Madeleines hemlighet för barnen – vägrar berätta sanningen

prinsessan madeleines beslut om barnen

Att växa upp som en kunglighet är en udda och speciell upplevelse, och borta i Florida är Madeleines barn fortfarande ovetandes om sin speciella ställning.
Slå på ljud

Att växa upp som kunglighet är en speciell upplevelse som har sina fördelar men även vissa baksidor. Att födas in i en roll och på förhand vara föremål för en hel världs intresse är något som olika personer tar på olika sätt. I vuxen ålder är det lättare att välja, och det går bland annat att se på hur olika prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har valt att leva sina liv. Victoria är tronarvingen, och hon tar sitt uppdrag på största allvar, en aktiv och handlingskraftig prinsessa som lärt sig frodas i sin roll som förebild.

För prinsessan Madeleine har det ibland varit tuffare, hon har själv beskrivit hur hon blivit nervös av att ha allt strålkastarljus riktat mot sig och inte riktigt trivts i rampljuset. Sedan flytten gick till New York för mer än ett årtionde sedan har hon hittat en livsstil som passar henne, och efter att ha testat flera olika platser att skapa sig ett hem har hon äntligen slagit sig ner i Florida med Chris och barnen.

Madeleine, Chris och deras barn.

Barnen är fortfarande ovetandes om sina titlar

I Miami har familjen möjlighet att leva ett mer tillbakadraget liv, där det är få som vet om eller bryr sig nämnvärt om att de har en kunglighet som granne. I en intervju med tidningen Mama förra året berättade Madeleine att hon faktiskt inte ens talat om för barnen att de är kungligheter.

– Jag har faktiskt inte pratat med dem om det än. Jag tror det kommer att komma rätt naturligt. Och jag tror att det var så för mig med, för jag kan inte komma ihåg att mamma och pappa satte oss ner för att tala om det utan det kom nog på ett naturligt sätt. Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin lilla värld utan titlar, säger Madeleine.

prinsessan madeleine nationaldagen

Prinsessan Madeleine firade förstås nationaldagen med barnen hemma i Florida.

Att då bo i Florida istället för Sverige underlättar nog för hela familjen att leva kvar i den bubbla Madeleine beskriver. Särskilt nu som det inte är läge att åka tillbaka över sommaren. Leonore är ändå sex år gammal och Nicolas fem, så chansen är stor att de ganska snabbt hade blivit medvetna om att de inte riktigt är som alla andra barn, särskilt inte om de tittar på sin kusin Estelle, som vid åtta års ålder redan tar sin roll som prinsessa på lika stort allvar som sin mor. Men hittills är det ingen som avslöjat något för barnen när de varit och hälsat på i Sverige.

– Svenskar är så väldigt respektfulla med barnen, det är sällan som någon kommer fram. Även om vi är i parken och jag ser att folk känner igen oss, men det är inte några som kommer fram och ska ta bild på barnen eller så. Så de har varit väldigt förskonade, de lever i sin bubbla och tror att de är som alla andra, säger Madeleine i intervjun.

Foto: TT/Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna/Instagram