Madeleines kval kring Florida med Chris

Madeleines kval med Chris.

Madeleine valde soliga Florida framför Stockholm – var det rätt beslut?
Madeleine

Prinsessan Madeleine och Chris har flyttat runt en hel del – London, New York, Stockholm. I dag bor paret med sina tre barn i soliga Florida. Men frågan är, hur påverkas familjen av coronakrisen?

Det kan inte vara lätt för Madeleine att vara så långt borta från familjen i dessa tider. Kungen har förlorat flera vänner under tiden som pandemin pågått, och det måste tynga Madeleine, tanken på att även hennes föräldrar är i riskgrupp. Både kungen och drottningen är ju nämligen över 70 år gamla.
Krisen har påverkat allas vår möjlighet att resa – även Madeleine och Chris får svårt att röra sig som de vill. Förmodligen gör de vad de kan för att stötta varandra där borta. Och vi vet ju att hela kungafamiljen hörs via digitala kanaler – sån tur att teknikens under tillåter det!

År 2015 var det länge känt att den dåvarande 32-åriga prinsessan Madeleine och Chris O’Neill planerade att lämna USA för att istället bosätta sig i Europa. Många, inte minst familjen, har givetvis hoppats att valet skulle falla på Sverige.

Chris ville inte bo i Sverige

Men då fick Chris bestämma och han ville inte bosätta sig i sin hustrus hemland. Flytten gick istället tillbaka till USA. Det är en internationell familj som numera har satt ned bopålarna i Florida. Engelska är språket som de talar hemma. Inte så märkligt då Chris svensklektioner inte var så långvariga.

– Jag lär mig svenska. Det är svårt, sade han i förlovningsfilmen som vi aldrig glömmer.

Prinsessan Madeleine ser dock till att tala sitt modersmål med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas, och prinsessan Adrienne.

Foto: TT