Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines ilska efter orden om Chris – sätter ner foten: ”Väldigt tråkigt”

07 apr, 2024, 16:00 
Prinsessan Madeleine håller inte med om bilden av maken Chris O'Neill.
Annons

Chris O'Neill har alltid gått sin egen väg. Efter bröllopet med prinsessan Madeleine 2013 stod det klart att han var totalt ointresserad av den kungliga världen och tackade nej till den prinstitel som erbjöds i samband med giftermålet.

Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelseBrand logo
Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse

Han hade inte växt upp som kunglig och det var kärleken till Madeleine som var avgörande. Livet ville han skulle fortsätta ungefär som vanligt, med fokus på sin business och en roll som innebar så lite kungligt rampljus som möjligt.

Annons

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle, har Chris sagt till Expressen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill föddes inte som kunglig och har med tiden tvingats anpassa sig till en värld som han till en början inte var bekant med.Jessica Gow/TT

Madeleine sätter ner foten

Under åren har vissa uppfattat Chris som en svår typ, han har till och med beskrivits som en ”bad boy”, men enligt Madeleine stämmer den bilden inte alls överens med verkligheten.

Annons

– Ibland tycker jag att Chris får oförtjänt mycket kritik. Det är väldigt tråkiga artiklar som skrivs. Jag känner att som par har vi det så himla bra, så det känns så främmande med löpsedlar hemma om att han är arg och att han är ditten och datten.

– Jag tycker att han förstår mer och mer hur han ska hantera det. Det var lite svårt i början. Han är mycket av en känsloperson, så det var lite svårt först. Men nu tycker jag att han hanterar det väldigt bra, sa Madeleine till Expressen 2017.

Chris svar efter kritiken

Med facit i hand hade Chris agerat annorlunda i dag. När han klev in i den kungliga världen höll han låg profil, något han tror bäddade för den ”bad boy”-stämpel han senare fick.

Annons

Samtidigt är Chris en affärsman som fokuserar på sin business, han har inte skyldigheter att berätta hur han lever sitt liv, vad han gör om dagarna och varför han så ogärna syns i offentligheten.

– Det jag dock kan ångra är att jag har varit så privat från början. Jag skulle ha varit mer öppen, men samtidigt har jag inte samma officiella roll som Madeleine. Det är inte min roll att förklara mig.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine håller inte med om den bad boy-stämpel maken Chris O'Neill en gång i tiden hade.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons