Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines kaos på Bokmässan – fast med flyget

27 sep, 2019, 09:43 
Vilken uppståndelse! Prinsessans flyg är försenat och hon måste ändra i schemat.
Annons

Prinsessan Madeleine är i dag på bokmässan i Göteborg, men hon drogs direkt in i ett flygkaos och behövde ändra i schemat. Detta sedan planet från Stockholm till Göteborg blivit försenat. Det blir bråttom för prinsessan att hinna till scenen där hon ska marknadsföra sin bok. Det tar cirka 40 minuter från flygplatsen Landvetter in till Bokmässan. Nu har planet landat i Göteborg och en bil plockar upp prinsessan för att åka i ilfart till seminariet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Madeleine

Stressig morgon för Madeleine

Så här hade nog inte prinsessan Madeleine tänkt att dagen skulle börja. Med hets och tidsbrist. Schemat är fixerat och man kan inte ändra tiden – inte ens för en prinsessa av Sverige!  Madeleine är inbokad en timme för att berätta om boken, träffa människor och visa sig i den montern som är bokad för henne.

Annons

Viktigt att säga ifrån när något inte känns bra

På Bokmässan medverkar hon som bekant med sin bok Stella och hemligheten, som handlar om integritet, självkänsla och förtroenden. Boken, som vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar, vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva, och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

prinsessan madeleine stella och hemligheten

Som vi tidigare har berättat är prinsessan Madeleines besök i Sverige kort, men hon har ett fullt schema. Det är mycket hon ska hinna med på Bokmässan innan hon beger sig över Atlanten igen. Det kommer att bli en händelserik dag för Madeleine och en ny erfarenhet i livet. Detta har hon inte gjort tidigare. Plötsligt tar hon plats som sig själv och det måste ju verkligen stärka självförtroendet. Hon är inte på bokmässan i egenskap av kunglig utan som medförfattare till sin bok.

Annons

Fler prinsessor på plats

Och hon lär inte bli ensam på plats, förra året var det nästan 100 000 besökare som letade sig till mässan. Ensam prinsessa blir hon inte heller. Från London har prinsessan Olga Romanoff flugit in och ska signera sin spännande, verklighetsbaserade bok “Prinsessan Romanoff – ett liv i Romanovdynastins skugga.

Madeleine

Hovet är medveten om att det inte bara var flygen som strulade utan att det kan bli ett visst kaos även på plats i Göteborg. Man har vidtagit alla åtgärder som behövs för att stärka säkerheten. Tydligen är en större klimatstrejk planerat både inne på mässan och utanför. Förhoppningsvis blir det lugnt och Madeleine i lugn och ro kan signera och ha det trevligt under sin blixtvisit i Sverige.

De tre barnen och Chris väntar i Florida. Där skiner solen och sedan stormen Dorian mojnat är det vindstilla och härligt.

Foto TT

Annons