om vi är i parken och jag ser att folk känner igen oss, men det är inte några som kommer fram och ska ta bild på barnen eller så. Så de har varit väldigt förskonade, de lever i sin bubbla och tror att de är som alla andra, säger Madeleine i intervjun.

Annons

Foto: TT/Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna/Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Madeleines hemlighet för barnen – vägrar berätta sanningen”

 1. Bea skriver: 2 augusti, 2020

  Jag tycker att M gör helt rätt. Dessutom bor familjen på helt rätt ställe och inte i hysteriska Sverige.


 2. Dorte skriver: 2 augusti, 2020

  Det er i bedste fald naivt at tro på, at de to store ikke ved, at de er kongelige. Selvfølgelig ved de det. Sociale medier, aviser, venner og andet – alt det findes også i Florida. Men børnene fornemmer nok, at det snakker vi ikke om. Så derfor siger de ingenting, og så tror Madeleine, at det er fordi, at de ikke ved noget …


  1. Me skriver: 3 augusti, 2020

   sociala medier vid 6 och 6 års ålder? Knappast trilogy!


 3. Fundersam skriver: 3 augusti, 2020

  Vad skulle hon säga till barnen. I bästa fall tillhör de sociteten, men inget annat. Det kungliga är i rask takt på väg bort.


  1. Anna skriver: 3 augusti, 2020

   Exakt, kunde inte ha sagt det bättre själv!
   När man tittar på Estelle inser man hur sjukt systemet är. Redan vid 8 års ålder vet hon att hon är speciell, hon särbehandlas och ser sina föräldrar och morföräldrar särbehandlas, hon är van vid att människor bugar och bockar och kallar henne prinsessan och ger henne presenter vart hon än kommer…i gengäld förväntas hon uppträda på ett visst sätt, lägga band på sitt naturliga barnasinne och le och se intresserad ut. Fullständigt vansinnigt, och i vilket syfte…det är knappast så att Sverige i dag är ett välfärdsland pga monarkin?!


 4. Berit Nordvall skriver: 3 augusti, 2020

  Klokt tänkt av Madeleine,som säkert på grund av att ha en make som arbetar, inte är så hysteriskt noga med att barnen ska känna sig speciell, dvs. kunglig. signaturen Bea skriver bra där.


 5. ananas skriver: 3 augusti, 2020

  Detta har vi läst redan tidigare.


 6. Anna skriver: 3 augusti, 2020

  Jaha, så Leonore tror att alla barn får en ponny i present…? Varför ta emot den som man nu är så mån om att barnen inte ska känna sig speciella…?
  En sak jag undrar är hur Madeleines barn ska tituleras i Sverige framöver. När journalister ställer dumma frågor om hur de trivs på Solliden på somrarna m m, ska de då tituleras “prinsen” och “prinsessan”…?


  1. Desirée skriver: 4 augusti, 2020

   Ja, det är så fel när det officiella ger dyra presenter till kungligheter. Carl Philip fick en stuga i Värmland, Victoria fick ett russ osv. Bara för att vissa barn råkar födas i en så kallad kunglig familj så ska de inte särbehandlas. Alla barn är lika mycket värda!
   Sedan tycker jag att rubriken är fel då Madeleine aldrig sagt att hon “vägrar”, hon väntar bara till det kommer frågor från barnen själva.


 7. ellinor blomquist skriver: 3 augusti, 2020

  Det stod i media när Leonore var två år.


 8. Minica skriver: 3 augusti, 2020

  Bea… “hysteriska Sverige”? Hur tänker du här? Personligen upplever jag Sverige som ett väldigt sansat land. Vi tycker uppenbarligen olika. Berätta gärna mer om hur du upplever “hysterin”,


  1. Anna skriver: 4 augusti, 2020

   “Bea” verkar jämföra anti-rojalistiska kommentarer/åsikter med “hysteri”.


 9. Mimmi skriver: 4 augusti, 2020

  Klok mor, balanserad människa – Madeleine. Tror för övrigt inte alls att Estelle lever på någon ständigt sjukt upphöjd position, bara larvigt att tro det. Även hon har jordnära, kloka föräldrar som ger barnen en allsidig uppväxt. Det märks tydligt. Förstår inte att vissa alltid ska överdriva så våldsamt i kommentarsfälten…. fantasin drar väl iväg med er kanske


  1. Anna skriver: 5 augusti, 2020

   I vilken värld lever du…??? Det bugas och bockas så fort de visar sig, de kallas “prinsessan” och “kronprinsessan”, alla ska visa respekt för dem genom att ställa sig upp…allt detta tillkommer dem helt utan egen förtjänst. Estelle kläs i dyra kläder och får presenter vart hon än kommer. Och “jordnära” vill jag inte kalla hennes föräldrar. Daniel kanske står med ena foten kvar i verkligheten, men Victoria håller lika hårt på hovprotokollet och titlarna som drottningen. Hon är väldigt medveten om vem hon är och mån om att behandlas därefter.


 10. PernillaA skriver: 5 augusti, 2020

  Om man observerar Estelle så står hon som ett ljus och ler så fort fotograferna kommer ; hon särbehandlas, sitter med överallt i första raden , åker häst och vagn , står brevid mamma när det är namnsdag och födelsedag ; väldigt jordnära uppfostran


  1. Mimmi skriver: 5 augusti, 2020

   Ja och hur ofta är det födelsedagar? 365 dagar om året? Larvigt tro att deras vardag ser ut som mediaexponeringen. Att sen det är en familj med annorlunda uppdrag än många av oss andra är en annan sak. Man kan ha en jordnära uppväxt ändå vilket Daniel & Victoria bevisar.


 11. Camilla skriver: 6 augusti, 2020

  Jag undrar om Victoria säger till Estelle: “Älskling, kom nu ihåg att de andra barnen och dina lärare ska kalla dig för “Prinsessan” i skolan”…? Skulle inte förvåna mig.
  Tur att kungen fattade sitt beslut förra året så att trion i Florida inte behöver kallas “Your Royal Highness” i förskolan…!


 12. Bea skriver: 6 augusti, 2020

  Camilla,
  Sverige är Sverige och USA är USA.
  Jag tror inte ett ögonblick på att förskolan i USA skulle bry sig ett dugg om några titlar på dessa små barn.
  Oavsett vad kungen i Sverige bestämt eller ej. 😊


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar